keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Viimeinen viikko pennuilla ja näyttelykuulumiset

Näyttelyvuosi on avattu kasvattien osalta. Ensin kehään asteli Velho Tampereella ja seuraavana viikonloppuna sitten Hemmo Parikkalassa.


Tuomari oli Velhosta tällaista mieltä:


"Male well up to size, good masculine head with sufficiently parallel headplains. Medium reach of neck, slender body. Moves rather narrow in front and rather close at rear. Nice coat, friendly behavior."
EH AVK1  Tuomari: Jocken H. Eberhardt


Hemmon tuomari arvosteli ensimmäistä kertaa (ainakin suomessa) pyrtsejä. Sellainen välillä vähän jännittää, mutta toisaalta suomalaiset ovat sen verran pedanttia porukkaa, että rotumääritelmä taisi olla luettuna ja oikeat virheet sieltä löytyi. Onhan tuo silti aika hieno arvostelu Hemmosta <3


"Hyvänkokoinen, oikea voiman ja jalouden suhde rungossa, hyvät korvat ja kallo-osa. Toivoisin tummemmat silmät, hyvä raajojen luuston voimakkuus. Toivoisin hieman viistomman olkavarren, hyvä lantio, oikeanlaatuinen karvapeite. Melko korkealla kannettu häntä, joka kuitenkin riittävän avoin liikkeessä. Oikea keveys liikkeessä, erinomainen käytös."
ERI, SA, AVK1, PU1, SERT, ROP & FI MVA
Tuomari: Tanya Alhman-Stockmari


Niinpä Hemmosta leivottiin ihkaensimmäinen Kivasti-valio, onnea Riikka! Hemmo on kyllä <3


Tuomari oli vielä lopuksi kysellyt keltä Hemmolla on sertit ennestään. Tuskinpa sitä harmitti kuulla nimet Lena Danker ja Leni Finne. Mukavaa että tuomaria kiinnosti :)
Pennuille kuuluu hyvää. Lähdön hetki lähenee ja perjantaina muuttaa ensimmäinen, lauantaina kaksi seuraavaa ja sunnuntaina sitten neljäs. Viides lähtee viikon päästä lauantaina. Katrilla on ristiriitaiset ajat edessä, sotkun ja huonojen yöunien tilalle tulee varmaan aikamoinen tyhjyys! Onhan tuo toisaalta niin ainutkertaista aina nähdä pentujen syntyvän ja kasvavan. Rankkaa, mutta antoisaa. Onneksi kaikki meni hyvin :) Mape oli erinomainen emo, joskin vähän lepsu tuolle terrierilaumalle..
Tänään pennut kävivät silmäpeilauksessa ja kyllä kelpaa katsella maailmaa, terveet silmät jokaisella :)1 kommentti:

  1. Onnea matkaan. Ihanaa elämää pyrtsin kanssa jokaiselle pennun ottajalle. Joka päivä naurattaa ja hymyilyttää vaikka välillä joutuu hampaitaan kiristelemää. <3
    tottakai seija

    VastaaPoista