sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

ei ollu meidän tokopäiväeilen tokoiltiin suoraan yövuorosta. On muuten varsin jännä olo kun on valvonut koko yön, nukkuu tunnin, menee kisaamaan klo 10 EVL:ää, menee kotiin ja nukkuu 1,5h ja menee sitten iltapäivällä ALO:on. Sitten illalla sain nukuttua ehkä 2 ja yöksi töihin! Onneksi oli kellonsiirron ansiosta "vain" 9h töitä =) Tänään nukutti, huomenna nukuttanee vielä enemmän..Niinhän se on aina viimeisen yön jälkeen!

Jälkipolville ei juuri kerrottavaa eilisestä jäänyt. Itselle jäi suuri vi*utus, suurin ikinä! Ja turhautuminen ja harmitus ettei tosikaan. Tuntui, ettei tästä ikinä tuu mitään tästä hommasta, aina mokataan jotain ja se yksi ainut ykkönen tuntuu kovin vaikealta saada. Tänään asia on onneksi saanut vähän järkevämmät mittasuhteet ja monessa asiassa voi katsoa peiliin, olisiko kannattanut treenata luoksetuloa muutama kerta eikä vain olettaa? Juu-u, olisi voinut auttaa.. No, se ei auta kuin todeta, että leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! Tässä vaiheessa ei luovuteta, elsasta tehdään se ensimmäinen valio, takuulla! Kaiken onnistuessa meillä on vieläpä oikeasti mahdollisuudet tosi hyviin pisteisiin, kuten on jo nähty. Ja kuten voi osa-aluepisteistä taas nähdä.

Liikejärjestystä oli muutettu, olipa kiva! Tuomarin oli Riikka Pulliainen, josta jäi kyllä oikein hyvä kuva, suosittelen :)

Paikalla istuminen: 10
Paikallamakuu:10

Ruutu 6, aivan HURJAN hieno ruutu, takareunaan, täpäkkä seis, hieno maahanmeno, mutta PRKL koira karkaa liikkurin käskystä mukaan. No, pääpaino on ollut ruudun paikalla, mutta on tuota loppuakin tehty. ARGH:

Kaukot: 5, ekaan seisomiseen tuplakäsky, jolla syystä tai toisesta pomppasi eteenpäin. Vähän armopisteet..

Tunnari: 10, eipä moittimista :)

Metallihyppy 10, Hieno :)

tauko

Luoksetulo: 0, ei pysähtynyt! Voi argh. Jos olisin antanut maahanmenokäskyn, oltaisiin saatu pisteitä, mutta lopputulos (tällöin olisi ollut 4p vaille ykkönen) olisi ollut entistä harmittavampi. Elsa siis pysähtyi toiselle tolpalle. kiva..

Idari: 10, vähän vinoutta seisomisessa, muutoin priima!

Ohjattu: 9,5 arvonta osui oikealle, joka ruudun vieressä. Ei ongelmaa. Pieni vinous loppuperusasennossa muistaakseni.

Seuraaminen: 6,5 Yksi lisäkäsky, ja liian innokasta seuraamista. No jo nyt on kumma! Viime kokeessa tuntui tosi tahmealta, nyt neiti musta pompahti käännöksissä ja teki niin täpäkät perusasennot ja käännökset. Vinkui pari kertaa.

Loppupisteet 232 eli II-tulos. Eipä siinä =/// Taas niin monta hienoa osiota, mutta kun loppupisteet on silti aina II-tuloksen puolella, niin ei pitkään jaksa ne hienot osiot ilostuttaa. Tiedän, että koira osaa, niin miksei vaan ikinä onnistu nappiin. Voi ISO harmitus!

Ja sitten torvi..voi torvi!
Luoksepäästävyys 10 (ei edes pomppinut, saati tehnyt mitään muutakaa tyhmää kuten pöllinyt tuomarin lapasia :)

Paikallamakuu 0. Minen käsitä mitä tapahtui! Se oli jäänyt nuuskimaan heti ekan askeleen jälkeen ja istui kun käännyin! Sit tietysti se meni maihin ja makasi loppuajan.. Kivallahan on tapana epävarmuuttaan nuuskia (näkyy tuosta videosta sitten luoksetulossa), olisiko ollut sitä vai oikeasti joku nami siinä maassa? Ikäänkuin koira olisi siten unohtanut mitä on tekemässä. Voitte uskoa että harmitti, en osannut yhtään ajatella et virhe tulis tässä. Kiki ei oo ikinä tehny tommosta tai lähteny paikkamakuusta. Ei se varmaan tiedä sellaista mahdollisuuttakaan!

