lauantai 5. heinäkuuta 2014

Koda jalostustarkastuksessa

Viime viikonloppuna oli rotuyhdistyksen järjestämä jalostustarkastus ja siellä lyhytkarvoista oli, no, ainakin Koda (Tottakai Se On Sven Tuuva).

Jalostustarkastuksen suoritti Elina Haapaniemi ja tältä se näytti:

selkeästi urosmainen
erittäin hyväntyyppinen uros
korkea hännänkanto häiritsee


kommentit: isot, vahvat hampaat

Hännän kanto: liian korkea liikkeessä

erinomainen luusto, tyypilliset kulmaukset

 Kommentit:
(Kannukset) Oik. yksinkertainen minikannus
(Turkki) Pieni valkoinen rintamerkki
Erittäin hyvänlaatuinen turkki
Luonne, huomiot tarkastuksen aikana: 
Itsevarma 
Ystävällinen
Hyvin käsiteltävissä

Pää huomioitava
koda pikkupoikana


Ikää 1v
otsapenkereestä ei edes pahasti sanottu, ilmeisesti se on osittain värin ja tuuhean karvan luomaa illuusiota, mutta kuono oli pidempi kuin 1:1. No, olin tuosta aluksi vähän eri mieltä, mutta kun katsoo tuota kuvaa niin ehkä se niin kyllä on. Tuo valtava takatukka vaan lieventää sitä :)

Hemmo (K. Ota mut kiinni) oli viime viikolla hoidossa ja oli kiltti pieni poika :) tosin ei sille tainnut jäädä juuri vaihtoehtoja.. Voi sitä Elsan ilmettä kun se huomasi että Hemmo jää meille.
Elsa on esimerkillinen emo eikä ole vihainen muille pennuille, mutta jos oma - jo vieroitettu pentu eksyy meille niin voi Elsiä kun sen päivä on pilalla ja tarvittaessa pentu saa sen kyllä tuntea!

Pilalla olosta puheenollen..Eilen sitten näin Pilaa (Tottakai Peukaloliisa) kun käytiin talli Dagurilla ratsastamassa. Pila oli..No, oma ylitsevuotavan iloinen itsensä :P Noille pennuille tuli kesäkuun lopussa jo 5v ikää! Käytiin ratsastamassa pari tuntia ja tunnin satoi kaatamalla. Sääennuste ei tuollaista luvannut.

No, sitten tänään oli kisat niinikään Varkaudessa (Dagur sijaitsee varsin lähellä) ja kolmannen radan 10 viimeisen koiran aikana satoi - no kuinkas muuten kuin kaatamalla! Niin, ei pitänyt..

Tarinan opetus oli; ota sadevaatteet aina kun lähdet Varkauteen, vaikkei olisi satanut kuukauteen! Tai vuoteen! Ota sadevaatteet vaikka menisit vain lähelle Varkautta!
Ainiin ja
Ota sadevaatteet pois kassista/autosta/satulalaukusta välittömästi kun ensimmäinen pisara tipahtaa.

Ota mukaan myös vaihtovaatteet.

Älä unohda niitä auton takakontin päälle "suojaamaan koiria helteeltä" kuten eräs naapuriseuralainen viereisessä autossa.

Älä unohda auton kaikkia ovia, ikkunoita ja takakonttia auki, kuten minä.

Muista myös, että vaihtovaatteet sisältää myös kuivat alushousut, koska ilman lienee hieman erikoista olla ja päällyshousut märkien alushousujen päälle puettuna eivät ehkä enää hetken päästä täytä kriteereitäsi kuivista housuista. Oikeastaan tämä voisi olla monikko; alusvaatteet. Ei se märkä paita juurikaan kivampi ole. Saati sen hienomman näköinen.

Lopputulemana päädyn lainaamaan tuon naapuriseuralaisen FB-päivityksen:
V ja A ja 15 sekunnin julkisuus:
Radio Suomipopin juontaja: "Oletko joutunut varkauden uhriksi? Kuinka huijaus tapahtui? Kerro tarinasi!"
V ja A: "Todellakin olemme joutuneet Varkauden uhriksi. Tosin voimme syyttää vain itseämme, koska ihan vapaaehtoisesti ajamme sinne monta kertaa vuodessa. Mutta kerta toisensa jälkeen Varkaus on ollut meille armoton ja kisamenestys on jäänyt vain haaveeksi."
Ahahahaaa!! Juontajalla ei kuulostanut olevan läheskään niin hauskaa kuin meillä.

Mutta Elsin mammalomalta paluu sujui ihan hyvin. Onhan se nopeampi ja ketterämpikin ollut, mutta olosuhteisiin nähden olen hyvin tyytyväinen. Se minkä se koossa ja fysiikassa häviää, sen se korvaa sen asenteella! Voi mummikoiraystäväni <3
Radalla oli (lähdössä varasteleva) muriseva mummikoira, joka oli niin liikuttavan onnellinen ja hirmu tärkeänä kisoissaan.
Tuloksena oli paljon kaarroksia, onnistuneita ohjauksia, vähemmän onnistuneita ohjauksia (ja rimavitonen), koiran hukkaus selän taa (josta hyl) ja yksi nolla sijalla 3/39 :)

Varkauden parasta antia kisarupeaman lisäksi oli pieni Jeti (K.Liian Viilee), joka reippaana tepsutteli kisapaikalla moikkaillen ihmisiä. Varsin suloinen ja reipas tapaus! Hyvä kasvattaja unohti kameran kotiin =(
Mutta Pilvistä sain kuvia, ja aivan ihania kuvia sainkin! Voiko tuo pentu olla noin merleen pukuun pukeutunut mini-Elsa!?

kuva: Pia Pynnä

Kuva: Pia Pynnä

Kuva: Pia pynnä
Ja täällä muutama lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti