pentuja/puppies


Kennelnimelle Kivasti kasvatetaan pienimuotoisesti (lyhytkarvaisia) pyreneittenpaimenkoiria terveys, luonne ja harrastusominaisuudet huomioiden, mutta rodunomaista ulkonäköä unohtamatta :)

______________________________________________________
Miina on astutettu Reinolla elokuun lopussa!

Reino: Reino rakastaa suurella sydämellä omaa perhettään ja lähipiiriä. Vieraita kohtaan on pidättäytyväinen tai ehkä ennemmin välinpitämätön. Mutta toisaalta Reinon lähipiiriin pääsee myös aika helpolla, muutaman tutustumiskerran jälkeen. Hän on aina valmis tekemään mitä vain, mutta osaa kuitenkin hyvin rauhoittua kotona niinäkin päivinä, kun aktiviteetit ovat vähissä. Vauhtia hän rakastaa yli kaiken ja se näkyy erityisesti agilityssä. Parasta olisi mennä vain tuhatta ja sataa eteenpäin.
Reinolla on terävyyttä kohtuullisen paljon ja hän reagoi asioihin ensin ja sitten vasta ajattelee, että mitäs tässä tapahtuikaan. Omaa reviiriään vahditaan tarkasti ja välillä hieman liian äänekkäästi. Reino elää lapsiperheessä ja elämä Reinon kanssa on helppoa. Saalisvietistä johtuen vauhdikkaampien leikkien ajaksi Reino pidetään poissa paikalta, etenkin jos mukana on vieraita lapsia.
Reino on myös aika välinpitämätön vieraita koiria kohtaan. Lenkkeilemään pystyy kyllä lähes millaisessa porukassa vaan, mutta lähempää tuttavuutta tehdään vain narttujen kanssa.
Agilityä Reino rakastaa ja on valmis tekemään sitä aina vain uudestaan ja uudestaan. Agility onkin Reinon ykköslaji ja ensimmäisissä virallisissa kisoissakin on käyty jo tutustumassa kisailmapiiriin. Reino on mitattu pikkumaksiksi (n.48cm). Ohjatessa Reino vaatii selkeät ohjaukset tai muuten hän valitsee reitin oman mielensä mukaan. Hän lukee kuitenkin todella herkästi ohjausta ja pyrkii tekemään oikein, jos ohjeet vain tulevat ajoissa. Reino oppii parhaiten itse oivaltamalla. Reino palkkautuu erinomaisesti sekä lelulla että ruokapalkalla. Taistelutahtoa ja saalisviestiä on paljon ja taisteluleikit onnistuvat erinomaisesti myös vieraiden kanssa.
Reino ei arvosta vieraiden käsittelyä, mutta pystyy kuitenkin sietämään sitä, toki mielellään poistuisi tilanteesta, jos siihen annettaisiin mahdollisuus.
Reinolla ei ole havaittavissa ääni-, paikka- tai alusta-arkuutta. Reino agilityssä1 Reino agilityssä2 Reino reilu vuosi sitten
Ja Miina:

Miina on avoin, iloinen ja miellyttämishaluinen pyrri. Se on vilkas ja eloisa humputtelija, jonka mielestä kaikki on mahtavaa, kun se tehdään yhdessä. Miinalle oma perhe on pyrrimäiseen tyyliin kaikki kaikessa, mutta moikkaa mielellään kaikki tutut ja tuntemattomat ihmiset niin lenkillä kuin harrastuskentän laitamilla. Pidättyväisyys ei siis kuulu Miinan luonteenpiirteisiin. Vieraisiin koiriin se suhtautuu lähtökohtaisesti välinpitämättömästi kunhan kukaan ei tunge kyselemättä iholle. Miinan helppo kanssaeläjä niin kotona kuin matkoillakin. Junat, bussit ja esimerkiksi hotelleissa yöpymiset sujuvat vaivattomasti. Vaikka kotona se kokeekin välillä tarvetta kommentoida ohikulkijoita tai pihaan tulijoita, Miina on pyrriksi varsin hiljainen.

Miina kisaa agilityssä pikkumaksi 3 -luokassa (säkä 44,5 cm), joka on sen ehdoton ykköslaji. Agilityyn Miina suhtautuukin asiankuuluvalla energialla ja innolla, mutta ei kuitenkaan turhan tosikkomaisesti. Hyppytekniikka ja kehonhallintaa on kehuttu erinomaiseksi. Miinalla on loistava saalisvietti ja taistelutahto ja se leikkii hyvin myös vieraan kanssa. Lelut (erityisesti pallot) ovat paras mahdollinen palkka, mutta myös ruoka kelpaa. Nirsoilu ei muutenkaan kuulu Miinan tapoihin, vaan ruoka (erityisesti varastettu) uppoaa hyvin. Vaikka kilpailukokemusta on vielä melko vähän, Miina on vieraissa halleissa ja alustoilla kuin kotonaan. Yleensäkään ääni-, paikka- tai alusta-arkuutta ei ole ollut havaittavissa.

Miinassa ei juurikaan ole kovuutta, vaan se on pikemminkin erittäin kiltti ja ohjaajapehmeä. Lapsiperheen arjessa tämä on ollut pääsääntöisesti helpottava tekijä, mutta koulutustilanteissa ohjaajalla tulee olla hieman pelisilmää. Miina tekee töitä täydestä sydämestään juuri omalle ihmiselle yrittäen aina parhaansa. Se haluaa miellyttää ja tehdä asiat oikein. Tästä syystä se lukee ohjaaja ehkä tarkemmin, kuin ohjaaja itse haluaisi tai pyrkii korjaamaan virheitä tavalla, jotka eivät aina miellytä. Miina saattaakin herkästi lähteä paineistumaan näistä virhesignaaleista, joten sen kouluttaminen on vaatinut koiranlukutaitoa ja vireenhallintaa (ennen kaikkea ohjaajan omaa). Miina kuitenkin palautuu nopeasti hankalistakin tilanteista ja palkkautuu lisäksi hyvin myös sosiaalisella palkalla.

Sydämeltään Miina on hieman kleptomaanikko ja taitaa pöydille kiipeilyn sekä kaappien availun. Ruoka on tietenkin ykkönen varastettavien listalla, mutta sen pedin alle on vuosien aikana kertynyt kaikenlaista ihmeellistä rojua. Miina myös rakastaa vettä ja ui käytännössä aina silloin kun siihen tilaisuus tulee. Jopa talvella ja takki päällä. Miina agilityssä1 Miina agilityssä2 Miina v.2019

TAUSTOJA: Reinon emä on Pilvi (46cm), Elsan viimeisestä, minun ensimmäisestä kasvattamastani pentueesta. Pilvi on eniten elsamainen koira, mitä voi olla olematta Elsa! Elsa on minulle todella tärkeä koira ja on ihanaa miten vieläkin se muistetaan :) Elsa on ehtinyt jo lähes 14 vuoden ikään ja vielä puksuttelee menemään, mutta realistinen täytyy olla ja todeta että 14-vuotissynttärit lienevät sen viimeiset, sen verran paljon aistit ovat heikentyneet ja myöskin liikkuminen. Reinon isä on Cartouche (52cm), jo edesmennyt ranskalainen herrasmies, joka edusti maataan kahteen otteeseen tokon MM-kisoissa. Reinon sisarukset ovat harrastusuriensa alkutaipaleella ja osa elelee aktiivista kotikoiran elämää. Jokaisessa on kyllä mukavasti harrastuspotentiaalia, taistelutahtoa ja intoa! Koko katras on terveeksi kuvattu lukuunottamatta kahta LTV1:stä.

Miinan emä on FI AVA Tottakai Uniikki olen "Martta" (44cm), joka eläköityi vuosi sitten agilitystä loukattuaan polvensa uudelleen. Martta muistetaan ehtymättömästä asenteestaan ja ja pirskahtelevasta persoonastaan ja silloin sitä tasoittamaan tuli valittua pentujen isäksi maailmallakin mainetta niittänyt Brego (Barbarian Fighter Extreme Braveheart). Brego mm. voitti pari vuotta sitten agilityssä joukkuemaailmanmestaruuden makseissa. Aika hyvin 44cm korkelalta koiralta! Miinan sisarukset ovat olleet hienoja harrastuskoiria ja Hikka ja Kundi ovat tahkonneet tuloksia monesta lajista. Pentue on myös ollu tähän saakka terve. Toivon pentueesta harrastuspotentiaalisia pyrtsejä moneen menoon. Ulkonäön suhteen odotettavissa on puolipitkää ja lyhyttä karvaa ja väreinä mustaa, mahdollisesti fawnia. Yhdistelmän todellinen sukusiitosprosentti (T.I.-koiran taustat lisättynä) on 6:lla polvella 2,44% ja 8:lla polvella laskettuna 3,1%, joten pyrrimittakaavassa varsin maltillinen. Ota yhteyttä heidi.utriainen@gmail.com jos kiinnostuit, kerron mielelläni lisää! Reino on tavattavissa Lappeenrannassa ja Miina Joensuun alueella.