lauantai 13. elokuuta 2016

Remontti huonolaatuisine kännykkäkuvineen!

Eräänä päivänä myyjiltä tuli viesti "haluaisitteko muuttaa jo viikonloppuna?" No totta hitossa!  
Lähdettiin sitten tsekkaamaan paikat ja sen jälkeen maaliostoksille. (Mainittakoon, että pohjamaalia piti käydä vielä lisää). Maalattiin pe ilta, la ilta (minä ja Katri muutama tunti kisojen jälkeen, kisoista HYL-HYL-5), koko sunnuntai (kiitos iskä ja äiti avusta!) ja sitten koko maanantai. Tiistaina sitten muutettiin :)

Eteisen suunnasta keittiöön, remontinkin keskellä puudeli löytää laatikon päältä tippuneiden vaatteiden päältä pehmeän paikan :D


Koirahuoneesta olkkariin päin

valkoiset tassunjäljet parketissa ilahduttaa kovasti remontin keskellä..

keittiöstä olohuoneeseen päin

Seinissä oli (ja on edelleen) maalipinta. Maalin väri vaan haluttiin kirkastaa ja raikastaa ja pääväriksi valikoitui Tikkurilan Deco Grey-sarjan maali 1950. Pohjamaali tuli valkoisella.

Keittiö kirkastuu, O viritti ensimmäisenä Lokin liitelemään..

Pohjamaalattu keittiö


Koirahuone olohuoneesta päin kuvattuna. Talossa on huone, josta pääsee takapihalle, kodinhoitohuoneeseen ja toki myös makkariin ja olkkariin. Lattialla on laatta, joten mikäpä parempi koirahuone!

Koirahuone pohjamaalattuna ja väsyneet remonttipyrrit

tässä ehkä jo pintamaalia?

Tässä lopullinen (ainakin nyt) koirahuone, pitäähän koirilla oma sänky olla! Kaappi piilottaa sopivasti enimmät koirakamat. Sänky on löytö torista ja alun perin ikeaa kuten kaappikin.

Makkarin ja työhuoneen seinässä oli yksi seinä sinisellä, jännitti vähän miten se peittyy, mutta peittyi oikein hyvin!

Työhuone muuton keskellä, yksi seinä harmaalla (Deco Grey 1944)

makuuhuoneet (makkari ja vierashuone) saivat seinilleen 1944:sta myös
 

makuuhuone ennen maalausta

ja makuuhuone nyt. Vielä puuttuu torkkupeittoa ja tyynyä ainakin
 
päätin ettei pikkuhuoneisiin tule verhotankoja kun ikkunatkin on pienet (talo on passiivitalo viimeisen päälle), joten rullaverhoilla mennään ainakin nyt. Lamppuidea on napattu pinterestistä.

Keittiö nyt. Ostettiin uus pöytäryhmä ja eilen löysi string-hyllykin paikkansa :)

keittiö/olkkarin väliseinä ennen

Olkkarin väliseinään tuli struktuuripinnoite. Versioita löytyi ihan yhtä paljon kuin tekijöitäkin ja päädyttiin (halvimpaan :D) versioon, jossa pohja maalataan tummalla (sävy 1946) ja pinnalle sitten struktuuripinnoite asteen vaaleammalla (1945). Sitten metallilastalla pintaa edestakas niin että pohja kuultaa alta. Enemmänkin se olisi voinut kuultaa, mutta lopputulos on ihan jees vaikkei se kuvissa välitykään :)


Olkkari maalausvaiheessa

ja tällä hetkellä
 

Tuolle takka-leivinuunisysteemille on varmasti vielä tarkoitus tehdä jotain, joskaan se ei enää niin pahasti hyppää silmille kuin aiemmin. Tarkoituksena on myös maalata keittiön välitilan kaakelit ja samalla tuo ns. päävessan osa kaakeleista. Niistä myöhemmin kunhan joskus valmistuu :D Viimeinen huone (jolla ei ole toistaiseksi mitään funktiota) on vielä kesken ja toimii varastona..

1 kommentti: