keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Hyviä uutisia :)

Helmikuu on pyörähtänyt käyntiin. Lupaan aktivoitua blogiasioissa ja siihen on tulossa ihan hyviä syitäkin!

Juuri ennen Puolan reissua löysin Elsalta varsin nopsaa kasvaneen patin alahuulen ja ikenen rajalta. Kasvain leikattiin pari viikkoa sitten Martina Cittova-Konnun toimesta ja paraneminen on sujunut erinomaisen hyvin. Mietin ensin laitanko näytettä patologille, mitään poistoa kummempaa ei kuitenkaan voi tehdä olipa muutos pahan - tai hyvänlaatuinen. Toisaalta tietääpä sitten seurailla koiraa vielä tarkemmin jos muutos osoittautuu pahanlaatuiseksi.




Tänään sitten tuli tuo lausunto viimein:


Lausunto:
Tutkimustulos: Ienkudoksen hyperplasia.
Tutkitussa näytteessä todetaan limakalvon pinnasta kohoava kutaanisen limakalvon sekä limakalvonalaisen
sidekudoksen paksuuntuminen eli liikakasvu. Kasvaimeen viittaavaa tai merkittävää tulehduksellista aktiviteettia ei
todettu.
Tällainen muutos voi syntyä spontaanisti tai kroonisen mekaanisen tai tulehduksellisen ärsytyksen seurauksena.
Seppo Saari
ELL, tarttuvien tautien erikoiseläinlääkäri

Hyviä uutisia siis :)

Tuittu täytti 2.2. jo neljä vuotta, onnea puudelille!
Kalla puolestaan on ehtinyt jo 10 kuukauden "kypsään" ikään ja kaikki merkit viittaisivat siihen, että ensimmäisiä juoksujakin aloitellaan pian.









Lisää hyviä uutisia saatiin eilen jo kun vierailimme niinikään Martinan luona. Työkiireistä johtuen suunnattiin ultraan jo vuorokausilla 22/23 ja niin vaan sieltä Mapskun mahasta löytyi solumöykkyjä, joista myöhemmin kehittyy pyrrilapsia <3 Tämä oli se tärkein tieto, mutta uteliaisuuden vuoksi käymme vielä tekemässä tarkkuuslaskentaa perjantaina ja varmaan sitten myöhemmin myös röntgenissä, koska synnytys voi hyvinkin taas osua viikonlopulle. Ja tämän maakunnan eläinlääkäripäivystykset tietäen on hyvin tarpeen tietää montaako pentua on syytä odotella maailmaan saapuvaksi.

Viikonloppuna on pitkästä aikaa vapaata ja sunnuntain ohjelmassa on myös kisat! Pari yötä pitäisi vielä jaksaa valvoa, huomenna tehdään kaupat meidän entisestä asunnosta ja elämä on aika mallillaan :)

Ilmeisesti jonkinlaista ongelmaa on ollut tuon treeniblogin lukuoikeuksien vuoksi. Jos et siis pääse vaikka sinulla aiemmin on ollut oikeus niin laita viestiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti