lauantai 16. syyskuuta 2017

Mummikoiran kuulumiset


Rakkain Elsi <3

Jokin aika sitten oli puhetta että Elsa loukkasi oikean takajalan kinnertä mökillä alkukesästä. Kinner näytti tulleen kuntoon, kunnes se loukkasi sitä 1,5vkoa sitten uudelleen ihan vaarattoman näköisessä käännähdyksessä liukkaalla lattialla =( Kipulääkityksestä huolimatta koira oli joko kolmijalkainen tai ontui joten lääkäriinhän se piti taas mennä. Nyt uutiset olivat huonompia; kinner subluksoi taivutellessa eteen/taakse ja sivulle. Se selittää miksi oli silti kipeä, jos sulta menee esim. polvilumpio sijoiltaan toistuvasti niin ei siihen auta vaikka söisi säkillisen buranaa, kipeä se silti on aina kun luksoi). Kuvattu ei tällä kertaa, instabiili nivel on kliininen diagnoosi johon kuvaus ei tuo vammaenergia huomioiden tuo mitään lisäarvoa.
Hoitona kipulääkitys ja nivelen tukeminen sekä lepo. Kinner on hankala tukea, koska kuitenkin sitä saisi liikutella normaalien liikeratojen puitteissa, mutta ei tietenkään yli. Nyt siinä on tukisidos + BOT:n kinnertuki. Tästä huolimatta eilen taas koira päätyi kolmijalkaiseksi hetkellisesti ilmeisen virheliikkeen seurauksena. Koirillekin on saranaortooseja, täytyy katsoa joutuuko semmoisen hommaamaan. Ell arvioi että 8-12 viikkoa niin nivelsiteet arpeutuu niin että jalan pitäisi olla parempi, täysin kuntoon se tuskin tulee ilman leikkausta (tai vaikka leikkaisi, leikkaus on niin epävarma ja iso toimenpide 11-vuotiaalle että siihen ei ruveta). Harmi kun mummikoira on muuten niin virkeä, mutta sitten kremppaa on jo vähän siellä täällä =(

Seuraavat pari kuukautta näyttää suunnan tilanteelle, jos lepo + tuki + lääke (on nyt tulehduskipulääkekuurilla ja aloitettiin rinnalle gababentin) ei auta, ei miun sydän ainakaan kestä katsoa muuten niin virkeää koiraa vain pyörimässä sisätilassa niin että pääsee pihalle vain pissille eikä saa osallistua mihinkään =( puhumattakaan kivusta, jota se kokee joka kerta kun nivel joutuu väärään asentoon.


Henkilön Heidi Utriainen (@kivast1) jakama julkaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti