sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

terassikausi on avattu!


Kissamme Kerttu, tutummin Kepu tai Kepukka, tuo raivostuttavan ärsyttävän suloinen otus!

Kepu on tähän saakka viettänyt ihan tavallista sisäkissan elämää ja ulkoillut säiden salliessa takapihalla. Valjaat + flexi on ollut toimiva yhdistelmä ötököiden ja tirppojen tiirailuun ja jos Kepu valjaista karkaa, se karkaa sisälle (kissan logiikka?)  Talvella Keps ulkoili takapihalla irti sen päivittäisen pariminuuttisen ennen kun kylmä yllätti, helppoa kun hienohelma ei lumelle astu, eipä se sitten terassinvierusaitaa pidemmälle mennyt :)

Jo pari vuotta oon haaveillu kissatarhasta, johon Kepu voisi suht vapaasti itse mennä. Hyvinkin usein olemme nimittäin eri mieltä siitä, onko nyt sopiva ulkoiluaika vai ei.. Rivitalossa asuessa suurta tarhaa on vaan turha haaveilla! Lisäksi takapihalle sitä ei järkevästi saa niin, että kissa sinne itse pääsisi. Onneksi meillä on päätyasunto ja mukavat naapurit, lupa pienelle tarhalle heltisi ja nyt sellainen sitten parin päivän rakentamisen jälkeen on tuossa päädyssä!

Pienihän se on ja vielä kesken ulkoasultaan, mutta en malta olla esittelemättä jo! Kattorimat on sahaamatta ja etuseinässä on pitkien rimojen tilalla toistaiseksi vielä tuollaiset pätkät :P

Kepukka pääsi siis ensimmäisenä avaamaan terdekauden!

etsi kuvasta kissa
Tikapuut suunnittelin vielä tuohon niin, että maasta pääsee tuohon toisellekin tasolle. Hyllyjä on toistaiseksi kolme. Vanha, itsetehty kiipeilypuun pätkä sai uuden elämän tuolla ulkona. Valokatetta olis tarkoitus laittaa vielä kattoon.

Tokihan mulla on jo visio, millainen tarha rakennetaan kunhan tilaa oikeasti on enemmän eikä tarhaa tarvitse tehdä talonyhtiön pihalle, mutta vaikka tarha on pieni (keskeneräisyys ei taida Kepua haitata), se vaikuttaa kovasti mieleiseltä käyttäjälleen ja se on tärkeintä :))

Kustannuksia tuli suunnilleen seuraavanlaisesti:
- verkko silmäkoko 16x16mm, 0,5m x 15m n. 25euroa
- puutavarat yht. 32e
    -runko kyllästettyä puuta 5x5cm(x420cm) yht. 20m
    -sahatavarana rimaa 2,5x5cm (x420cm) yht.20m (ei riittänyt, tarvitaan pari metriä lisää)
- maali (jokin valkoinen pikateho ulkomaali) 8e
- ruuvit, kulmaraudat ym. n.15e
- hyllyt jämätavaroista
-kiipeilypuu oli jo aiemmin tehty ja käytöstä poistettu
____________
Yht. noin 80 euroa

Ei paha :)

1 kommentti: