perjantai 27. helmikuuta 2015

suloisuus!

Kattokaa nyt, tässä on kääpiöpinseri (tai ehkä se joskus kasvaa sellaiseksi) Töpinä, ehkä kohtuullisen liikuttava kaveri :D



Töpinän emä on Suskin Tirinä ja iskä Veeti (C.I.B FI MVA EE MVA LV MVA NO MVA LT MVA BALT MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA TLNJW-13 LVV-14 NOV-14 A'DREAMS BLACK DURACELL "VEETI" & DADA DO'S SUPERFLY SISTER "TIRINÄ")

Tirinä ja kämppikset Jytinä-Panda ja Reino-Matti



Tirinä itse


Tuo karvakasa ei ole Töpinän tappama kissa, vaan puudelin ostos kirpparilta :P




Jos pentu näyttää tuolta puudeliin (31cm) verrattuna, kuinka pieni pentu silloin on?



No pieni. Mutta onneksi on nahkaa mihin kasvaa!



Keskenkaiken Töpinälle tuli väsy..


"Mitä tuijotatte..."


Pilkkii, pilkkii...kuten meidän työporukka eilen talviklassikko 2015:ssa (ja jotkut ehkä vielä tämä päivän puolellakin) :P


Mut onneks löytyi kainalo, johon mennä nukkumaan :)


Mainittakoon lopuksi, että Töpinä ei ole onneksi  valitettavasti jäämässä meille vaan hän oli vain sosiaalistumisvierailulla. Ikää herralla on nyt 5,5vkoa ja nahkaa parin pennun tarpeiksi :)

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Puudeleita imevä putki

sellainen löytyy Hukka-Hallista!

Vaikka kuinka yritin estää, se putki vain imaisi puudelin.. Eikä vain kerran vaan kaksi! Mihin saa valittaa!?

Tuossa niistä ensimmäinen versio. Toiselta radalta saimme harmittavan rimavitosen, tuittu selkeästi mietti kieltääkkö vai hypätäkö ja hyppäsi sitten vähän liian läheltä. Viimeisellä radalla siellä oli taas se putki! No, ensi viikonloppuna Jyväskylä ja sitten Lappeenranta. Ihanhan tässä on hurjaksi ruvettu! Mutta puudeli kulki oikein kivasti ja oli iloinen kisakaveri :)

Mummeli pääsi kenneltyttö Katrin kanssa nollakoiraksi yhdelle radalle. Elsakin oli siis "kisoissa", joskin vähän se oli ihmeissään kun joku kohta mentiin uusiksi ja palkkaakin tuli. No, sinne se tuomarin jalkoihin kiikutti sen narulelun heitettäväksi, kuinkas muuten =)


Piti räpsiä jumppakuvia Elsasta erääseen juttuun ja räpsimpä sitten muutaman muunkin. Mutta taito kai se on ylivalottaa sisällä kuvattu musta koira talvisen harmaana päivänä..Salama? no ei mulla sellaista. Joutui vähän korjailemaan tuotoksia..

Mummojumppaa



Kappas, pallo!
Pallossa on jokin vika, poistetaan se!


Noniin ja sitten vähän pallojumppaa!

nääääin!

mitä kyyläät?




maanantai 16. helmikuuta 2015

Pari aksavideoo

Käytiin tänään Lehdon Tanjan treeneissä Kuopiossa. Mukana Tuitun, Mapen ja Rillan lisäksi myös juoksuista Pilaa paikkaamaan lähteneet Elsa ja Helmi.

Puudelikin alkaa olla jo ihan etevä! Elsan kannustus selkeästi siivitti sitä koko treenin, sit häkillä piti olla niin polleaa ja päristä Elsalle miten tärkeä the Puudeli on ollu ja päässy treenaamaan. Elsa ei moisesta välitä, se antaa kikkurakasan luulla itsestään jotakin, E tietää et sen saa vaiennettua yhdellä haukahduksella :P





Tässäpä videoita vähän, ne parhaat ja julkaisukelpoiset kohdat tietenkin ;)


Ja sitten Mape


sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Sunshine is here!

Ulkoiltiin aurinkoisessa pakkassäässä (-15) pari tuntia sunnuntain kunniaksi. Kamera pääsi ulkoilemaan myös. Ai että tykkään jo nyt kuvata tolla uudella putkella. Sen tarkennus on ihan mielettömän paljon parempi kuin entisen! Kyllä on ilo kuvata :)
Ainahan parannettavaa löytyy, lumi palaa edelleen puhki , mutta nuo kuvat ovat käsittelemättömiä (vain rajattuja ja tallennettu pienempään muotoon), joten jotakin kehitystäkin on tapahtunut siitä mistä on aikanaan lähdetty :D Olihan olosuhteet toki hyvät, mutta musta koira + valkoinen hanki + aurinko ei ole kaikille se helpoin paikka kuvata, itse tykkään!

Mummeli niin sievänä :)

Ja sitten hieman vähemmän sievänä :D

Miun hanska vieri alas rinnettä ja avustajakoira Elsa toi sen takaisin, pyörittyään hetken ympyrää hanska suussa :P Oikeastihan kukaan ei enää hanskoja varastele meidän laumassa ='(

aina ei voi onnistua kuvissa, vaikka olisi kuinka nätti ;)

Välillä kameran tolla puolen :)

Jussi ja koirat

Tuittu vuorostaan niin sievänä :)

Sen verran Kikin perintö elää, et puudeli jo haaveilee hanskavarkaudesta.

Ompelin sille tollaisen söpön fleecetakin..

..ja söpöä puudelia riivaa..

Huomenna treenaamaan Kuopioon! Wannabe-pyrri Tuittu ja 3 ihan oikeeta pyrriä.

perjantai 13. helmikuuta 2015

Uuden putken testausta

Nappasin kameran mukaan tallille ja juoksutettiin vähän Bambia (Barbet DK) ja Spookyä (Maybe Spooky) ennen tuntia.

Bamsu tomerana

Muistatteko lapsuuden Hevoshullut-lehdestä ne Lena Fabergin piirtämät hevoset? Bambi on juuri sellainen!

Spooky


Spooky kääntyi jo kolmevuotiaaksi, joten tänä kesänä se pääsee esittelemään näitä muuveja ratsastajalle :D
Olipa mukava monen kuukauden tauon jälkeen ratsastaa taas Bambilla!

Uusi putki on kevyempi kuin aiempi tele, toki siinä on vähemmän valovoimaa, mutta tarkennus vaikuttaa paljon paremmalta, kuten nyt ennalta osasi odottaakin. Vähän  hakemista oli kuvaaminen, mutta tykkään :) Paistaisipa huomenna taas aurinko!

tiistai 10. helmikuuta 2015

3-vuotias puubeli ja lisäys kalustoon

Tuittuli täytti 3v 2.2. eli viikko sitten.
Niin se aika rientää!
Ilmoitin sen kisoihinkin Kuopioon. Kontakteja ei olla kyllä treenattu ihan niin paljoa kuin piti tässä tauon aikana.. Sensijaan ollaan kyllä taukoiltu!


tähään hätään ei ole heittää kuin tuo joulukuinen kuva, mutta se kertoo ihan riittävästi puudelin elämänasenteesta :)

Ja lisäys kalustoon sitten. En voinut ohittaa mahdollisuutta, kun kaveri oli tästä kyseistä ihanuudesta luopumassa lähes käyttämättömänä ja edullisesti. Se ei ole juuri se, mistä haaveilin (ennen kuin auton kytkin poksahti enkä enää raaskinut sijoittaa isoa summaa tästä valovoimaisempaan mutta vakaajattomaan versioon), mutta se on silti niin hieno!

CANON EF 70-200/f4 L IS USM

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Pentutreffejä taas

Jeti ja Tiina tulivat käymään perjantaina ja treffattiin hallilla myös Hemmo ja Riikka. Olipa kiva kun kävitte! Nyt pennuilla alkaa olla ikää 10kk ja olen vähälle aikaa treffannut niistä jokaisen. Kovin ovat erilaisia, toisaalta niin samanlaisia.. Miulla on kyllä ollut onni kasvatinomistajien suhteen, pennut ovat erinomaisesti sosiaalistettuja, reippaita, iloisia ja mikä tärkeintä, omistajat ovat olleet niihin kovin tyytyväisiä <3

Tässäpä Hemmo 10kk, joka on jotakin mamma Elsan, puoliveli Roikin ja puolisisko Pilan välimaastosta oleva touhuas pyörremyrsky. Jotakuinkin 49cm löytyi korkeutta.


http://youtu.be/OUGyem91Ty8
Tuossapa Hemmo perjantaina, pari estettä ja vähän leikkiä.

Sitten pieni Jeti, joka ihastuttaa olemuksellaan ja kyllähän se kovin nätti onkin! Jeti on temperamentiltaan Hemmoa hieman rauhallisempi, mutta ei pidä antaa pienen koon hämätä, Jeti on omasta mielestään ihan äijä :) Kokoa löytyy 43cm ja itsenäisyyspäivän edellisen mittauksen jäljiltä ei näytä kasvua tapahtuneen enää.


https://www.youtube.com/watch?v=M-UsYMXb5F8
Ja tuossapa vähän Jetin treeniä.

Elsan naama näyttää nyt tältä:


Mape meni sairastumaan kennelyskään ja sen myötä myös Helmi oli karanteenissa. Katri oli jo ehtinyt ilmoittautua Oreniuksen Juhan koulutukseen ja Elsahan lähti tuuraamaan enemmän kuin mielellään! Aika samantyylisiä ne Mapen kanssa loppujen lopuksi ovat ja onhan Katri ja Elsa kisanneet ja treenanneet ennenkin yhdessä. Voi mummelia, miten kovin onnellinen se oli ollut <3

Sitten näytille vielä Mapen video tästä syksyn/talven treeneistä. Silläkin on tuo asenne ihan kohdillaan :)
 https://www.youtube.com/watch?v=bTuv1rqVGMU

Eikä suinkaan sovi unohtaa tulospäivitystä, Roikki Roikkinen (Tottakai Se on Severi Suhonen) starttasi ensimmäistä kertaa tokon AVO-luokassa saaden pisteitä 167,5, eli ykköstuloksen vaikka liikkeestä seisominen meni nollille. Hienoa, hienoa!