maanantai 16. heinäkuuta 2012

reissuja reissujen perään!

Skotlannista on kotiuduttu ja vähän päästy treenienkin syrjään kiinni. Vuodatus ei toimi (ylläri!) vieläkään, joten eipä ole tarvinnut treeniselostuksia kirjoitella. Ehdotuksia mihin muualle voi salasanan taakse laittaa blogin? Blogger ja wordpress vaativat lukijoilta tunnukset ja ihan tyhmää ois velvoittaa moiseen. Toisaalta jos miun jorinat niin kovin kiinnostaa nii kai se on vaivan arvoista, hah :D

Skotlanti oli hieno maa! Karu ja samalla niin kaunis. Toisaalta lehtimetsää oli paljon (ilman ötököitä!). Kauniita vanhoja rakennuksia, linnoja, pubeja..ja niin ystävällisiä ihmisiä! Tiesi tulleensa takaisin Suomeen, kun astuu bussiin lentokentällä, eikä kuski edes tervehdi..

Aloitettiin reissu Edinburghista. Siellä kaksi yötä, nähtävyyksiä ja kaupungilla oloa. Ostoksilta ei tietenkään voinut välttyä :) Sää oli perinteisen brittiläinen, välillä satoi, oli pilvistä, sitten paistoi aurinko ja satoi, sitten vaan paistoi..Sää vaihtui suunnilleen 10min välein. Vain viimeinen päivä oli kokonaan sateinen.
Kamera oli tietty mukana, mut matkatavarallisista ongelmista johtuen vain kittiputki. Jotenkin ei huvittanut raahata enää melkein kilon teleä matkassa.. Siispä "laadukkaita" otoksia ;)

edinburgh castle

the Royal Mile

 Suurkaupungistakaan ei ole luonto kaukana, heti reunalla löytyy nummia ja kukkoloita:)


pakollinen poseeraus..

Edinburghista ajeltiin bussilla Glasgow'iin yhdeksi yöksi. Taas nähtävyyksiä, kaupungilla oloa ja taidemuseota.


Glasgowsta pohjoiseen, ylämaalle Invernessiin. River Nessin varrella oleva kaupunki, "ylämaalla kaikki tiet vievät Invernessiin" joka oli heti edeltäviä pikkukaupunkimainen ja viihtyisämpi. Oltiin siellä 2 yötä, toinen päivä nähtävyyksiä, toisena vaeltamista. Lähellä Invernessiä on pieni paikka nimeltä Aviemore ja sieltä lähtee ilmeisen mahtavia vaellusreittejä kansallispuistoon! Invernessistä pääsee myös katsomaan Nessie-hirviön kotipaikkaa, Loch Nessiä. Hassua oli törmätä Invernessissä useisiin Suomalaisiin!

River Ness
 Bussilippu oli kätevä, sait valita joko 1,3 tai 5pv:n lipun, jolla sait kulkea tietyn (yleisimmän) bussiyhtiön autoilla rajattomasti kaupunkien välillä. Lippu oli siis voimassa esim. viitenä päivänä, joiden ei tarvinnut olla peräkkin. Kätevää, minkä verran sitten halvempaa, en tiedä, mutta jonkin verran ainakin.

Invernessistä palattiin sitten lähellä Edinburghia sijaitsevaan Stirlingiin. Matkan ainut iso kommellus meinasi käydä tässä vaiheessa kun bussia piti vaihtaa. Samalla pysäkillä oli kaksi autoa ja me kiirellä siihen ensimmäiseen. Siinä vaiheessa kun meidän jälkeen bussiin alkoi tulla humalaista nuorisoa, syttyi lamppu, että ehkä me ei ihan olla menossa luokkaretkelle kuitenkaan :D Bussikuski kysyi meiltä, missä jäädään pois ja tyytyi meidän vastaukseen, joten ei sitten yhtään siinä vaiheessa osattu epäillä. En tiedä mihin oltaisiin päädytty!

Stirling oli sievä pieni kaupunki, jossa korkeuseroa oli ihan riittävästi. Suurin nähtävyys oli Stirlingin linna, jossa käytiinkin. Paljon vanhaa, paljon entisöityä, mutta kokemuksena ihan jees. Hassua ajatella millaista elämä siellä aikanaan on oikeasti ollut ja kuinka monet ihmiset ovat vuosisatojen aikana samoja reittejä kävelleet.

matkalla linnalle
Hieno reissu oli kyllä ja ehdottomasti käymisen arvoinen maa! Etenkin jos ei etsi aurinkoa;) Hassua kun lentokoneessakin suomalaiset valitti Skotlannin säästä. Mitä ne sit odotti? Ok, suomessa oli ollut tosi aurinkoista sillä viikolla tietty, mutta aurinkoa varten voi sit painua vaikka Kanarialle..


Tultiin siis sunnuntaina myöhään kotiin, levättiin tovi ja suunnattiin mamman kaa jo seuraavaan reissuun. Päiväreissu Akaalle katsomaan Dukkiksen lapsosia oli ehkä vähän rankka sekin! Mut olipa hauska nähdä pienet punkerot, ikää oli tuolloin paria päivää vaille 4 viikkoa. Suoraan sanottuna en oo varmaa ikinä noin lihavia pentuja nähny,ovat olleet ruoka-aikaan kotona :) Alma on loistava emo ja ainakin maito on riittänyt! Tummempi uroksista on hyvin isänsä näköinen, ne ilmeet! Ja vaikuttaisi, että tää ihana kärpäslätkän kokoinen kielikin on periytynyt suoraan alenevassa polvessa, eiks oo kiva ;)
Alma-emäkin päätyi kameran eteenja sitten pentuset, jotka on nimetty Mulan-elokuvan mukaan.

narttu Zerberan Fa LiVaaleampi uros Zerberan Shan Yu

ja "Dukkis-kakkonen" eli tummempi uros Zerberan Li Shang

ja sitten vielä yhteiskuva, kuvassa vasemmalla tummempi uros, sit vaaleampi ja oikealla, eli paulan vasemmalla, narttu.

Hirvvveen hirvveen söpöjä <3 Kaikki pennut ovat selkeästi pitkäkarvaisia, tai oikeastaan tosi pitkäkarvaisia :D

Ja ettei laakereilla tulis levättyä niin  treenejä on pyörinyt suht ahkerasti, nyt uutena aluevalloituksena ollaan treenattu pari kertaa hakua. Siellä se Elsallakin on takaraivossa (irto)rullailmaisu edelleen :) Huomenna lähdetään reissuun taas, käväistään Hausjärvellä veljen luona olemassa yksi yö. Ensi viikolla alkaa jo työt..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti