tiistai 13. elokuuta 2013

Näyttelyä

Joensuu KV-viikonloppu, pitihän perinteisesti muutama rekku viedä kotikylän näyttelyyn. Ei puhuta siitä et sen paremmin Eskilstuna kuin Norrköpingkään ei ihan sijaitse lähellä kotikylää ja niin vaan mie oon tulevaks viikonlopuks sinne menossa. Hullua.

Lauantaina kehissä Elsi, Dukki ja Tuittu. LK pyrrejä oli jopa 7!

Setäkoira aloitti. Kehäkäytös oli vähän sieltä tännepäin, väisti voimakkaasti ja oli tosi epävarmana. Rentoutui jo ennen kehää hyvin, mutta kun kehään piti yksin mennä, oli hui. Tuomari lähestyi TOSI varovasti ja sehän ei tunnetusti ole ujolle koiralle paras vaihtoehto. Tosin en miekä joka rekun (pyrrin etenkään) suuhun sormiani noin vaa työntäis :P Dukkihan on nössö koira, se väistää eikä tosiaan tartte sen pelätä tekevän mitään muuta. Maalaistollo Dukki!

2,5 years (sanoin kyllä et 3,5), good size. Slightly long in loin. Typical masculine head, good eye & expression. Typical earset, should have stronger back. Little bit overangulated behind. Bit steep croup. Well developed ribcage. Too shy today. 
AVO H (rodunomainen lähestyttäessä)
TUomari Tino Pehar, Kroatia.

Vähän huvittavaa sinänsä, ROP-uros Zin oli liian leveäpäinen kun taas Dukkiksen pää oli hyvä ja maskuliininen. Dukin pää lienee kaks kertaa niin leveä kuin Zinin :P  Mietin et pitäneekö mennä tarjoutumaan sakemmannikehään sunnuntaina ylikulmautuneen setäkoiran kans :P

kuva: Milena Nevanto
Elsa sai samalta setältä tällaisen arvostelun:

Almost 7 years. Strong female. Typical head, Could have little smaller eye. Round-shaped good topline. Good angulations. Very good movement.
VAL-ERI/2 ,SA, PN2 vara-cabib

Eli jos käy niin kummallisesti et Ruotsista cacib tulee, täytyy jatkaa Suomessa toisen cacibin metsästystä vielä! Tai sitte ei jaksa :D

Elsillä oli kavereina Rilla (43cm) ja Haidi (40cm) joten aikamoinen amatsoni Elsa tuolla kehässä noiden rinnalla oli ;)

Hattara oli kehissä viimeisenä.

Excellent type & proportions. Enough nice strong bones. Feminine head which could be stronger in jaws. Bit free in elbows. Excellent neck & chest, correct topline. Well angulated in rear. Good coat quality, needs stronger color. Correct in movement.
NUO ERI/2, SA (PN5)
tuomari Nemanja Jovanovic, Serbia

Vasta toinen kerta kun väristä huomautetaan ja rokotetaan. Tuittuhan on mustien rinnalla aika ruskea..

Sunnuntaina sitten kehissä oli vain Herra D ja Tuittu.

Setäkoira oli heti näyttelypaikalla paljon reippaampi ja kun pyysin tuttuja (dukille tuntemattomia) kopeloimaan, homma oli jees. Tuomarisetä oli rohkeampi, kysyi kyllä antaako koskea ja sanoin, et reippaasti vaan. Vähän niias mut oli selkeesti paljon parempi kuin la. Hyvä! Kehässä juoksi jo häntä ihan pystyssä (ei niin toivottua kylläkään:P) Dukkis tartteis vaa paljo kokemusta tommoisista tilanteista, eihän se nyt ihan reilua oo kaivaa se kerran-kaks vuodessa naftaliinista Liperin kyliltä tonne ihmis- ja koiravilinään, jos totta puhutaan.. Mutta toki on sitten olemassa koiria, kuten Kiva, joka olis luultavasti aivan samanlainen kuin mitä se nyt on, vaikka sen kaivais mistä peräkyliltä mukaansa kerran vuodessa. Torvi olikin Dukkiksen seuraneitinä sunnuntaina. Torvia ei kyl maailman murheet paina! Se kaveeras kaikkien kans ja istahteli tuntemattomienki kainaloon penkille kehän laidalla. Torvikoira on kaikkien kaveri.

Meillä oli tuomarivaihdos sunnuntaina. Vähän skeptisesti suhtautuin irkkusetään, briteissähän ei ole edes rotua lk pyrri, on vain pyrrejä ja niitäkin vaan muutama. Mut onneks tyyppi ainakin esitti tietävänsä =)

Nice enough front. Nice head, good neck & shoulders. Nice topline. Good angulations. A little apprehensive, very kind dispositions (hieman levoton/varautunut, hyvin ystävällinen luonne).Nice on the move. 
AVO ERI
Tuomari Dominic Harris, Irlanti

Sitten jännäämään puudeleita. Niissä kun on jotain jännättävääkin :P

Correct type, normal size. Correct head with good expression. correct topline. Medium angulations. Correct coat quality, nice temperament.
Tuomari Igor Vyguzov, Venäjä

ja arvottuaan pitkään jättikokoisen ja varsin näyttävän venäläisen valiokoiran ja Tuitun väliltä, tuomarisetä päätti et Tui oli paras narttu! Sehän tarkoitti (toista) sertiä ja ekaa cacibia! JES! Tui päätyi lopulta VSP:ksi, mutta tää kelpas meille oikein hyvin!

Nyt on se cacibitili vihdoin avattu.. Siks oon niin innoissani kun ekan ja vikan välillä pitää olla se vuosi.. Toivo elää ettei ehkä enää 5-vuotiaana turkki oo näyttelyversio :D

kuva: milena nevanto

Miunki kamerassa ois kuvia.. Kun vaan joskus ehtis ne kattoo..

Kaksi yövuoroa ennen LOMAA!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti