maanantai 3. helmikuuta 2014

Motivaatiota hakemassa

Ajeltiin Lauran kanssa perjantaina Tampereelle. Ajoin yövuorosta suoraan Tessulle hakemaan koiranruokia kyytiin, sitten nukkumaan neljäksi tunniksi ja klo 15 alkoi matka kohti Tamperetta. Katjan ja kelpien (ja Tintin) luona oltiin yötä ja alle kuuden tunnin yöunilla eteenpäin.. Kotona oltiin takaisin 1.30 la-su yönä. Ja missä olen nyt su-ma yönä? No, tekemässä yhden yövuoron ja huomenna lähden Helsinkiin. Vierivä kivi ei sammaloidu ja niin edespäin..

Syy Tampereelle matkaamiseen oli Winter War eli Crossfitin ns. SM-kisat, joissa etsittiin Suomen kovakuntoisinta miestä ja naista. Harmillisesti unohdin kameran autoon yöksi ja akku oli sipannut =( Kännykkäkameran kuvat eivät ole julkaisukelpoisia lainkaan. Jos laji ei ole tuttu, kannattaa googlettaa tai vaihtoehtoisesti katsoa YLE areenasta sunnuntaina tullut kisakooste, se löytyy täältä.

Tuttuja tuolla ei ollut kisaamassa, tai no muutama kenen blogia olen lukenut ja yksi osoittautui salibandyajoilta tutuksi nimeksi. Tyyppi on tehnyt säbävuosien jälkeen vähän muutakin kun käveleksinyt koirien kanssa metsässä ja harrastanut tyttöjumppaa (pumppia sun muuta) kuten eräät :P Tai no kävin mie välillä juoksemassakin.. Aktiivisista säbävuosista alkaa olla kohta 10v aikaa ja tänä syksynä on tullut treenattua ekaa kertaa vähän kovempaa sitten noiden vuosien. No, onneksi on edes joskus tullut treenattua suht kovaa, kyllä siitä hyötyä on ja kroppa vastaa treeniin ihan jees :)

Ihan helvetin kovakuntoisia naisia ja miehiä! Kovin nainen teki tempausta snatch ladderissa 70kg:llä ja mies 120kg:llä! Yksikin pienikokoinen nainen tempas varmaan 10kg yli oman painonsa..

Homma oli siis alkanut soutuwodilla edellisenä päivänä. Ensin soutua 7,5km, muutaman minuutin tauko ja soutua 2km.

Lauantaina homma meni näin:

12min cap
4 kierrosta
- 9 burpee box over
- 12 c2b
- 15 kbs
- shuttlerun
eli 9 yleisliikettä, joka liikkeen jälkeen hyppy 50/60cm (naiset/miehet) boxin yli
12 leukaa (naiset) 12 chest to bar (miehet)
15 kahvakuulaheilautusta (24/32kg)
juoksu viivalle ja homma alusta.
4 kierrosta tai 12 min.

Toinen setti:
4 x 2min amrap (max reps)
- Käsilläkävely
- Squat clean 80kg/50kg
- Toes 2 bar
- MU

Eli jokaista noista suoritettiin kahden minuutin ajan. Paras nainen käveli käsillä 64m 2min aikana!
-Sitten rinnallevetoja kyykkyyn 2 min ajan, naiset 50kg, miehet 80kg
-2 min ajan toes to bareja, eli kipaten varpaat tankoon tangossa roikkuen
-2min aikaa suorittaa muscle uppeja, eli voimavetoja renkailla. Tämä liike on tuttu voimistelusta, nyt vaan tässä jo kevyet hapot pohjalla.. Naisista yksi sai tehtyä 5, muutama sai tehtyä 1-2. Miehistä tietenkin kaikki saivat tehtyä X määrän.

Kolmas osio lauantaina oli tempaus, snatch ladder. Kun sai puhtaasti ylös ensimmäisen, sai siirtyä toiseen jne. 50sekuntia oli aikaa suorittaa yksi tempaus tai vaihtoehtoisesti raakoja rinnallevetoja jos paino ei noussutkaan.
Painot:
Snatch ladder
Miehet: 60, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 105, 110, 115, 120
Naiset: 35, 40, 45, 50, 52.5, 55, 57.5, 60, 62.5, 65, 67.5, 70

Neljäs osio:
5 min AMRAP
- 3 thruster 60/35kg
- 3 boksihyppy 75/60cm
- 6 thruster
- 6 boksihyppy
- 9 thruster
- 9 boksihyppy
- 12 thruster
- 12 boksihyppy
- 15 thruster
- 15 boksihyppy

Siinäpä vähän hapotusta ;) Thruster on siis etukyykky + ylöstyöntö.

Näiden jälkeen oli selvillä 8 kovakuntoisinta naista ja miestä ja koitti finaalin aika.
Ensin 500m soutua
50 DU unbroken (tuplanaruhyppyjä putkeen, jos sekoaa, joutuu aloittamaan alusta)
25 wallball (pallonheittoa tauluun, olisiko naisten pallo jonkun 7kg?)
3 rope climb, eli köysikiipeilyä
5 m rack lunge 60/35kg tanko etukyykkyasennossa askelkyykkykävelyä
10 STOH 60kg/35kg = shoulders to overhead, eli ylöstyöntöjä, tyyli vapaa
5m rack lunge 60kg/35kg takaisin se 5m askelkyykkykävellen..

ja sama alusta niin et askelkyykkykävelymatka aina piteni
25 wallball
2 rope climb
10m rack lunge 60kg/35kg
10 STOH 60kg/35kg
10m rack lunge 60kg/35kg
25 wallball
1 rope climb
15 m rack lunge 60kg/35kg
10 STOH 60kg/35kg
15m rack lunge 60kg/35kg
Sprint/ juoksu maaliviivan yli

Huhheijjaa! Oli hieno tunnelma tuolla!

Olen siis käynyt Crossfitissä syyskuusta. Joensuussa on ns. virallinen crossfit-sali, mutta ei sitten kuitenkaan ihan.. Crossfit Finland ei ole crossfittaajien piireissä kovinkaan suurta arvostusta nauttiva ja eipä tällä meidän peruskurssilla muille saleille ole asiaa treenaamaan. Olen silti todella tyytyväinen, että täällä on mahdollisuus harrastaa lajia! Mutta mitä olen muualla treenaavien (tai muualla ja täällä treenanneiden) kanssa jutellut, niin muualla CF on organisoitua valmennustoimintaa, täällä se ei sitä todellakaan ole.. Mutta niin kauan kun se ei ole miulta pois niin anti mennä vaan. Ei mulla lajin suhteen ole mitään tavoitteita, muuta kuin saada omaa kuntoa, voimaa ja kestävyyttä parannettua. Mietityttää vaan miten kaikille kohta riittää mahdollisuuksia treenata kun nyt jo tunnit ovat täynnä ja uusia peruskursseja vaan tulee entisten perään. Tunteja on lisäämisen sijaan vähennetty uusien peruskurssien tieltä. Annoin tästä ihan hyvässä hengessä palautetta ja sain vastaukseksi kommentin "no etkö voi mennä vaikka spinningiin kun CF-tunti on täysi". Joo, en.

Kävin eräänä päivänä kaverin houkuttelemana muussa jumpassa ja ei, ei vaan ole ehkä paluuta enää tavallisiin jumppiin.. CF on koukuttavaa ja monipuolista, missään ikinä ei tule annettua noin paljon itsestään, että meinaa joka tunnin jälkeen oksentaa matkalla pukuhuoneelle. Voimaa on tullut vähän lisää, maksimeja on joissakin jo voinut tehdä. Olen kuitenkin vähän arka lisäilemään painoa ennen kun tekniikka on varmasti kunnossa. Sitä kun luuli osaavansa jonkun rinnallevedon, tehtiinhän sitä peliaikoina. No, jos jotain niin on ainakin huomannut tehneensä sen ihan väärin :D


No, se crossfitistä, otetaan tähän väliin puudeliuutisia, Tuittu täytti 2.2. jo kaksi vuotta! Aika kuluu :) Sen kunniaksi puudeli lopettelee toisia juoksujaan. On se vaan hauska otus <3
Pikkukikkura kesällä 2012


ja Tuittu viime viikolla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti