keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

"Niiiiin oot nättinä!"

Täsmäisku eteläiseen naapurimaahamme on tehty. Hauskaa oli, tietenkin :) Rankkaahan reissaaaminen on aina, etenkin kun reissuun lähtee täältä itärajalta, matkapäiviä tulee aina se pari enemmän kuin etelämmästä lähteville. Sattumalta kuitenkin kyytiläinen löytyi Joensuu-Kouvola-välille kumpaankin suuntaan. Facebookista on joskus hyötyäkin!



Tämähän oli miun ja kaisan alun perin suunnittelema reissu, jota "Heino-tours" siis isännöi. Matkaseuraksi liittyivät myös virpi ja elsan ange-veli sekä kenneltyttömme Seija. Ei tarvinnu paljoa houkutella!

Kenneltytöllä oli paljon vastuullista hommaa..

Lauantaina ajeltiin Seijan kans kotkasta helsinkiin, haettiin lauttasaaresta loppu porukka ja hurautettiin laivalla Viroon. Ensi töikseen piti tuon ihanan matolääkesäännön vuoksi etsiä eläinlääkäri, joka ei tietenkään ollut enää näyttelypaikalla. No, saatiin sieltä 24h auki olevan klinikan osoite ja suunnatiin sinne hakemaan leimat passiin. Onpa nyt testattu sekin paikka ja otettu numero talteen, jos jatkossa joskus tulee tarvis! Vähän iltapalaa piti käydä nauttimassa ja ostamassa ja suunnattiin sitten hotellille. Kätevästi hotelli (city hotel portus) oli ihan satamassa ja autonkin sai parkkihalliin. Voin kyllä suositella! Koirista otettu hinta oli varsin tyyris (16e/koira), kun ajattelee, että hotelli itsessään maksoi 38e/huone ja sisälsi aamiaiset ;)

Sunnuntaina koitti sitten näyttelypäivä. Aamulla osteltiin tietty vähän tuliaisia. "Ainahan nyt vielä yksi lava kyytiin sopii.." Oli focus pikkaisen täys tavaraa jossain vaiheessa ;) Katseltiin kehiä kätevästi hallin katsomosta ja meillä vaikutti olevan ihan hauska setä tuomarina. Eräs isohko koira, ainut rotunsa edustaja, peitsasi. Katseltiin jo aiemmin kun omistaja harjoitteli lähikehässä, et koira peitsata hölkytti vieressä vain. Kehässä koira esittäjineen sai kaksi kierrosta yrittää ja hitaassa vauhdissa tulos oli vähän kehno. No tuomarisetä otti hihnan omistajalta ja lähti juoksuttamaan koiraa kehää ympäri, tiedätte vielä oikein sellaista lennokasta juoksua koiran hihna pinsettiotteessa sormien välissä oikein korkealla kannateltuna ;) Ja eiku sertiä vaan tassuun! Tuomari sai yleisöltä ansaitut kannustukset :D

Oltiin aika levollisin mielin tuomarin suhteen tässä vaiheessa. Sitten alkoi lähestyä meidän vuoro ja (suomalaiset) kelpiet ja bortsut sai vain EH:ta! Alkoi hieman meitäkin jännittää.. Mutta onneksi turhaan, Pörrö avasi pelin ollen ROP

 Ange jatkoi saaden sertin

 samoin Elsa.

Sisarusten roppikehässä Elsa oli sitten punakeltaisen ruusukkeen arvoinen, angen ollessa VSP =) Siispä kotimatka alkoi kolmen Eestin muotovaliokoiran kanssa.

totuus tämän kuvan ottohetkeä edeltävästä ajasta saattoi näyttää jotakuinkin tältä:


Elsan arvostelu kuului näin:
well balanced bitch, clean in lines, good reach of neck. Very good angulations both ends, nice head. Very good profile, free mover.
tuomari: Andrzej Stepinski, Puola

Meille ei sitten onneksi tullutkaan kiire laivaan, mutta jatkokehiin ei kuitenkaan ehditty jäädä. Laivalta tuliaisten ostelu jatkui vain, joten osa sai kävellä laivasta pois! Focus on tila-auto, mutta rajansa kaikella :D

Kotona olin maanantaina ja yövuorot kutsuivat hetimiten..

"Tui tui", sanoi tuomarisetä Elsalle :))



2 kommenttia:

  1. Onnea menetyksestä :) Kyllä on Roikki-pojassa niin sukunäköä! Elsa-mamman tarkkaan muottiin valettu jälkeläinen <3

    t. Piia

    VastaaPoista