tiistai 13. lokakuuta 2015

Kuulumiset

Kisattiin viikonloppuna kieltovitosen ja kahden hylyn arvoisesti. Ensimmäisenä lähteminen ei ole mitenkään minun juttu.. Eka rata oli jees, mutta takaakiertoniistossa hätäilin ja puudeli kielsi. Toisella radalla tiesin keppien jälkeisen elämän olevan meille vaikea, koska Tui ei vielä(kään) ehkä kisatilanteessa kestä persjättöä kepeille ja muut ohjausvalinnat olivat huonoja. Päädyin valssiin, jolla koira aika odotetusti meni hypyn takaakiertoon.
Kolmas rata oli vinkeä (kuva nyysitty Milenan blogista):

Otin alun tuolta putken oikeasta päästä, koska sinne pystyi menemään kutsumaan koiran ja kepit aloitin vasemmalta kun sitten päällejuoksulla (jota sitäkään ei kovin hyvin osata) oli suora linja tonne takaakiertoon. Varmempi valinta meille olisi ollut keppien oikea pää, mutta sitten jatko.. tai sitten putken vasen pää ja keppien oikea.. No, pitää kokeilla treeneissä. Puudelihan toki livahti putkeen ja jatkettiin siitä kepeille. Muutoin nollana maaliin. Ekalla tän tuomarin (T.Teileri) radalla tultiin tuosta putkesta 14 putken 3 kauimmaiseen päähän ja meille tosi tyypillinen (kisa)virhe, puudeli selän takaa väärään putkenpäähän. Tää on ärsyttävää, koska oikeasti väitän et katse, liike, käsi, kaikki oli oikein ja lopputulos silti tuo. Treeneissä näitä virheitä ei tapahdu =) Keppien osaamisessa olisi paljon parannettavaa edelleen. Huvittavaa kun palaan edelleenkin aikaan Elsan kanssa "jos olisin Elsan kanssa, ohjaisin näin". Joo - Elsa oli taitava, pitäisikö puudeli vain opettaa yhtä taitavaksi eikä haikailla melkein vuosi sitten eläköityneen mummikoiran ohjaksiin?

Mutta mukavinta oli, että puudeli kulki niin kuin se kulkee treeneissä ja silloin sitä on kiva ohjata. Se on myös nyt niin eri koira kotonakin, leikkisä ja iloinen itsensä. Joku parin kuukauden masennuskausi sillä oli. Nartut.. Oikeasti pitäisi sterkata se, mutta pitää katsoa missä ajassa. Nyt jos kisaisi parit kisat ja JOS saisi edes muutaman nollan SM-kisoja varten niin ehkä sitten ellei juoksut tule siihen päälle.

Martta kisasi kakkosissa ja sai ensimmäisen LUVA:n voittamalla ensimmäisen radan. Hienoa! Oli mukavaa nähdä myös Maisaa :)Elsa täyttää tänään yhdeksän. Ikä ei siinä juuri näy, eikä toki 9v pyrrin vielä pitäisikään mikään vanha olla. Vauhti on tasaantunut ja turhia ei höyrytä, onhan se sellainen ihmisen mieli ollut aina. Edelleenkin treenaaminen ja yhdessä tekeminen saa sen silmiin sellaisen kipinän että meinaa jotain liikutuksen kyyneltä puskea silmäkulmasta, on se vaan niin <3 Toivotaan Elsille monia terveitä vuosia! Tämä vuosihan oli tähänastisista ehdottomasti rankin kaikin puolin. Meille kaikille..

CIE* FI AVA, FI AVA-H, FI TVA, FI&EE&SE&RU MVA, V-07, JV-07 Bagheera de la Patonniere

Kallan täti (isän sisko) Le voitti upeasti agilityn MM-kultaa ja muutenkin pyrtsit pärjäsivät oikein hyvin :)

Tästä innostuneena Kalla haluaa julkaista oman agilityvideonsa.. Voi kyynel  :D TOinen on aika innoissaan, se osaa tarjota hyppyä suunnasta ja toisesta ja juosta putkeen. Ohjauksista sillä ei ole hajuakaan (eikä tarvitse olla) ja kesken kaiken se päättää hypätä putken päälle leikkimään. Mutta katsokaa lapsikoira 6kk treenaa tuolla vieraiden lasten keskellä häiriintymättä yhtään. Ei joka pyrtsi :) Hyviä lapsia tuollaiset, joita ei voisi koirat vähempää kiinnostaa. Koirakin oppii, että lapsia vaan on. Lopuksi koiralapset pääsivät leikkimään. Ihan loisto jos saataisiin tuo "penturyhmä" pyörimään. Oli ihan tosi hyvä ryhmä aikanaan kun Kiki oli pentu niin suunnilleen samanikäisistä pennuista. Pentujen kanssa kun tarvitset kaksi avustajaa ja jos vielä joku kolmas videoisi niin olispa kiva..
Sämpylä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti