maanantai 11. elokuuta 2014

Torvisen synttärit ja WDS 2014

Maailmanvoittajanäyttely rantautui Helsinkin tänä vuonna. Omia koiria ei ollu ilmoitettuna, mutta pitihän sinne lähteä ihmettelemään. Pyrtsit tuomaroi Guido Perosino Italiasta, sama tuomari kuin 2008 Tukholmassa. Elsa sai silloin ERI:n ja oli avonarttujen 3. eli viimeinen lisäkommenteilla "liian pitkä", joten eipä olisi ilman pentujakaan sitä tarvinnut ilmoittaa. Nythän sillä on turkki vasta pentujen jälkeen kasvamassa takaisin. Häntä on vielä pelkkä ruoto ja voitte vaan kuvitella miltä noi muutenkin *köh* hieman isot korvat näyttä kun kauluskarvoja ei ole :)

No mutta, palataan lauantaihin, tuohon jonkin verran aikataulutettuun päivään. Se alkoi juoksulenkillä klo 8 ja jatkui kisatalkoissa hallilla. Siitä sitten ajelemaan Outokumppuun, jonne tulivat Kiki ja Jussi. Outokummusta lähdin sitten suoraan Helsinkiin ja siellä piti tietty valvoa..Ja parin tunnin yöunien jälkeen startata sunnuntai-aamuna Espooseen, palata takaisin Oulunkylään ja mennä junalla messukeskukseen - viime tipassa tottakai! Olin kotona illalla klo 21. Viime yönä nukutti hyvin..

Homma rönsyilee ihan ohi aiheen! Eli Torvinen sai 4-vuotissynttäreillä lahjaksi luonnetestin.
Paskimmat synttärit ikinä sanoo Kiki.

Tältä se näytti paperilla:
Toimitakyky: +1 Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +1 Pieni
Taisteluhalu: -1 Pieni
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +3 Vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

ja lopussa pisteiden kohdassa lukee +125.

Yllättikö?

Noh, yllätti Kikin huono leikki. Hommasta tuli heti tilanne ja tyyppi meni mielummin hakemaan rapsutuksia toiselta tuomarilta. Toisaalta, Kikin leikin eteen on tehty paljon töitä, ehkä testi antaa todellisen kuvan, ei opetettua.
Sen vaisu puolustus yllätti myös, kotona se on tarvittaessa hyvinkin tosissaan. Ehkä minä en ollut puolustamisen arvoinen ;) Oikeasti Kiki oli sitä mieltä, että loppuviimeksi mamma saa hoitaa tällaiset ja kovasti se kyseli ja ihmetteli, eikö räkyttämisestä tulekaan sanomista. Onneksi sille ei jäänyt uhka päälle, vaikka kyllähän se vähän epäluuloinen oli.

Mikä sitten ei yllättänyt? No, pimeästä huoneesta Kiki selvisi hyvin, kuten oletinkin. Tuomari sanoikin, että sillä oli selkeä suunnitelma. Se tarkasti ensin huoneen vasemmalla, sitten huoneen oikealla ja eteni sitten miun luokse ollen kuulemma päivän nopeimpia. Laukauksia se ei myöskään hätkähtänyt, olisin yllättynyt jos olisi jotain niistä tuuminut.

Kaikenkaikkiaan Kikissä asuu kuitenkin "ihan tavallinen" pyrri, joka reagoi välillä oikein, välillä vähän yli ja välillä joku juttu on vähän hui. Kotona se saa todennäköisesti niin paljon taustatukea Elsalta, että se on huomattavasti kovempi arkielämässä, etenkin silloin kun se nostaa kierroksia. On tilanteita, että painetta on oikeasti vaikea saada läpi. Tällaista tilannetta ei luonnetesti tuonut, testissä haukku ei ollut kierroksia nostattavaa, koska siihen aina liittyi jokin jännempi juttu. Kikin kanssa joutuu olemaan paljon mustavalkoisempi kuin muiden, vaikka kuulostin tuomareiden mielestä varmasti tosi tyhmältä tuon testin valossa :D
Kiki on jossain määrin haastava koira arjessa, se on reaktiivinen ja terävä ja siltä löytyy puolustusta paljon enemmän kuin testissä. Siihen päälle se on älykäs ja ovela. Nämä asiat pitää vain sen kanssa tiedostaa ja pelata sen mukaan. Onneksi se on vastapainona ihan avoin koira. Terävä ja kovin pidättyväinen ei ole kiva yhdistelmä.
Ihan tollaiset peruspisteet peruspyrrille ja aikalailla sellainen kun sopi odottaa. Yksi miinus mahtui joukkoon, oishan se plussana näyttänyt vähän paremmalta, mutta toimintakyky ja hermot pelaa :)

Tältä se sitten näytti videolla:
https://www.youtube.com/watch?v=XlYKVmQvzTg

Maailmanvoittajassa en jaksanut kaivaa kameraa edes esille, vaikka se oli mukana. Valaistus oli enemmän kuin kehno, jopa messariin! Hyvä tele on vain haaveissa, olin jo hetken sitä tilaamassa, kunnes tuli tyly tuomio autosta; kytkin menee uusiksi ja sehän maksoi yhden hyvän putken verran se!

Siispä mennään muiden kuvilla. Elsan lapsista esillä olivat Roikki ja Koda Se on-pentueesta ja Pakki ekasta pentueesta. Esitin Pakin, joka oli harvinaisen ärsyttävä ja vouhkasi juoksuisen Selman perään, läähätti ja piippasi. Urokset.....
Elsan lapsenlapsi Taavi esiintyi junnuissa ja hienosti esiintyikin, junnupoika oli lopulta VSP ja junnutitteli tuli kotiinviemisiksi :)

Tottakai Uskomaton Olen "Taavi", JWW-14 ja VSP! (kuva Milena Nevanto)

Tottakai Se on Sven Tuuva "Koda" EH (kuva Milena Nevanto)

Tottakai Puuha Pete "Pakki" ERI/2, vara-cacib ja jonkun perse :D (Kuva: Milena Nevanto)


Tottakai Se on Severi Suhonen "Roikki" ERI/4 (Kuva: Milena Nevanto)
 Sunnuntai-aamuna ajelin tosiaan Espooseen aamiaiselle Pilvin ja Johannan ja Antin luokse. Olipa ihana nähdä! Pilvi oli juuri niin söpö livenä kuin kuvissakin, vaikka eivät 4-kuiset pennut missään määrin kauneimmillaan ole :D

Kivasti Kulje Mun Kanssa "Pilvi" 4kk
ja kasvattaja ilahtui taas kovasti kun Jetistäkin sai lisää kuvia :)
Jetikin on kasvattanut itselleen jalat ja kuonon! Jeti ei tähän saakka oikein muistuttanut kumpaakaan, mutta kovastihan nyt alkaakin löytyä Elsan näköä, etenkin sivuprofiiista.

Kuvissa siis Kivasti Liian Viilee "Jeti" 4kk ja kuvat Tuire Finska-Koponen, kiitos!!

kuva:Tuire Finska-Koponen

kuva:Tuire Finska-Koponen

kuva: Tuire Finska-Koponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti