torstai 11. tammikuuta 2018

vuodenvaihde ja shoppailua ja ruokailua Tallinnassa

Velho (K.Ohituskaistalla)
Vuosi vaihtui meillä töissä ja koirilla kotona. Rauhallista porukkaa täältä aamulla kömpi vastaan. Kömpi...oletteko nähneet yhdenkään pyrtsin kömpivän aamulla vastaan? jos, niin viekää lääkäriin.. Todellisuus on siis jotain muuta, mutta ainakaan mitään kummempaa ei kenenkään mielen päällä ollut. Tosin täällä pöndellä ehkä hikisesti lähimmät naapurit ampuu pari rakettia.. Itsekin näin klo 19 ekat raketit Outokummussa.

Loma alkoi muutaman työvuoron jälkeen ja suuntasin torstaina autolla kaverin luo Vantaalle, siitä sitten perjantain kaupunkishoppailun jälkeen illaksi Virpin (ja Velhon) luo Helsinkiin ja sinne tulivat myös Satu, Seija ja Annukka. Olipa mukava nähdä tuolla vanhalla reissuporukalla :) syötiin ja juotiin ja juteltiin, siinä menee tunti jos toinenkin nopsaa.
Olli tuli junalla perässä lauantaina ja majoituttiin veljen luo Mäntsälään, mistä sitten keikuttavalla MS Finlandialla Tallinnaan sunnuntai-iltana. 
Teki mieli lähteä lomalla reissuun ja kun pohdittiin matkakohdetta, tuli mieleen että Tallinnassa ei ole kyllä tullut käytyä.. Joskus lapsena ja sen jälkeen koiranäyttelyssä, Olli jollain risteilyllä, mutta niissä harvoin on kaupunki kovin suuressa osassa :D Siispä sinne, miksi lähteä sen kauemmas!

Yhdet drinkit laivalla 

Hotellina PK Ilmarine Põhja Pst:llä. Ihan siisti hotelli inhimillisen kävelymatkan päässä satamasta ja vanhasta kaupungista. Aamiainen oli ihan hyvä, palvelu ystävällistä ja huoneet tilavat ja siistit. Miinusta kovista sängyistä ja turhan lämpimästä huoneesta (tammikuussa!). Lisäksi jonkun taaperon kiukkuaminen kuului turhan selvästi huoneeseen, vaikkeivät majoittuneet edes ihan vieressä, miinus siis myös äänieristyksestä. 

Illalla ei ollu muuta suunnitelmaa kuin etsiä ruokaa. Rottermann-kvartaalista löytyi TOA - taste of Asia ihan jees ruokaa jos ei aina jaksa reissussa syödä pihviä tai hampparia. Pääruoka jätti vähän toivomisen varaa, ei se siis huono ollut, mutta aika mitäänsanomaton. Alkuruoka ja jälkkäri sensijaan oli hyvää!

alkupala kana spring rollsit
kookosjälkkäri oli nam
miun alkupala vietnamilaisitain maustetut chicken wingsit, nämä oli huiput!
itse pääruoka jätti toivomisen varaa..


Maanantaina käytiin Ülemisten kauppakeskuksessa ja jotain tarttui mukaankin, lähinnä sports directiltä. Kenkäkauppoja tuossa kauppakeskuksessa kyllä riittää! Julkisillakin olisi päässyt, mutta ajettiin taksilla, 6e suunta. Tallinan takseista varoitellaan että kannattaa selvittää hinta ym. enne kuin kyytiin istuu, mutta tilattiin kaikki reissun taksit valopilkku-sovelluksen kautta, aina saatiin oikea taksi, nopeasti ja oikeaan paikkaan. Kätevää!

Pyörittiin toki myös vanhassa kaupungissa ja parit korvikset lähti matkaan Oma Asi- liikkeestä. Käytiin myös Nu Nordikissa. Ja ettei nyt ihan menis hienosteluks nii toki piti shoppailla reissujen vakipaikoissa Pull& Bearissa, Stradivariuksessa ja Bershkassa sekä uudelleen Sports directillä.

Nordic design home 



Lounaaksi Rottermann-kvartaalista Flammkuchenia, joka tuli tutuksi Wienin reissulla ja sen jälkeen on tullut tehtyä sitä itsekin. Flamm &Bar

Illalle meillä oli varattuna pöytä hyviä arvosteluja saaneesta Argentina-ravintolasta. Ei tarvinnut pettyä :) Päräytettiin sinnekin taksilla.





Tiistaina käytiin Telliskivi- Loomelinnak-alueella kävelemässä. Nordic Design home,  Tali disain ja tuo ylläoleva kaupparykelmä Telliskivi-kadulla. Vähän niin kuin Joensuun taitokortteli, pieniä liikkeitä täynnä. Käymisen arvoinen paikka :)



<3

Tulomatkalla laivalla keikutti onneksi paljon vähemmän. Taas veljen luo yöksi ja sitten kotiin. Koirat majoittuivat miun porukoilla reissun ajan. Nyt paluu arkeen, sunnuntaina jo töihin! 
Pihla

Reissun aikana Hikka aloitti kisauransa nollavoitolla ja Pilvi merkkailee siihen tahtiin että liekkö juoksu kohta aluillaan. Ihan en ehtinyt paluumatkalla kätilöksi kun kuusi pikkupyrriä saapui maailmaan <3 http://louhikorun.blogspot.fi/2017/12/pyreneittenpaimenkoiran-pentuja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti