tiistai 25. kesäkuuta 2013

viimeinen pulla uunista ulos!

Viimeinenkin Elsan kahdeksasta pennusta on nyt kuvattu ja oikein kelvollisin tuloksin!
Kahdeksasta pennusta kuudelta löytyy tulos A/A, yhdeltä B/B ja nyt viimeisimpänä Sulolta A/B. Kaikilla on nollan kyynärät ja polvet, olat kuvattu terveiksi ja kaikilta on myös kuvattu selkä, yhtä lukuunottamatta epävirallisesti terveeksi. Yhdellä Elsan pennuista on välimuotoinen lannenikama, joka ei ole vaikuttanut koiran elämään, toivottavasti ei vaikutakaan!
Muistattehan jatkossakin pyrrien (ja muidenkin!) omistajat kuvata samalla selän edes epävirallisesti (vaikka kuvaavien eläinlääkäreiden taito tulkita kuvia on vähintään vaihteleva)! Nythän kennelliitto lausuu selkäkuvia myös mm. välimuotoisen lannenikaman osalta (löytyy muutamilta pk ja lk-pyrreiltä) spondyloosin lisäksi. Kts. kennelliiton ohje.

Kiitos Elsan pentujen omistajat aktiivisuudesta terveystutkimusten suhteen! Mahtavuutta :)))

Loppuun video Sulosta (Tottakai Se on Sulo Vilen) ja Arista esineruututreeneissä. Suunnitelmissa siintää kuulemma jo BH-koe ja mahdollisesti sen myötä aikanaan viralliset hakukisat. Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan joko saataisiin lyhytkarvojenkin PK-ura avattua!
Toivotaan että linkki toimii!
https://www.facebook.com/photo.php?v=589389287759945&set=vb.100000666364913&type=2&theater


keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

ääsämmät yyäm

Poden jonkinlaista reissuamiskrapulaa, niin henkistä kuin fyysistä. Ja vaikkei alkoholilla ole (oikeasti!) mitään osuttaa tähän, niin toipuminen tuntuu yhtä tuskaisalta kuin se alkoholilla hankittu. Huoh.

Perjantaina startattiin klo 12 kohti Kirkkonummea. Se on aika aikaisin se, kun on päässyt töistä klo 7.15! Perjantaina tyydyttiin vaan seuraamaan kisoja, joskin sekin oli aika tuskaisaa, kiitos jäätävän tuulen.

Lauantaina sitten oli joukkueradan vuoro. Ensimmäinen koirakko joukkueestamme haali 20vp. Sitä lähdettiin parantamaan ja saatiin kohtuullinen, hitaalta tuntuva nolla. Nurmimatto ei sovi meille, tai siis sopisi jos pääsisi vähän useammin matolle treenamaan =) Täällä lähistöllä ei ole miun kriteerit täyttävää keinonurmea ihan reilunkaan sadan kilometrin säteellä. Seuraava koira meidän joukkueesta teki 10vp ja viimeinen harmittavan puomin ylösmenovitosen. Sijoitus kuitenkin 9/77 joten ei lainkaan huono! Hyvä JOA!

Sunnuntaina fiilis oli jostain syystä vähän lattea jo valmiiksi. Koomasin kolmannen esteen jälkeen, tein persjätön myöhään + lähdin vedättämään ja Elsa tuli hypyn 4 ohi. Enpä viitsinyt korjailla, vitosella ei noissa kisoissa tee yhtään mitään. Loppu rata meni sitten miten meni, yritys katoo heti virheeseen. Mut keppivirhe on se, mikä sapettaa eniten. Että voi olla raivostuttavaa tuo kahden viimeisen kepin pujottelematta jättäminen! Tai ennen kaikkea se, kun et voi luottaa koiraan! Virhe tapahtuu vain jos kepit ovat miun oikealla ja käytännössä vain kisoissa. Repikää siitä iloa sitten :D Ihan sama miten päälläni hypin treeneissä, ei se sitä virhettä tee. Korjata olisi pitänyt, mutta en suoraan sanottuna viitsinyt. Oli suorastaan naurettavaa kun porukka korjaili korjailemisesta päästyään jotain yhden hypyn virhettä sen viis kertaa kun siellä on se 200 koiraa odottelemassa radalle pääsyä ja omat mahdollisuudet ovat jo menneet. Toki kukaanhan ei tuota kiellä ja maksettu on, mutta haloo..

Katsottiin finaalit loppuun ja eniten olin iloinen pikkupuudeli Aksun SM-kullasta! Vautsi, hyvä puudelit!!

Kirjoitin torstaina facebookkiin näin:
Miun koirat valmistautu viikonlopun koitoksiin; kotiinjäävä raidallinen nautti tällä kertaa paska-annoksen vain sisäisesti, sm-kisoihin valmistautuva sekä sisäisesti että ulkoisesti ja hännänhuippuna pikkumusta aikoo hurmata puudelierkkarin tuomarin paskaa valuvilla korvakarvoilla ja ruskeilla suupielillä. Here we Go!!

Ja Tuitun taktiikka toimi!Tosin aikamoisen kuurauksen se varmaan joutui edeltävästi läpikäymään ;) Tuittu oli nimittäin puudelierkkarin VSP ja sai ensimmäisen SERTinsä matkalla kohti kesätukkaa valioitumista.

Maanantai sitten oltiin jopa kotona, mutta ei hätää, tiistaina mentiin taas! Joensuusta on tunnetusti pitkä matka joka paikkaan, joten istuttiin taas muutama tunti focuksessa kun matkattiin Kotkaan. Mukaan sieltä lähti pienet pyrrit Maisa ja Martta.

Kuvia ei oikein ole, tässä alla muutama.

Martta (Tottakai Uniikki Olen)

Taavi (Tottakai Uskomaton Olen)

Maisa (Tottakai Voin olla Valoisa)

Pennut olivat jo isoja ja villejä! Eilen muuttivat pois kaikki muut paitsi "Finn" (Tottakai Voin olla Valopilkku) joka jää odottelemaan ulkomaillemuuttoa. Taavi muutti Haminaan, Martta tietty Joensuuhun, Zero Seinäjoelle ja Sämpylästä tuli kalakukko.Toivottavasti pentusiin törmää jatkossakin!:)

Eilen selasin ulkoisen kovalevyn arkistoja. Sieltä löytyi tällainen kuvatus:


Ehkä pikkaisen söpö nöffiwannabe- Elsi!

Tekeleistä, kuten pannoista, ei ole pitkään aikaan tullut laitettua kuvia. Rilla sai tällaisen pannan pari viikkoa sitten, miusta tuo on ehkä söpöimpiä mitä oon tehnyt!

kuva varastettu Milenalta =)
Palataanpa taas astialle, nyt treenaamaan!

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

ehkä jonakin päivänä..

..syntyy joku pyrri tai toinenkin ja saa nimekseen jotain, joka alkaa Kivasti!

Kävin kasvattajakurssin useampi vuosi sitten ja sain viimein haettua kennelnimeä. Suunnitelmia ei ole vielä pitkään aikaan toteutettavaksi asti, mutta onhan tässä 10v aikaa (ennen kun nimi mitätöidään jos ei ole pentuetta)! Kennelnimen Kivasti takaa löytyy siis allekirjoittanut :)

Tässäpä Seijan ottama kuva pentukuumeisille, on ne aika söpöjä <3

ikää 7,5vkoa


 pentuset löytyvät koiranetistäkin jo. Se on nykyään aika nopeeta tää homma!

 Kirkkonummella nähdään viikonloppuna!

-Heidi-

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

huonot viimeistelyt!

eilen kisattiin 2 starttia aksaa ja olisi voinut jäädä tekemättä. Koira ei pysy lähdössä, ohjaaja koomailee ja ajatus ei ole mukana. Elsi oli myös pitkästä aikaa vähän tuhma sekä lähtöjen että kontaktien suhteen, mutta myös muuten! Radat oli sellaisia, jossa koiran piti olla hallussa ja niin, ei se ollut! Ekalla radalla tehtiin 2x juoksu-A, toisella jopa malttoi stopata. Miehän oon juoksuttanut sitä nyt läpi. Harmi ettei puomia ollut taaskaan =/ no, ensi viikonloppuna on pari starttia vähän isommissa karkeloissa. Ei olla perjantaina, lopetan pe vasta yöt.

Keskiviikkona miun ryhmäläisillä olikin vähän erilaiset treenit, nimittäin agilitynäytös sporttileirin avajaisissa, yleisönä 300 lasta, lisäksi kuulutukset ja musiikki. Hyvin ne veti! Katri ja Helmi sekä Kati ja Benny ehtivät myös aloittaa jo kisauransa parin viikon sisällä, oikein ovat eteviä! Helmi kirmasi jo ensimmäisen nollansakin! Elsa oli näytöksessä tuuraamassa Helmiä, ohjaajana toimi siis Katri. Kuvat on Milenan ottamia, kiitti!

kuva milena nevanto

kuva:milena nevanto


Tänään sitten Torvisen tokot, ei sekään oikein sujunut. Paikkamakuu oli super! Sentäs. Viereinen koira haukkui koko 3min, nousi istumaan ja lopulta hiippaili lähemmäs haukkuakseen lisää. Seuraaminen oli ihan ok, mutta nollattiin meidän varmin ja hienoin liike, liikkeestä maahan! Teki niin nopean istumisen että! Seisomisesta se on tykänny istua, ei koskaan maahanmenosta. Mutta tuo on ollut vähimmällä treenillä. Luoksarissa valui, mutta ei miusta ihan niin paljoo ku pisteet (7,5) antoi ymmärtää. Seisomisessa kaksi käskyä seuraamiseen, tää on nyt selkeästi kokeessa ilmenevä ongelma! Nouto kohtuullinen, kaukot hienot (10!) ja hyppy sit 5. En tiiä mitä se koomaili tossa hypyllä, siitä se normisuoritus ois viel riittäny ykköseen pisteet. Kaikenkaikkiaan koira ei ollut oma itsensä, nyt pitää tehostaa palkattomuustreeniä, koska se se syy on. Oli kyllä kuuma, mutta ei sitä voine syyttää. Saatiin siis 151,5p, yksittäisiä liikekohtaisia pisteitä ei ole antaa kun kisakirja on kaverilla.




kaikki kuvat on ottanut Milena Nevanto, kiitos!
Tän viikonlopun menestyksestä vastasi Hattara, eilen se oli Latviassa PN3 ja junnu-serti ja tänään junnuserti + VSP! Harmillista, sehän ois voinu osallistua jo nuoriin (ja saada cacibin), mutta pelattiin varman päälle ton junnusertin kans..

Ajeltiin torstaina taas kattoo pentusia. Olivat aikamoisia riiviöitä kun sattui viileämpi päivä! Muutama kuva alla ja loput täällä.

Tottakai Voin olla Valopilkku, mini-gou!

Tottakai Uniikki olen, eli Martta

Tottakai Voin olla Valoisa "Maisa"

martta on ihan vähän nätti <3

Tottakai Uskomaton olen "Taavi"

apua, Taaville on suotu vähän noita korvia :D

Tottakai Voin olla Virtuoosi
Tosiaan, kuten kuvista jo hyvin erottaa (ja kuten mie edellisen käynnin jälkeen veikkasin), Pakin pentuja ovat Martta ja Taavi, muut ovat Goun. Martta muuttaa ihan naapuriin ja Maisakin vain reilun 100km päähän, huippua! Kaikki pennut olivat reippaita ja leikkisiä, uskon, että niistä tulee oikein ihania pyrriystäviä tuleviin koteihinsa :) pentuset löytynevät koiranetistä heti ensi viikon alussa!