sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Erinomaista!

Tänään oli ohjelmassa päiväreissu Kajaaniin. Kehä alkoi vasta kahdelta, joten sai nukkua ja oli myös jotensakin ajoissa kotona. Hyvä!

Hieman fiiliksiä laski tuomarinmuutos (Rob Douma - > Ricky Lochs-Romans), aiemman tiesin tavanneen pyrrejä joka vuosi Suomessakin (ja oli tuomaroinut ihan perushyvin), tämä rouva ei ollut tuomaroinut pyrrejä ainakaan vuosina 2010-2012. No päätettiin mennä kun oli maksettukin, eikä harmita :) Oikein miellyttävä tuttavuus, käsitteli ujoakin koiraa tosi kivasti ja myös selitti valintansa. Arvostelu on pitkä, ehkä kaikki eivät ole hänen kanssaan samaa mieltä muutamista asioista, mutta tuomarin mielipidejuttuhan koko näyttely on. Miulla ei ole pahaa sanottavaa!

Molempien koirien mielestä hallissa oli aluksi tosi jännää. Jopa Kikin! Tosin hetken rauhoituttuaan häkissä, murtautui sieltä ihan entisenlaisen vallaton neiti torvelo.. Dukki ei kyllä liiemmin hommasta nauttinut ja sitä sai pidellä kehässä kunnolla. Antoi kuitenkin kopeloida eikä rimpuillut ja liikkuikin ihan hyvin. Mutta ehkä ei ole Dukkiduun juttu nää sisänäyttelyt..Tai näyttelyt ylipäätään :D

Arvostelu kuului näin:
Good size. Showing a lot of energy. Needs more self-confidence. Strong skull, but bit triangle to the nose. Goos skull, nearly square. Shows a bit round eyes, ears fairly broad on (vai pitäisikö olla from?) the top. Good coat. Normal anglulations. Feet and pastern a little bit strong. Movement very fast, but today a little laxy on the hocks. Needs training for the show.

ERI AVK1
rodunomainen lähestyttäessä

Välissä esiintyi Helette de la Vallee du Mouton, Dukkiksen pikkuinen (41cm) puolisisko. Haidi sai ERI:n ja SA:n.

Sitten oli Kivan vuoro. Torvi oli oma pöljä itsensä, mitä nyt sekin vähän pyöritteli silmiään tuomarin kopeloidessa.

Lovely strong bitch. Top size. Shows typical triangle head with the broad skull. Lovely set ears and carriage. Beautiful eye. Good neck. Normal angulations. Carriage of the tail is a hocker trig. Good coat. Happy on the  move, nice energy and easy.

ERI, SA, AVK1
rodunomainen lähestyttäessä

Paras narttu kehässä kohtasivat pikkuinen Haidi ja "strong" Kiva, ja tuomarin mukaan liike ja energia ratkaisivat taiston jälkimmäiselle, joten Torvinen omaa nyt tittelin Suomen muotovalio :D Tuliaisiksi siis ROP, sert ja cacib.

Torvinen lopettaa nyt näyttelyt huipulla. Heh. 6 näyttelyä, 2x Eri ilman SA:ta, 1x EH ja ajatelkaa mitä ajattelette, se oli kolmesti ROP ;) keskitymmä jatkossa muihin harrasteisiin. Kuva luvassa ehkä huomenna!

Näyttelyissä on silloin tällöin ihan mukava käydä kuten olen usein sanonutkin. Kritisoin toki muutosta mitä näyttelyt ovat monen rodun ulkonäölle tehneet, mutta ennen kaikkea näyttelyt ja niissä menestymisen ei kuulu olla käyttörodun varsinainen tarkoitus ja jalostusta määräävä (saati määräävin!) tekijä. Ei ole silti häpeä pärjätä, on keskimäärin mukavampi voittaa kuin hävitä, olipa laji mikä tahansa ;)

1 kommentti: