keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Lontoo 2017

Lontoo oli ihana!

Matkaan lähdettiin junalla lauantaiaamuna. Saatiin edulliset junaliput, joten eipä paljon kannata ajella omalla autolla tätä matkaa. Lento lähti joskus kahden aikaan ja oli kolmelta paikallista aikaa perillä. Lennettiin perus Finnairilla, lennoille tuli hintaa 168e/hlö. Etsiydyttiin heti syömään suunnilleen lähimpään ruokapaikkaan, joka tuli vastaan Leicester squarella ja syötiin ennen kun lähdettiin hotellille. Ladattiin Oyster cardit lentoasemalla ja mentiin siis metrolla n. tunnin matka keskustaan. Siinä metron vaihto pohjoiselle linjalle ja sillä päästiinkin hotellille (Belgrave hotel, varattiin trivagosta), joka sijaitsi Oval-aseman vieressä. Levättiin hetki ja lähdettiin takaisin keskustaan. Pyörittiin siellä ja tultiin takaisin varsin hyvissä ajoin. Päätettiin lähteä vielä pubiin ja käveltiin sinne n. kilometri. iPhonen karttaohjelma suositteli tuota pubia ja se olikin oikein viihtyisä! Lauantai-iltana siellä oli paljon jotakuinkin meidän ikäistä porukkaa aloittelemassa, ihan eri meininki, eipä suomessa tule kyllä aloiteltua iltaa missään lähipubissa vaan lähinnä tulee kierrettyä ne kaukaa :D

London eye- näköalapyörään oli tuntien jonot joka päivä..

Sunnuntai käytettiin shoppailuun ja ihmeteltiin St.Patrick's dayn paraatia. Ei kyllä tullut edes hirveästi osteltua mitään. Ihme!
Käytiin syömässä Agnus Steakhousessa superhyviä ribbsejä ja kohtuuiso jälkkäri :D


Henkilön Heidi Utriainen (@kivast1) jakama julkaisu

Käytiin illalla katsomassa jalkapalloa pubissa ja taas väsyneet matkalaiset päätyivät ajoissa hotellille illalla.

Maanantai oli kulttuuripäivä (tässä kohtaa voitte kuvitella kepon pyörittelevän silmiään). Käytiin kansallismuseossa (joka oli ilmainen!) ja siellä on mm. maailman suurimpia egyptologian osastoja. Mielenkiintoista nähtävää oli kyllä sen neljän kerroksen verran eikä muutamassa tunnissa näe kuin pintaraapaisun. Kierrettiin sitkeästi kaikki osastot, juteltiin "hands on-pisteellä" vanhan rouvan kanssa ja tutkailtiin hänen esittelemiä esineitä. On kyllä jännä tunne pitää kädessä jotain 65miljoonaa vuotta vanhaa fossiilia tai faaraoiden aikaisen egyptin herran pikaria tai roomalaista kulhoa. Pikakierros siis, lähinnä tutustuttiin tarkemmin joihinkin mielenkiintoisiin osastoihin ja muut vain silmäiltiin. Nähtävää kyllä riittii! Ja varsikin egyptologian osastolla oli hurjasti porukkaa.. Käytiin China townissa syömässä ihan superhyvää ruokaa (Feng shui inn-nimisessä paikassa). Neljä ruokalajia, nams! Illalla sitten vein Ollin musikaaliin, johon hän vähän pitkin hampain suostui lähtemään :D Kaikki, siis oikeasti KAIKKI puhuvat aina noista Lontoon musikaaleista, vaikkei olisi edes niiden ystävä. No, ei ole ehkä lähellä omaa sydäntäkään nuo, mutta olihan se hieno! Toki Oopperan kummituksessa oli paljon oopperaa, mutta siis ihan käsittämätöntä miten hienot lavasteet ja miten toimiva setti! Teatteritalo (Her Majesty's theatre) oli kuitenkin rakennettu joskus 1700-luvun lopulla. Tykkäsin ja ei Ollikaan tylsyyteen kuollut.


Tiistaina sitten käytiin Notting Hillin alueella pyörimässä ja Portobello Roadin kadulla kävelemässä. Tuo on vähän sellainen kirppiskatu, vaikkei siellä kuuluisia markkinoita tuona päivänä ollutkaan. Nättiä aluetta!


Sieltä ajeltiin taas metrolla Hyde Parkiin. Oli aurinkoista mutta varsin kylmää. Kierreltiin jättisuuressa puistossa ja mentiin syömään Hard Rock cafeeseen.NAM!Henkilön Heidi Utriainen (@kivast1) jakama julkaisu

Käytiin vielä tuliaisostoksilla ja pyörittiin ihmettelemässä kaupungin menoa. Illalla syötiin taas China townissa (olisko ollu London China restaurant) ja enpä ole ikinä syönyt niin mautonta kiinalaista ruokaa..hohhoijaa, ei kyllä maistunut miltään ja palvelukin oli sieltä tännepäin. Dislike!

Keskiviikkona olikin aika lähteä takaisin Suomeen. Lento lähti klo 10, mentiin taas metrolla kentälle. Meillä oli jostain syystä lentokoneena finskin uus airbus 350 ja siellähän oli sitten tilaa ja ohjelmat katsottavana. Katsoin La La Landin, enkä kyllä ihan ymmärtänyt sitä hypetystä ja palkintojen määrää mitä se elokuva on saanut osakseen. No en mie ymmärrä toki montaa muutakaan asiaa tässä maailmassa, joten mitäpä tuota sen enempää ihmettelemään.

Mentiin junalla Tikkurilaan ja siellä avasin netin ja kas..terrori-isku Lontoossa.. Edellisenä päivänä täpötäydessä metrossa mietin milloin oli edellinen isku ja nyt se liippasi näin läheltä. Surullista ja ahdistavaa.

Mutta summa summarum: Lontoo oli ihana! Siellä oli tosi helppo liikkua ja hotellia ei todellakaan kannata varata turhaan keskustan kalleimmilta paikoilta (ellei erikseen halua) vaan nimenomaan metroaseman läheisyydestä jostain kauempaa. Oyster card on ehdoton ja kyllä Lontoo on yksi kivimmistä kaupungeista missä oon käyny ja jonkun verran on tullut maailmaa nähtyä. Seuraavat reissut maailmalle on jo suunnitteilla, kotiinsa sitä vasta moni onkin kuollut....

seuraavassa postauksessa lupaan koiranpentusaastetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti