perjantai 28. maaliskuuta 2014

ja kuvapäivitys!

Pitäisköhän siirtyä pitämään kuvablogia kuvat.fi-sivustolla mielummin..

Mut kaunis ilma houkutteli taas kamera kädessä hillumaan. Tai oikeasti Suski miut houkutteli, mut ehtona oli kaunis ilma :)

Reino-Matti eli FI & SE TVA, MR1, BH Kutinan Nestori







Parsoni Jytinä (Repoketun Jekku), haastavaa kuvata valko-mustaa koiraa lumella!





Sekä pikku-tirri, Tirinä, mikä lieneekään.. Kyllä jokaisella pitäs olla oma pikkukoira, vaikka sitten tommonen lentokärpänen! :P  


Dada-Do's Superfly Sister



Tirinä parka näyttää kun se ois tiputettu jostain taivaasta..

Loppuja kuvia allaolevassa linkissä:
http://edeh.kuvat.fi/kuvat/MUUT+KUVAT/2014/280314/

Hahaa, pistin miun ryhmäläiset viimeisen kerran "kunniaksi" treenaamaan vähän erilailla. Kesäksi ryhmä vaihtuu osittain; onhan se aloittanut alunalkaen teemalla "möllikoirat" ja nyt alkuperäisistä mölleistä kaksi on jo kolmosissa ja yksi kakkosissa. Osa vaihtuu, osa jatkaa, mutta tässäpä viimeisten treenien video. Se ei varsinaisesti anna kunniaa sen paremmin kouluttajalle kuin koulutettavillekaan, mutta hauskaa meillä oli :D
https://www.youtube.com/watch?v=YTQCQtHCXwA

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Pisamia :)

Jotenkin tästä keväästä ei ole osannut nauttia. Senkö vuoksi, ettei kunnon talvea ollut vaiko siinä pelossa, että se talvi vielä tulee. En tiedä. Eikä sellaisia kauniita kevätpäiviä ole liikaa ollut. Mutta nyt aurinko on parina päivänä hellinyt vapaapäiväläisiä oikein urakalla :) Ensimmäiset pisamat ovat tähän naamaan jo ilmestyneet. No, väriähän se on sekin ;)

Eilen käytiin vähän uusilla reiteillä. Sillä seurauksella, että matkaa kertyi 10,5km pitkin metsäpolkuja ja jyrkkiä harjuja. Ihan noin pitkä lenkin ei ollut tarkoitus olla (lähinnä Elsan takia), mutta mikäs siinä; kaunis ilma ja ystävä seurana :)

Tänään saatiin porukkaan mukaan myös Sisu-kelpie ja Heidi. Käytiin ensin treenaamassa hallilla ja sitten käytiin kävelemässä tunnin verran. Kamera oli mukana. Blogista taitaakin olla tulossa vähän kuvablogi! No, eipä meillä muutakaan uutisoitavaa ole. Paitsi et Tuitun hiljakseen edennyt aksaura alkaa olla siinä pisteessä et perjantaina se pujotteli ekaa kertaa suorat kepit =) Yhden kerran tosin, ja sekin lienee ollut vahinko, koskapa viimeinen keppiväli on vaikea ja palkan odotus liian suuri. Mutta eiköhän se tästä. Kujaprojekti kahlattu taas läpi yhden koiran kanssa! Tavallaan tykkään tuosta metodista, mutta kyllä se vaan vaatii helvetisti aikaa ja treeniä. Helpompiakin tapoja on! Pääsiäisen kisat saattavat kyllä silti tulla vähän liian aikaisin..

Heidi: "tuossa kannollahan sais kivoja pönötyskuvia"
Tuittu: "Selvä homma!"
Joo-o, kolme viikkoa ei ole edes täynnä ku minuu jo ahistaa ton parta ja turaturkki. Torstaina saan trimmikoneen lainaan ja sitten lähtee puudeli pesulle ja nuo (nyt jo) kammottavat korvakarvat! Lopputulos voi olla jotain hyvin jännää..

Tässä kuvassa on kivat värit ja ilmava pikkupuudeli.

Ja Sisu samoilla huudeilla.


Lisää Sisua





Sain mielestäni ihan onnistuneita kuvia. Putkikin toimii kun valoo riittää ja piirtää nätisti. Ja sitten kun tulee epäonnistuminen, voi ottaa photoshopin käyttöön niillä kaikilla hurjilla taidoilla ;) Osaan siis juurikin rajata ja vähän muuttaa sävyjä paremmiksi, en muuta. No, mustavalkoiseksi osaan laittaa yhdellä napinpainalluksella ja niin; joskus ylivalottunut (kun kuvasin juuri mustaa koiraa edeltävästi enkä vaihtanut asetuksia) kuva voi toimia oikein hyvin mustavalkoisena :)


Puhuttiin lenkillä koirien iloista juoksentelua katsoessamme, et on ne vaan luotu liikkumaan.. Sääliksi käy niitä koiria, jotka säännöllisesti käyvät vain pahimmillaan sen korttelin ympäri hihnassa, eivätkä pääse:

Haistelemaan metsän tuoksuja:



Nauttimaan vapaana kevätauringosta:




Juoksemaan vapaana


ja juoksemaan lisää



..ja juuri kun tämä asia oli esillä, joku lisäsi "ja eivät pääse edes syömään pskaa ja pyörimään kaikessa oksettavassa"...

Hahaa!

Niin, toiset tykkäävät toteuttaa näitä alkukantaisia vaistojaan harva se päivä..
Ei ole isosiskosta pikkusiskoon se kuuluisa omena kovin kauaksi pudonnut.

Tosin, eilen pyykkäsin Elsan!

lauantai 22. maaliskuuta 2014

kuvakimara

Yhtenä vapaapäivistä paistoi aurinko. Oli hyvä syy ulkoiluttaa kameraa :)


Torvi ulkoilee ;)



Joku ei muistanut ihan tarkkaan mitä se "odota" nyt tarkoitti. Ja hei, se ei ees tällä kertaa ollu toi erivärinen!
Noh, näin hyvin se "odota" toimi toisella kertaa..


Pikkupuudelin kevätlook :)






Pikkutassut <3

Hurjan nopeasti kasvaa puudelin karva. Vähän tekisi jo mieli ottaa taas ja saksia..Se on kyllä ollut niin iloinen ja onnellinen keventyneestä olemuksestaan!



Kuvienottopäivänä oli Elsalla vuorokausia 42. Maha ei ole suurensuuri, mutta karvat peittävät kyllä hyvin senkin vähän. Muutoin rouva huokuu tollaista odottavan mamman seesteisyyttä. Eipä se juuri muuta hötkyile kuin ruokaa! Lenkillä sen kanssa on jo vähän raastavaa kulkea; tyyppi kulkee tärkeänä metsän puolella tarkastellen kaikki kolot, olisiko kyseessä sopiva pesäpaikka..
Lisäksi se on ottanut muutamia vapauksia; se tulee (jollain tyylillä) portin yli! Pari kertaa se on ollu ovella vastassa kun oon tullu kotiin (ja laittanu koirat portin taa) ja viimeksi se tuli makkarin puolelle portin yli miun kans nukkumaan yövuoron päätteksi. Lisäksi se haluaa saunoa. Sinne se tunkee keskilauteelle istumaan ja näyttää todella tärkeältä.



Kiki onnistuu joskus sekin näyttämään rauhalliselta ja seesteiseltä :)


Yövuoroista ensimmäinen on kohta ohi ja kaksi vielä valvottavana. Pari päivää on välissä vapaata ja alkaakin kunnon viimeinen rutistus; pitkä päivä (14,5h) + 5 yötä. Huhheijjaa! No, itsepä olen toivonut ja tilanteeseen "joutunut", tuon jälkeen alkaa mammaloma. Onneksi meillä on varsin joustava työpaikka :)

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kato mitä sä teet!

..Kun viet Tuitulta kaiken!

Kattokaa nytten!

APUAAAAA!!!
kerrankin kameran kanssa oikeassa paikassa oikeaan aikaan, liiemmin en
ehtinyt sommitteua ja rajausta miettiä ;) Tavallaan yksi parhaista kuvistani ikinä!




Ja vielä korvastakin leikkasi, äääääk!


Totuus oli vieläkin karumpaa. Ei riittänyt päätupsu ja korvakarvojen lyhennys:



Ja lopputuloksen viimeisteli Fiskarsseilla team Utriainen&Kaljunen ennen juoksulenkille lähtöä :P
Ei vais, pompulat päähän ja vähä korvakarvoja lyhyemmäksi. Ei juurikaan muuta ;)

kännykkäräpsy
Saksenjäljet häviää heti kun turkki alkaa kihartua, eli kun aikaa menee tai kastuu. Nythän se on näyttelyn jäljiltä suoraksi föönattu ja lopputulos vähemmän imarteleva. Mutta me Tuitun kanssa tykätään kyllä!

Olen aina ollut antiturkinhoitaja, mutta tottuihan tuohon. Pieni koira ja silleen..Tuitulla ei ollut helpoin turkki, muttei kyllä vaikeinkaan. Varsinaista pahaa takkuvaihetta ei ollut. Pesu- ja trimmiväli oli 3vkoa, mikäs siinä kun Jonna sen teki =) Pidempikin olisi mennyt, mutta hommaa olisi ollut jo paljon enemmän. Siinä välissä harjailin pari-kolme kertaa viikossa ja vaihdoin pompulat. Karstalla ensin selvittelyt ja sitten puudelikammalla loput. Onhan siinä hoitamista kun pyrreihin vertaa! Toki niilläkin on erilaiset turkit, siinä missä Kikin liukas, laskeutuva ja lyhyt karva ei harjaa ole nähnyt ikinä, Elsan pehmeänpi ja pidempi karva tarvitsee sitä ajoittain. Dukkiksen turkille näytetään ainoastaan coat kingiä karvanlähtöaikaan, sillä on aivan valtava pohjavilla.

Mulle jäi vielä iso rasiallinen kumilenkkejä, joten pitihän pään päälle jättää tupsu :) Tuo lyhyt turkki tulee niin helpottamaan arkea, voitte uskoa sen kivituhkan määrän, mikä turkkiin tarttui jos se sattui kastumaan ennen treenejä! Puhumattakaan kaikesta mitä tuo toi mukanaan metsälenkiltä. Ei ollut prinsessa ja puoli valtakuntaa vaan Tuittu ja puoli metsää.. Meiltä löytyikin janutexin metsähaalari avuksi metsälenkkeilyyn (pahinta silloin kun turkki kastuu, kerää enemmän risuja) ja suvilumen aikaan lenkkeilyyn, jolloin jalkoihin tarttuu lunta. Yllättävän hyvä tuote, ei takuta! Suosittelemme :) Linkin olisin laittanut, mutta sivut eivät näytä olevan toiminnassa.

Tai oikeastaan ei tarvitse edes kuvitella sitä kivituhkan määrää, voin havainnollistaa asiaa kuvalla:


Kivituhka irtosi harjalla kuivuttuaan, mutta muuten se ei meinaa lähteä pelkällä vedellä vaan vaatii shampoota kaveriksi. Huoh.. No, edelleenkin yritän lohduttautua, että kivituhka on koiran kropalle keinonurmea huomattavasti parempi..

Saa nähdä miten tuon turkin kanssa tulee tehtyä, pesuahan lyhytkin turkki tarvitsee aika-ajoin, mutta epäilen, että siitä pystyn jo itsekin selviämään:P Jossain vaiheessa täytyy hommata trimmikone, toistaiseksi en taida viitsiä, Jonna hoitaa trimmaukset vielä kun sijoitussopimus on voimassa. Tosin parta on miulle sellainen ongelma, 4 viikon parta ehdoton maksimi. Yöks! Siinä alkaa jo näkyä vesikupilla käynti ym.

Seija päivittää Facebookkiin kuvia Cruftsista, mutta me oltiinkin eilen hei koiranäyttelyssä ENOSSA!

Tuittu päätti näyttelyuransa tältä erää PN2-sijoitukseen ja tällaiseen arvosteluun:

Tyylikäs narttu, joka voimakkaammin kulmautunut takaa kuin edestä. Pitkälinjainen ilmeikäs pää, hyvä purenta, häntä ja runko. Hieman pehmyt turkki, jossa hyvä väri. Erinomainen luonne ja esiintyminen.

VAL ERI1, SA, PN2
Tuomari: Markku Kipinä

Jonna kyllä epäili kehäsihteerin kuulleen väärin tuon turkin väriin liittyvän asian. Sehän on syy, miksi Tuitulta lähti turkki jo nyt, eikä sitä kannata viedä isommin ulkomaille. Se on aina ollut rusehtava, ei syvän musta ja nyt se lisäksi harmaantuu selästä alkaen kuten ruskea emänsä lola. Ruskeille tuo on aika tyypillistä, mutta sama haalistava geeni on periytynyt Tuitullekin. Ei siitä harmaata tule kuten harmaista villakoirista, mutta tuommoinen harmahtavan musta.

Mutta laitetaas pari kuvaa eiliseltä. Kuvat nappasi Riikka Kaljunen miun kameralla kun mie piilottelin väkijoukossa. Ei se kyllä estänyt Tuittua etsimästä minua vähän väliä.





onko Mamma tuolla??
Onhan se toisaalta niin oikean villakoiran näköinen kun on hienosti laitettu ja leikattu.. Tavallaan jonkinlaista haikeutta tunnen, vaikken kyllä olisi etukäteen uskonut :D

Kääpiöillä tavallisin näyttelyleikkaus on tuo Tuitullakin oleva ns. skandinaavinen (leijona)leikkaus.
Etenkin isoilla näkee sitten myös ns. Continentalia, kuten tämä vallaton ROP-iso eilen:


Eilen esitettiin yksi iso myös terrierileikkauksessa, tuloksena ERI.



Kuvasin jonkin verran muitakin villakoiria, laitan ne kuvagalleriaan kunhan saan käsiteltyä.

Muuten meille ei kuulu kummempaa, Elsi kasvattelee mahaa kovaa vauhtia..