tiistai 19. elokuuta 2014

sairaslomalaisia

Ensin saikkuilin mie, ilmeisesti selkä otti nokkiinsa kyykkypainotteisesta treenistä tiistaina ja hyvä että pääsin sängystä ylös keskiviikkona vaikka oireettomana menin nukkumaan. No, Uusitalon vammaiskuljetus kuljetti minut paikalliseen terveyskeskukseen ja sittemmin kipulääkkeiden kera kotiin. Tai siis tokihan piti ensin itsehoitaa (suotavaa kun se on) ja kun Burana + Panadol + Ketorin + Sirdalud ei auttanut, täytyi myöntää tappionsa ja soittaa lääkäriin. Soitin sinne klo 8.10 ja sain ajan 9.30.
Heräsi oikeasti epäilys, soittaako juuri kukaan päivystykseen rehautuva potilas oikeasti ensin omalle terveysasemalle?! Toinen vaihtoehto toki on, ettei homma vaadi edes päivystystä (tai minulla oli vain hyvä tuuri). "Kun ei kumminkaimankaverikaan saanut aikaa viime vuonna.." Toisaalta Joensuulla on eniten kehitettävää nimenomaan kiireetöntä hoitoa vaativien lääkäriajoissa, niiden, joiden vaiva vaatii lääkärin tsekkausta, mutta eivät kuulu päivystykseen (vaiva ei pahene tai tapa ellei sitä hoida heti tällä vuorokaudella).

No, pitkin hampain otin muutaman päivän saikkua ja kieltämättä odotuksia hitaammin selkä paranee. Eilen oli jo hyvä päivä, kävin juoksemassakin hitaasti 7km ja tänään aamulla kuntosalilla. Liike on lääke! Pahinta, mitä selkäkivun (siis tällaisen lihaksista johtuvan) kanssa voit tehdä, on jämähtää jonnekin paikoilleen. Heti kun kärsii, niin liikkeelle! Jos ei kärsi, niin otetaan lääkettä että kärsii :)

No, sunnuntaina oli juokseminen vielä vähän jäykähköä, joten lähdin hallille tekemään "para-agia" ennen töihinmenoa. Otin lämppälenkille vain Tuitun ja Elsan, tarkoitus oli sen jälkeen käydä lenkillä kaikkien kanssa. Elsa ryysi autohäkistä semmoista vauhtia pois, että juomakuppikin kaatui (metallinen sankko, joka kiinni häkissä) hirveällä ryminällä. Lenkillä sitten huomasin Elsan ontuvan oikeaa etusta ja tarkempi tarkastelu osoitti, että yksi kynsi on juurineen irti ja pelkkä ydin tökötti siinä paikoillaan =/ Kynsi löytyi autohäkistä..No, eikun huuhtelu + sidos ja soitto lääkäriin. Ohjeeksi päivittäinen hoito, antibiootti ja kipulääke. Siinä meidän tämän syksyn aksailut siis ja katsotaan miten käy muiden suunnitelmien =/
Elsa köpsytteli ontuen pienen lenkinkin sunnuntaina sidos jalassa, mutta illalla ja seuraavana päivänä se ei laskenut enää tassun varaan yhtään painoa, eikä sitä seuraavanakaan. Pakko oli lähteä varmistamaan, ettei mitään olis murtunu. No, onneksi ei ollut! Samalla reissulla kävin itse toisaalla Siljalla hieronnassa, samoin  Tuitttu. Elsa sit lääkärissä ja Torvi rokotuksilla. Jokaiselle jotain..Paitsi Dukkikselle vain autokyytiä.
Dukkis onkin ollut meillä taas kun veljeni ja Kyösti-riiseni ovat käymässä.

mökin grillausmestarit Kyösti ja Jussi


potilas


Mutta hei, ei tästä sentään pentukuvatonta postausta tule! Viime viikolla kävi vierailulla Jeti (Kivasti Liian Viilee) ja Hemmo (Kivasti Ota mut kiinni) tuli siksi päiväksi päivähoitoon. Vauhtia ritti veljeksillä!







2 kommenttia:

  1. Onpas teille sattunut haavereita! Eikö Elsa pitänyt mitään ääntä kun kynsi irtosi? Hienot kuvat tässä(kin) postauksessa, ensimmäinen on ihan kuin jostain mainoksesta :)

    VastaaPoista
  2. no ei, yllättävää kyllä. Mutta luulen, että agihalli ja treenaamisen odottaminen on nostanut kaikenmaailman adrenaliinit ja endorfiinit taivaisiin ja kipu tuli vasta myöhemmin.

    VastaaPoista