maanantai 11. marraskuuta 2013

käymässä Kukkakalliolla



Lauantaina mentiin käymään Kirsin ja Pilan luona Kukkakalliontiellä. Mukavaa kun ovat muuttaneet vähän edes lähemmäs (Heinävedelle Viljolahteen) :) Kirsin tallin nimi on nykyään Dagur ja ratsastaneet eikun varailemaan issikkaretkiä! www.dagur.fi


Pila :)

Mutta otetaas ensin eiliset kisat Hukka-Hallissa. Tuomarina oli Marja Lahikainen ja radat olivat oikein kivoja! Tavoitteena oli itse juosta, ohjata eikä olettaa. Miulla on paha tapa jäädä paikoilleen ohjauksissa ja rohkeutta uupuu. Oikeastihan miulla on aika taitava koira, jonka osaamista voisi vähän paremmin hyödyntää.. No, ekaa kertaa pitkään aikaan olin tyytyväinen! Eka radalta hyl, ensin tuli muurin ohi, sitten en ollutkaan enää ohjaamassa kuten piti ja E meni väärään putkenpäähän. Tuo kohtaa pitäisi treenata, koskapa olisin halunnut tehdä takaaleikkauksen (jonka tein ja joka sitten käänsi liikaa) kun toinen vaihtoehto olisi ollut persjättö, jolla varmaan olisin saanut koiran kiertämään seuraavan esteen. No, täytyy kokeilla!

Toinen rata oli niinikään agirata, siitä tehtiin aika sujuva nolla! Pituuden jälkeen kaarratti, mutta vaihtoehtona olis varmaan ollu vaan pituuden palikan kaatuminen, joten otettiin kaarros :P Muutoin aika ehjä rata, kolme pysäytyskontaktia ja etenemä jotain 4,3m/s liukkalla alustalla. Ei paha! Tällä sijoituttiin 2/30.

Hyppyradalla oli meidän suurimmat tavoitteet. Alku jännitti, koska kolmoselle halusin pakkovalssiin ja sehän ei ole ollenkaan varmaa pysyykö neiti tottelevaisuusvalio lähdössä. No mutta pysyi! Harmittavasti Elsa kompuroi yhden takaakierron ja hyppäsi suoraan riman päälle kaatuen itse ja kaataen koko hypyn =( No, ei onneksi näyttänyt satuttavan itseään! Ehkä tuon jälkeen vähän herpaannuin, mutta pääsääntöisesti meiltä taas ehjä rata. Oon kerrankin aika tyytyväinen itseeni, koiraan tietysti myös, joka pysyi jokaisessa lähdössä ja suoritti ihan kelvolliset kontaktit :)

Lauantaina pyrrit pääsivät siis mukaan Kirsin luo ja puudeli lähti maakuntamatkailemaan Uimaharjuun :P Kokeiltiin ekaa kertaa muutaman kilometrin lenkki oikein koirien kans. On miun koirat heppoja nähneet, mutta niillä ei ole kovin järkevää se suhtautuminen, varoa voisivat enemmän. Kiki on hommassa Elsaa parempi, Elsaa selkeästi stressaa kun puuhaan heppojen kans ja se ei oikein tiedä miten paljon pitäisi olla huolissaan. Toisaalta sillä ei ole järjen hiventä hommassa, jos lyhin matka miun luo menee hevosen ali, siitä mennään ali..
Alkuun pyrrejä sai hätistellä hepan takaa ja sivulta eteen, mutta pikkuhiljaa homma alkoi sujua Pilan näyttäessä esimerkkiä. Tölttäys vielä onnistui, ja laukkakin alkuun, mutta yhtäkkiä tyypit saivat päähänsä tulla räksyttämään hepoille. Huoh.. No, sitä varten mulla oli raippa mukana, eikun huitomaan rekkuja kauemmas :D Ehkä yksi koira olisi hevosen selästä käsin helpompi hallita kuin kaksi, mutta aika hyvin nuo ensikertalaisiksi pärjäsivät! Täytyy ottaa uusiksi joku kerta. Onneksi tuo heppa ei juuri korvaansa lotkauttanut räksyttäville koirille..

Sit mentiin takas tallille, koirat pois ja uudet hepat alle. Reipas lenkki suosikki-Jókin kanssa, vaikka vähän jouduinkin keskustelemaan mennäänkö miun vauhtia vai ponin vauhtia :) Olipas mukavaa!


Jóki :)


Näin myös ekaa kertaa kesäkuussa syntyneen Dilan! Melkoisen suloinen varsa!


Loput kuvat Dagurin tallilta löytyvät täältä

perjantai 8. marraskuuta 2013

Nähtiin Maisaa :)

Treenattiin eilen Kuopiossa Hukka-Hallilla. Elsi ja Kiki teki yhden setin per pyrri ja Tuittu pääsi tekemään kaksi. Mukana oli lisäksi Helmi ja Martta (helposti sopii 5 "pientä" koiraa ja pari "pientä" ihmistä yhteen Volvoon) ja sitten Kuopiosta joukkomme vahvistui Maisalla (Tottakai voi olla valoisa) ja x-puudeli Lilolla. Ego ei päässyt paikalle. Harmi, ois ollu koko Torvisen suvun Itä-Suomen osasto paikalla! Oltais voitu lähettää kimppakuva Seijalle otsikolla "kauniit kasvattisi" ;)
Elsalle ihan hyvä kenraali ennen sunnuntain kisoja ja Kiki teki ihan superhyviä noutoja! Nyt on saatu niihinkin vire kohdilleen ja niin, piti palata vähän back to basics; vahvistamalla perusasentoon tuloa (joka ei ollut ihan selkäytimessä) vahvistui kummasti myös noudon palautus! Itse noutaminen on ollut Kikistä hauskaa, mutta se palautus sivulle..Elsa oli iloinen kuten aina, mutta kyllä mieltä lämmitti miten hienolla vireellä torvikoira teki! Tässäpä pieni kotitreenivideo Kikistä, noudon palautuksia ja perusasentoja. Ei se tolla matkalla oikein pysty liukkaalla laukkaamaan :P http://www.youtube.com/watch?v=WjV1sJtaUrE
Video kertoo karua kieltä miun vartaloavuista edelleen ;)

Eilen siis tosiaan treenattii Kuopiossa. Vähän huonoja kuvia sieltä! Ei ihan osunu valo-olosuhteet ja sigman tarkennus kohdilleen. Harmi. Valkotasapainoa olisi pitänyt säätää (vihreä halli ja keltainen keinovalo) mutta enpä sitten säätänyt. ISO-arvo oli pilvissä ja sen kyllä huomaa..




Siskokset leikki hyvässä hengessä (ja harjat pystyssä :P ) treenien jälkeen. Ikää on nyt 6,5kk.
Maisa on vähän Marttaa pienempi, Martta on n. 43-44cm ja Maisa sitten 41-42cm. Kovin jotenkin pieniä silti! No, miulla on verrokkina nää matamit melkein 48cm ja 14kg (Elsa) ja 49cm ja 15kg (Kiki), joten moni muukin on pieni noiden rinnalla..



Mapen mielestä oli siistiä kaivautua putken ja painon väliin..


aika kettu!


ja sitten epämääräisiä yhteiskuvayrityksiä. Mapen mielestä on kannattavaa tarjota koko ajan 2o2o:a jollekin kontaktille ja koska se ei muuten osaa odottaa (maisa osas!) niin yhteiskuva on sit tällainen ;)


Tavallaan siskokset ovat kovinkin samanlaisen oloisia, toisaalta erilaisia kuitenkin. Siinä missä Maisa on kiltti ja vähän "blondi" ja rakastaa yli kaiken kaikkia vastaantulijoita töpöhäntä viuhuen, on Martta huomattavasti röyhkeämpi, äänekkämpi ja kovempi, sen lisäksi että on mielummin hieman pidättyväinen kuitenkin. Martalla on huomattavasti enemmän Torvisen suvun ruuanhankkimisgeenejä, vaikka Maisa periaatteessa vaikutti namien suhteen ahneemmalta (haukkasi käden noin kyynärpäätä myöten mukanaan). Kaikenkaikkiaan oikein reippaita ja vauhdikkaita pyrrinalkuja, joilla on ihanan innokas asenne kaikkeen tekemiseen!

Facebookin syövereistä löytyi kuva myös toisesta Elsin lapsenlapsesta, eli Taavista (Tottakai Uskomaton olen). Aika söpö :)



Muutama viikko sitten yritettin ottaa Mapen puolivuotiskuvaa. Se joko seisoi kuin sakemanni tai sitten peruutti takajalat alleen. Jos laitan kuvan molemmista versioista, voi yrittää päätellä sen kultaisen keskitien :D




Mutta ihan sievä sukkula se on :)


Meidän poppoo treenaili iltajuttuja kotona. Ihan höpöhöpötemppuilua, mutta koirat on kovasti innoissaan. Siispä team TOrvelo esittää: Perjantai-illan höpöhöpöt!

http://www.youtube.com/watch?v=2MYBw96p6FY&feature=c4-overview&list=UUAlWKSevt4ht1X-sjWECrcA

Palataan!

tiistai 5. marraskuuta 2013

Huoltoa sun muuta




Reilu viikko sitten pyrriset pääsivät taas osteopaatti Jerry Ketolan vastaanotolle. Oikeasti eniten huoltoa vailla olisin varmaan ollut taas mie, mutta koetetaan pärjätä (mukava tämä liian suora rintaranka..). Elsillä oli tuttuun tapaan vasemmanpuoleista jumitusta, vasen lapa, vasen takanen ja lanneselkä. Enemmän kuin viimeksi, mutta ei kuitenkaan pahasti. Torvinen oli suht hyvässä kunnossa, ja kuulemma siksi koska se ei harrasta agilityä. Suhteessahan se juoksee ja riehuu paljon enemmän kuin Elsa, mutta etuosa oli kovin irtonainen. Lanneselässä oli vähän lukkoja, mutta onneksi vähän. Kiki ei tarvitse tsekkausta seuraavalla kerralla, joten joskos sitten olisi Tuitun vuoro, tai sitten miun.

Muutoinkin Kiki on taas säätänyt. Joitakin päiviä sitten oli syöty biojätteeseen menossa oleva rasia (tai no puolikas) viinirypäleitä (googlettakaa huvikseen kuinka vaarallisia ne voivat olla koirille), pelkkä ranka oli jäljellä. No, eipä siitä näytä mitään seuraamuksia tulleen. Sunnuntaina oli taas hetki kiroilla raidallista kun tulen kotiin nälkäisenä ja tarkoituksenani on tehdä makaroonilaatikkoa. No, kuinka ollakkaan, pussillinen raakaa makaroonia onkin mystisesti kadonnut raidallisen suuhun! Hups!

Tuittuli kävi sunnuntaina hierojalla kun Ilona saapui hieromaan. Tuittu oli jumissa! Lannealue oli yllättävänkin tiukkana ja uusintakäsittely sovittiin noin kuukauden päähän. No, Tuittu onkin treenaillut nyt ahkerasti! Viime viikolla päädyimme hallille jopa 4 kertaa (ei kylläkään peräkkäisinä päivinä). Treenit on lyhyitä ja tehokkaita, ja yleensä tuommoista treenipätkää seuraa pidempi tauko. Elämä on yötyön kanssa vähän sellaista, on vapaapäivät ja sitten on yövuoroputki. Vapaapäivinä touhutaan monenmoista ja yövuoroputken aikana lähinnä vaan lenkkeillään. Niin nytkin kun lauantaina alkoi 5 yötä. No, 3 vuotta pääsääntöisesti yötyötä tehneelle ensi viikon 5 aamua voi olla huomattavasti suurempi koettelemus ;) 

Tuittu on myös aloittanut omassa mölliryhmässä. Ensimmäisellä kerralla reaktio  hallin ovelta oli helkkarinmoinen sotahuuto kun puudeli huomasi, jotta hallissahan on hitto muitakin! Tuitun treeneissä hei! Toisella kerralla kikkura nosti heti kierrokset kaakkoon  ja meillä meni kyllä tosi hyvin! Ei puudeli häiriötä ota, kovin tosissaan ja tärkeenä se on tekemässä :) Huomenna Tuitun treenit jäävät yövuoron alta pois, Elsa ehtii omiinsa kyllä. No, tiedossa on torstaina jo treeniä Kuopiossa pyrriporukalla (Elsa, Kiki, Martta, Maisa ja Ego), jossa puudeli on kuokkimassa :) Sunnuntaina sitten kisataan Elsin kaa samaisessa Hukka-hallissa. Tuo liukas keinonurmi on kyllä huonoiten sopiva alusta Elsalle, mutta käydään nyt kokeilemassa.

Loppuun muutama video Tuittulista, keinu valmistuu kuin valmistuukin! Monta tuskan hetkeä sen parissa on kyllä mennyt. No, on taas oppinut ajattelemaan ja opettamaan vähän eri lailla! Suoraan sanottuna jos keinu tuollaiseksi jää niin enpä olisi ikinä uskonut :) Kepit alkaa valmistua myös, kujat on enää vaan ihan vähän auki.

Tuitun kepit:
http://youtu.be/tYL0JxaXLJQ

ja Tuitun keinu
http://www.youtube.com/watch?v=WOyKDjqPLmE

3h ja 45min jäi vielä aikaa ilmoittautua (eli ei tullut edes kiire) kun ilmoitin Elsin Messariin sunnuntaille. Lauantaina olisi ollut Pohjoismaiden voittaja ja (oletusarvoisesti) parempi tuomari, mutta ei nyt kykene Helsinkiin asti lauantai-aamuksi. Siispä menemme sunnuntaina. Rahanmenoa ei voi estää :P

Palaillaan :)