Hihnassa seuraaminen: 9, yksi perusasento ensin hyvin, sitten pomppasi vinoon.
Vapaana seuraaminen: 10
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 10
Liikkeestä seis: 8 (ennakoi)
Hyppy 0. Ai helvetti, 8 ois riittäny ykköseen!Ehdin sanoa "valmis" kun joku tyyppi kävelee kovin reippaasti kehänauhan viereen. Kiksi hyppää ja menee katsomaan tyyppiä. En tiedä luuliko jussiksi (mustat vaatteet) vai mitä. En halua syyttää varsinaisesti tätä, koiran pitäisi kestää häiriötä, mutta onhan se nyt stana kirjoittamaton sääntö ettei kokeessa tuolla lailla sykyillä eestakas! Ja siis tyyppi on itsekin tokoharrastaja. Harmitus oli NIIIN suuri, torvi ois ansainnu ykkösen! Tein heti perään hypyn, joka tietty olisi ollut 9-10 hyppy. Teki mieli käydä parkumaan...
kokonaisvaikutus 10 :)))
Pisteitä siis 144 II-tulos. No, jos nuo pikku virheet korjataan, niin ykkösen pitäisi olla aika tehtävissä. Täytyy olla hurjan tyytyväinen nuoreen koiraan, sen ensimmäiseen kokeeseen ja ilmeeseen, jolla se teki!
videolla on hyppyä, paikkamakuuta ja ekaa seuraamista lukuunottamatta muut. Torvi on niin söpö! Kattokaa sen heiluvaa kippurahäntää, eihän tuohon kaikesta huolimatta voi olla kuin tyytyväinen, miun torvi <3

video

Seuraavia kokeita ei oikein ole tiedossa. 14.4 olisi koe pieksämäellä, johon miulla on tammikuulta jääny roikkumaan ilmo. Meillä on kuitenkin Tottakai-porukalla ratsastusreissu Rellalla, pitää vähän katsoa miten aikataulut menis, siitähän ei aja Pieksämäelle kun reilu puoli tuntia.
Toukokuussa olisi sitten kokeet 5.5. (samaan aikaan olisi lieksan näyttely, jonne olin jopa aikonut viedä elsan ja dukkiksen haapaniemen elinan tuomaroitavaksi), 17.5, jolloin olisi myös aksakisat lieksassa, ja 20.5 jolloin olisi mejäkoe, jos paikka satutaan saamaan. Höh. Kisataan sitten taas joskus vuonna X. Toki näyttely nyt on helppo jättää väliin, mutta nuo muut..

Maija ja Focus ja Suski ja Reino taituroivat eilen ykköstulokset, onnea vielä näinkin :))

 Heppailtua on tullut ahkerasti, sekä Lara-ponilla, että nyt myös ylläolevassa kuvassa olevalla Nopsulla (Noblesse SWE, kuva:ninja kuivalainen). Vuokrausmahdollisuuskin olisi kesäksi ollut, mutta nyt kun pennun tulo varmistui, en kyllä uskalla sitoutua tiettyyn määrään heppailua/viikko vaikka olisi kuinka kiva! Mutta ainakin tuo Nopsu on käytettävissä joka tapauksessa. Hienon hieno heppa se on kyllä! Jo ikääntyvä tammamamma, joka on nuoruudessaan ollut kansallisen tason kouluratsu. Sittemmin viimeiset vuodet enimmäkseen vain maastoheppana, mutta nyt on vähän verestetty vanhoja muistoja (sen minkä miun taitotaso antaa periksi) ja voi kun toinen on innoissaan! Hassua ratsastaa hepalla, joka yrittää niin kovasti ja on tunnin jälkeen niin todellisen tyytyväisen oloinen itseensä kun on päässyt tekemään kaikenlaisia temppuja :))

1 kommentti:

  1. Nuo teidän virheet on tuollaisia pikkuvikoja, molemmat koirat teki kuitenkin tosi hienon näköisesti! Ilo katsoa noin innokkaita ja motivoituneita koiria. :) Seuraavalla kerralla menee varmasti nappiin!

    VastaaPoista