perjantai 9. kesäkuuta 2017

aurinko paistaa!

vihdoin täällä on kesä! Kaksi hellepäivää menikin rattoisasti töissä, 11h vuorossa ei paljon ulkoilulle enää päivässä jää aikaa, mutta onneksi nyt vapaapäivänäkin paistaa aurinko :)
viime viikonloppuna ei näistä keleistä ollut mitään tietoa. Lauantaina järjestin kasvateilleni (+ parille extrakoirakolle) paimennusleirin Koiranotkossa ja lauantaina tuuli kyllä luihin ja ytimiin! Toppatakki + goretex-takki ja alla fleece eikä ollut yhtään liikaa! Leirillä olivat mukana kasvateistani Jeti, Hemmo, Miina, Kundi, Oomi ja Hikka sekä Elsan pennuista Koda ja Pila. Joukon täydensivät Kalla, Rilla ja pikkuinen Haru. Oli kiva nähdä porukalla ja samalla katsoa mitä ajatuksia lampaiden suhteen koirilla on. Olihan niitä, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Kiitos Terhi ja Hannu taas :)Lyyti näytti pyrtseille miten homma oikeasti hoidetaan :DHikka tuli meille Pian kanssa jo perjantaina ja käytiin vähän aksailee Hikka + Kalla + Hemmo. Lauantaina sitten ajettin vielä vähän jälkeä ennen kun painuttiin saunaan lämmittelemään. Sunnuntaina jatkui paimennukset onneksi vähän paremmassa säässä (=sai jo jättää toppatakin pois).

Muutama kuva tuli napsittua :

Jeti (K.Liian Viilee)

Jetin kämppis Nemo (Bywater Waukheon)

Ihana ja hirmu reipas pieni Haru (Tottakai ihan oon oikee heila)


Hemmoli (K.Ota mut kiinni)

Hikka (K.Rähinärakkautta)


musta koira ja aurinko... Noh, Oomi (K.Meniks tunteisiin)

neiti söpönaama!

Kundi (K.Pojat on poikii)


Koda (Tottakai se on sven tuuva)

miina (K.vaimomatskuu, jos miina on vaimomatskuu niin se saattais olla sitä mielummin jollekin komealle pitkäkarvauroolle)

hmmmmm... :D

pikkutollo, joka kyllä tuntui Oomin ja Hikan rinnalla aika isolle (mutta edelleen hyvin tollolle)
Hikka kävi näyttelyssä PK-erkkarissa ja oli ROP kera sertin. Huomenna on Hikalla, Jetillä, Hemmolla, Elsalla ja Ässällä erkkari. Jäämme jännityksellä odottamaan etenkin Hikan tulosta, se voi hyvinkin olla vaikka HYL, koska kyseinen kasvattajatuomari on sitä mieltä että huonon väriset koirat ovat korkeintaan "kivoja kotikoiria", joita ei vissiin kannata missään enemmälti näytellä :D

Huonoja uutisia sitten.. Mape, tuo oman elämänsä huligaani rikkoi sitten polvensa. Se hyppi portilla tasajalkaa ylös kun Katri tuli kotiin, liukastui ja kaatui koko painolla ensin toisen takajalan päälle ja sitten selälleen. Siinä yhteydessä sitten hajosi polvi ja se on nyt leikattu Aistissa Laura Hakalan toimesta. Mitään katastrofaalista ei onneksi löytynyt ja Mapen pitäisi parantua täysin. Ainahan noissa miettii että ketä uskoa, sitä, joka sanoo että kaikissa patellaluksaatioissa on perinnöllinen alttius (eräs ortopedi) vai sitä, joka sanoo että tervekin polvi menee rikki jos siihen tulee tarpeeksi vääntöä (toinen ortopedi). Toisaalla sanotaan että agility tuo esille polven rakenteen heikkoudet (väännöt) ja toisaalta taas leikannut lääkäri oli sitä mieltä että 4 v aktiivista agilityä (puhumattakaan sen koiran muusta elämästä) niin ei sitä huonolla polvella olisi tänne asti kestänyt. Mapellahan kuitenkin on hyväasentoiset takajalat (ei ulkokierteisyyttä altistavana), hyvät polvikulmaukset ja kahdesti nollaksi tutkitut polvet, viimeksi vuosi sitten.
No, oli miten oli, tärkeintä on että Mapsku toipuu! Jos joskus ikinä olen edes miettinyt Mapelle toisia pentuja niin en mieti sitä enää. Ihan sillä varjolla jos tuossa jotain perinnöllistä onkin. Eihän tämä tavatonta kuitenkaan pyrtseillä ole ja ykkösenkin polvia ajoittain löytyy.
Mutta Mape, voi mape... eka keväänä siltä murtui tassu, seuraavana sitä puri kyy ja se meinasi kuolla, no viime keväänä se tekaisi kasan pentuja ja tänä keväänä parannellaan polvea. Skipataanko ensi kevät suosiolla? suoraan talvesta kesään ja näin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti