torstai 7. toukokuuta 2015

Lonkkatuloksia

Kolme viidestä kasvatistani käväisi kuvissa 20.4. Tähän päivään saakka saatiin jännittää kuvaustuloksia.. On se kumma kun Suomenmaasta löytyy vain yksi lausuva eläinlääkäri ja kun hän pitää lomaa (jonka nyt tietenkin suo) niin lausunnot ruuhkautuu. Maaliskuussa lausunnon sai parissa päivässä, nyt siihen meni 2,5 viikkoa kun Liman lomaili pääsiäisviikon. Entäs jos rouva Liman jää sairaslomalle tai vaikkapa kuolee? Sittenkö koirankasvatus loppuu Suomessa kun lausuntoja ei saada :D
Koskaan en ole vielä näin kauaa joutunut odotamaan ja olen ollut mukana kuvauttamassa varmaan kymmentä koiraa viime vuosina. Turhautti ja sen varmaan huomaa! Toisaalta ehkä olemme oppineet liian hyvälle..

Lähtökohtaisesti kenenkään lonkat eivät näyttäneet pahalta, mutta ainahan sitä jännittää..

Mutta odotus palkittiin tänään kun lausunnot tulivat ja ne näyttävät tältä:

Kivasti Liian Viilee "Jeti"
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
(Kivekset normaalit)

Kivasti Kulje Mun Kanssa "Pilvi"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0

Kivasti Ota mut kiinni "Hemmo"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0

Parempia uutisia kuin ikinä uskalsin toivoa! Aivan loistavaa :) Nyt kelpaa jatkaa harrastuksia ainakin noiden osalta!
Kieltämättä jaksan ihmetellä ihmisiä, jotka treenaavat aksaa kuvaamattomilla koirilla (jos alin kuvausikä on jo ohitettu). Eikö ihmiset halua varmistaa että koira on oikeasti kunnossa ennen kun treenataan ja kisataan noinkin rankkaa lajia? Minä en voisi katsoa peiliin jos treenaisin ja kisaisin koiralla, jota en ole kuvannut. En varsinkaan jos kirjoittaisin samalla koiran vireongelmista tai hyppyvaikeuksista enkä olisi  poissulkenut fyysisiä syitä.. Jokaisen pitäisi myös miettiä asiaa rodun kannalta, kaikki tieto koirarotujen nykytilanteesta on tärkeää!

1 kommentti: