maanantai 16. kesäkuuta 2014

Historiaa!

PK-tuloksia ei pyrreiltä juuri löydy. Löytyy HK1 ja JK1 samalta koiralta, joka oli ennen Elsaa myös ainut TVA. Tuo monitoimipyrri oli Dusty (Rowan's Depeche). Muutama yrittäjä (haku, FH) on ollut senkin jälkeen, mutta eilen 14 vuoden tauon jälkeen kirjoitettiin pk-koulari HK1 pyrrin nimen eteen. Ja erityisen hienoa on, että tuo pyrri on Elsan ja Speedin poika Tottakai se on Sulo Vilen "Sulo"!
Sulo on samalla ensimmäinen lyhytkarva Suomessa, jolla on pk-koulari.

Monikin pyrri treenaa pk-puolta, mutta kyllähän toko ja agility niitä omimpia lajeja ovat. Jos haluaa pk-koiran, huomattavasti järkevämpiä rotuja löytyy, mutta jos haluaa pyrrin, pitää ottaa pyrri :)
Sulo ja Ari suorittivat BH:n viime syksynä ja nyt siis eilen pk-hakukokeesta II-tulos; tottis 72p ja maastopisteet hienot 190! Sulo on Arin ensimmäinen koira ja koiralla on ikää juuri ja juuri 3 vuotta, ihan mahtavaa työtä Ari on kyllä tehnyt Sulon kanssa!


Sulo kirmailee viime vuoden tottakai-päivillä (joo ja kyllä, rotumääritelmä on eri mieltä sulon kanssa sekä väristä että korvista :P)
Historiaa tehtiin myös viime viikolla kun Foca (agi2,toko avo1 FI MVA, V-12 Foca de la Vallee du Mouton) pyöräytti maailmaan tähän saakka Suomen isoimman lk.pyrripentueen; 7 pientä pyrrinpoikasta (5+2)! Samalla Torvisesta tuli täti, koskapa isänä on Heppu (Tottakai Rosvo-Roope)

pentueesta voi kysellä lisää Seijalta (www.tottakai.com)

Viikonloppu vierähti töissä ja agin SM-kisoissa. Seurakavereille jäi ensi vuodeksi hieman parannettavaa, vaikka hienoja suorituksia nähtiinkin! Karattiin paikalta ennen medien finaalia, joka oli kyllä ihan oikea ratkaisu. Eipä tossa suurta jännitystä ollut. Maksien rata oli taas tylsää pyöritystä, minien rata ihan ok. Ehkä kisat jäivät historiaan SM-kisoina, joissa tulospalvelu pelasi, mutta olisin kaivannut kuuluttajalta enemmän infoa ja eläytymistä siihen, miltä sijalta pari lähtee, mihin aikaan tulee päästä, mikä on tilanne, mikä on äsken menneen parin tulos ym. Lisäksi katsoja-ystävällistä olisi ollut kello, mistä ajan näkee katsomoon ja saa jännittää ehtiikö pari kyseiseen aikaan. Jotenkin tunnelma jäi vähän vaisuksi ja maksien rata oli oikeasti tylsää katsottavaa kun koira ei pääse vauhtiin missään kohtaa. Medien rataprofiili sentäs oli vauhdikas, joskaan ei helppo nopeille koirille. Livestreamilta se ei kyllä näyttänyt niin vaikealta, mitä tulokset antavat ymmärtää. Todella tylsä finaali, ei voi muuta sanoa.
Suomessa siis jaettiin medien mitalit niin, että vain kulta voitettiin puhtaalla suorituksella.
Savon suuntaan matkasi useampikin mitali, hienoa! :)

P.S. Pilvin silmälausuntokin näyttää löytyneen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti