maanantai 8. joulukuuta 2014

Sertiä pukkaa!

Lupaan kyllä joku päivä päivittää loput reissujututkin!
Tuntuu, että kolmivuorotyöhön siirryttyä on entistä vähemmän aikaa. Tottahan se ei ihan ole, se on kiinni ajankäytöstä, mutta siinä missä yötyö toi mukanaan pitkiä vapaita, saa kolmivuorotyöläinen nautiskella pari-kolme vapaata kerrallaan ja nehän ovat tunnetusti täynnä puuhaa. Toisaalta on ollut kuitenkin ihan kiva näin. Johan tuota yötyötä tuli tehtyä yli neljä vuotta!

Itsenäisyyspäivänä kisattiin perinteisesti kotihallissa. Tuitulle kolme rataa lauantaina ja Elsalle kolme sunnuntaina.
Ekalla radalla Tuittu tuntu taas vähän tahmealta vaikka se oli intoa pinkeänä kisapaikalla. Videolla se ei onneksi näytä ihan niin hitaalta miltä tuntui. No, ohjaaja voi katsoa peiliin niin kisafiiliksen kun ohjauksenkin suhteen, viimeinen keppiväli jäi pujottelematta oman hätiköinnin vuoksi ja ei korjattu vaan jatkettiin eteenpäin muuten puhtaasti. Toisella radalla sama virhe, kuka kehuikaan puudelia hieman liian aikaisin edellisellä radalla ;) No, otettiin kepit nyt uusiks, innostin ja haukutin sen ja pujotteli hienosti. Keinu oli ekaa kertaa nyt kisaradalla kolmanneksi viimeisellä esteellä ja kehuin niin, et luuli varmaan saavansa palkkaa ja ohitti viimeisen esteen. Väliäkö tuolla. Vauhti oli ihan jees ja saatiin onnistuneet kepit :)
Kolmas rata sitten päästiin virheittä maaliin, voitettiin ja SERTiä pukkasi. Seuraavaksi pikkupuudeli kisaa kakkosluokassa :)
Tuittu kisasi siis ykkösluokassa 8 starttia, niistä 4 nollaa (3 samalta tuomarilta) ja 4 hylkyä.
Nyt pitää kyllä etenkin keppi- ja kontaktiosaamista parantaa ennen kun seuraavan kerran kisataan. Onhan tässä pari kuukautta aikaa.
Pila (Tottakai Peukaloliisa Elsan ekasta pentueesta) kisasi kakkosissa ja päivä loppui nopeammin kuin muilla, kolmesta radasta tarvitsi juosta vain kaksi kun SERTiä jo pukkasi Pilallekin kahden nollavoiton myötä. Tämä pari nähdään siis seuraavaksi sitten kolmosissa. Hienoa!
http://youtu.be/FpasJINm_zo

Sunnuntaina oli sitten Elsan vuoro. Aloitettiin hyppiksellä ja kisafiilis piti kaivamalla kaivaa jostain vaikka tiesin että todennäköisesti kisaan viimeistä kertaa Elsan kanssa. Elsa ei ole enää viimeisten pentujen jälkeen toipunut ihan ennalleen (no ihmekö tuo, onhan koira jo yli 8v) ja sen hyppytekniikka on huonontunut entisestään, joten päätös sinänsä oli helppo, vaikkakin kovin haikea.

No, rata oli aika haastava ja rimat 55-65cm. Eihän me noita kuusvitosia olla treenattu yli vuoteen.. No, sehän ei toki ole tuomarin vika! Hieman kohmeisesti suoriuduttin kuitenkin nollalla maaliin. Tuloslistasta näki, jotta ei ne muutkaan oo tainnu kuusvitosia treenata, sen verran paljon rimoja kolisi alas, jotta niin siellä vaan ykköspallilla komeili Elsi Pyrrisen nimi ja saatiin se mitä ollaan niin kauan haettu - HYPPYSERTI! En ole ylpeä radasta, me ollaan tehty monta paljon parempaa, hienompaa ja nopeampaa hyppyrataa, mutta tällä kertaa näin. Elsi on nyt myös FI AVA-H Elsi Pyrrinen! Toiselta radalta tekaistiin jo vähän parempi nolla (sij.3) ja viimeisellä radalla tehtiin ihan rehellinen HYL.

Jeti oli myös vierailulla Joensuussa, olipa mukava nähdä pikkupoikaa! Se on reipas ja avoin, mutta toisaalta kuitenkin pikkuisen mammanpoika :P Tällä hetkellä korkeutta on 43cm ja ikää siis 8kk. Korvia löytyy ja kieltämättä äidistä ei tässäkään tapauksessa ole suurta epäselvyyttä..

Kuva on viime viikolta kun Jeti aloitti agialkeet (kuva pöllitty Tiinan FB;stä). Ilmeestä päätellen on ollut kivaa :)


Viikonlopun tuloksista vielä pitää mainita Elsan lapsenlapsi Taavin (Tottakai Uskomaton olen) menestys messarissa. Pikkupoika oli ROP ja näinollen sertiä pukkasi sinnekin ja cacibia ja voittaja-titteliä. Hienoa :)

Tähän päättyy kisavuosi 2014 ja samalla yhden koira(ko)n pitkä ja paljon ikimuistoisia hetkiä tarjoillut kisaura. Elsa on ollut mitä parhain kisa- ja treenikaveri. Ollaan koettu ja reissattu paljon yhdessä, kisattu kisoja ympäri Suomen. Välillä voitettu, välillä pärjätty vähän huonommin, mutta koira on takuulla aina antanut kaikkensa. Rakkaudesta lajiin - ja palloihin :) Olen niin onnellinen, että miulla on ollut mahdollisuus treenata ja kisata Elsan kaltaisen koiran kanssa. Jatkamme mummelin kanssa muiden puuhien parissa.
Nyt on aika sulkea Elsan kisakirja viimeisen kerran ja antaa pikkupuudelille mahdollisuus ottaa ykköskoiran viitta kantaakseen :)

FI AVA, FI AVA-H, FI&EE&SE MVA, FI TVA, V-07, JV-07, BH Bagheera de la Patonniere

<31 kommentti: