sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

vuodatuksen tökkiessä..

..raapustetaan treenaukset tänne. Vuodatuksen ongelmille ei näy loppua. Ensi viikolla pitäisi kai toimia.. Tykkään bloggerista paaaljon enemmän ja salaisen blogin ajatuksesta myös, siis että vain kutsutut pääsevät lukemaan, kukaan ei voi jakaa saatua salasanaa toiselle. Mutta kutsutulla pitää olla google-tili ja se ei ole kivaa. Siispä odotellaan kökön vuodatuksen paluuta.


Sinänsähän vuodatuksen blogi ei edes sisällä mitään salaisuuksia (ylläri!), meidän treenit ei kovin kummoisia salajuttuja sisällä ;) Ehkä siellä on kuitenkin turvallisempaa avata sanainen arkku asioihin liittyen kuin julkisessa versiossa. On tullut huomattua, että blogitekstit leviää ja muuttaa muotoaan -tahattomasti tai tahallisesti. Toisaalta tykkään kovasti lukea muiden blogeja ja ihanaa, että jotkut edelleen bloggaavat treeneistään sun muusta julkisesti! Toisaalta ei olis mitään estettä tehdä niin myös itse. Mut kai ihmisillä jotain periaatteita pitää olla ;)
Blogger on siitä kiva, että se päivittää toisten blogien päivitykset tuohon sivupalkkiin, ei kun klikkailemaan! Yövuoroissa on myös joskus loistavaa aikaa surffailla ja katsella toisten treenejä. Niistä aina oppii tai ainakin saa vinkkejä!

Päivitin ulkoasua hieman. On synkkää nyt,on!

Ollaan siis treenattu kaksi kertaa hakua. Elsalla oli homma hyvin muistissa ja Kiksi aloitteli ihan alusta tietty. Tuitulla oli tärkeä tehtävä olla mukana tallomassa aluetta ;)
Elsa lähti ekoissa treeneissä suoraan valmiille maalimiehille, joiden näki menevän metsään. Palkattiin suoraan "ukolla". Aikas hyvin teki vaik taukoo oli tyyliin yli 3v! Ei sen noin pitäny mennä, mut mikäs kun koira lähti.. Toisissa treeneissä tehtiin ääni ja haamu. Lopussa otettiin ilmaisua, irtorulla ihan lähellä metsänreunassa olevalle maalimiehelle ja Elsa "ukolle". Alkuun yritti saada maalimiestä leikkimään rullalla! Johtunee tutusta maalimiehestä.. Tehtiin näytöt ja kaikki, rullan tuonnista namipalkka. Lopuksi pari kertaa rullan tuontia ja lelupalkka miulta.

Kiksi oli suorastaan surkuhupaisa ekoissa treeneissä. Se näki maalimiehen lähtevän metsään, mutta ei hetsattu, eikä ollut mikään pako. Sit partiointia maalimiehelle ja Kiki käveli 2x maalimiehen päältä nenä maassa syöden välillä mustikoita "onhan täällä näitä Katjoja nähty ennenki torkkumassa metsässä!", tyytyi suunnilleen kerran heilauttamaan häntää "ai kato katja, moi" ja jatkoi matkaansa. Palkattiin se sit kuitenkin ja seuraavalle ukolle oli jo enemmän ajatusta! Seuraavissa treeneissä tehtiin pako ja kiksi jäi kiljumaan keskilinjalle.. Sit tehtiin muistaakseni ääni ja irtosipa pyrri kuin tykin suusta =) Haku ois varmasti Torville ihan hyvä laji, se kun on itsenäinen ja omatoiminen ja avoin, olematta tungetteleva. Toisaalta nenä painuu kovasti maahan, jos vähänkin on jälkeä haistettavissa, se lienee kuitenkin omin laji.

Torstaina treenailtiin tokoa hakuharkkojen sijaan. Paikkana tuttu Utran koulun kenttä ja seurana Helmi + Katri. Elsa aloitti tehden ohjatun molemmat suunnat ja lopuksi palkatun merkin, jonne hiippaili =/ Sit palkaton EVL-pituinen seuraaminen ja lähetys ruutuun, jossa pallo. Ohjattu meni hyvin, kaari oikealle kapulalle on suorempi, tai siis kaarta ei ole, vaan linja on suora. Vasen on hyvä ja merkki huono. Laukkaa kyllä, mutta semmoista ärsyttävää hiipparointilaukkaa. Elsa harrastaa samanlaista esim. lämppälenkillä kun käännytään takaisin hallille, kun ollaan lenkillä ja elsa haluaisi uimaan, vaikkei vielä saisi mennä ym. Siis tavallaan sellaista häntä alhaalla, korvat luimussa- menoa "kun haluaisin mennä jo". Mut ehkä noi ohjatun suunnat alkais palautuu mieleen sentäs! Merkissähän ei siis oo mitään ongelmaa yksittäisenä, mut se kapuloiden vienti aikaansaa tommoisen nykyään. No, Elsa on ollut entisessä elämässään noutaja, ei mahda mitään :)

Torvinen teki ihan ekaks paikkamakuun Helmin vieressä. Hyvin meni, ehkä 1min piilossa. Sit vähän seuraamista, liikkeestä maahanmenon kokonaisena AVO-tyyliin, vähän seisomisen harjoittelua, et kävelen taa ja lopuksi luoksetuloa stoppien kera. Ei ainakaan vielä älyä ennakoida, mutta tulee niin kovaa et stoppi on aavistuksen haasteellinen..

Alkoi sataa niin Tuittu ei päässyt tekemään kuin vähän mukana kulkemista häiriössä. Satoi siis aikalailla kovaa.. Puudeli ei siitä välittänyt mut mie olen sokerista ilman gore-texeja ;)

Aikas vähän Tuitun kans on mitään tehty, vähän aksaa ja jotain maahanmenoa ja odottamista. Hassua kun pennun kanssa joutuu aloittamaa aina alusta, edellisellä kerralla se on mennyt mutkaputkea hyvin ja seuraavalla kerralla se ei muista putkea ollenkaan =) Mutta innokas treenaaja pieni puudeli on! Lelupalkkaus on pitänyt jättää nyt pois, kulmurit vaihtuu kovaa vauhtia. Alakulmurit on jo lähteneet, enää jännitetään yläkulmureita. Uudet jo pilkistää. Sitten huomasin sillä myös yhden maitohampaan vielä, uusi hammas on tullut siihen päälle eikä maitohammas ole lainkaan lähdössä =/ Tuitusta tulee varmaan aikuisena maailman kovakuntoisin pieni puudeli, sellaista vauhtia se painaa tuolla pyrrien (lähinnä Kivan) ja muiden kamujen perässä!

Aksaakin me viime viikolla treenattiin viikkotreeneissä, niistä ei sen kummempaa kerrottavaa. Tuittu teki omalla vuorollaan vähän putkesta ja hypyistä olevaa suoraa.

Punnasin tänään Tuitun, 3,8kg pitäisi olla painoa. Korkeutta ei ole paljoakaan tullut lisää, ehkä se hädintuskin on 28cm. Lisäsentit ei tosiaan ois pahitteeksi! Mutta sillä mennään mitä saadaan, vaikka sit toypuudelilla :)

Viikonloppu ja loman loppu on mennyt tapetoidessa. Parisuhteen koetinkivi :D No ei vais, hyvn selvittiin ja ihan hienot tuli! Olohuone valmistui yhdessä illassa (siis yksi seinä) mutta makuhuoneen yhden seinän (10m2) tapettien irroittamiseen meni jussilta 9h ja mie osallistuin 5h ajan. Voin kertoo et sitkeessä oli! Tapetinpoistoa meni varmaan nelinkertainen määrä ja silti tapetti piti käytännössä vuolla irti. Näähän seinässä olleet on niitä "saat vaikutaa pintamateriaaleihin, tapetti saa maksaa max 2e/rulla"-juttuja edellisen omistajan valitsemana rakennusvaiheessa. Oon inhonnu tota olkkarin seinää alusta saakka, 2v meni tähänki projektiin ajatuksesta ennen ku tuli valmista;) Mut nyt on tapetit seinissä, enää tää kiva siivous ja järjestely.. Ja yksi huone odottaa!

Toki tapetoinnin ja mansikoiden poiminnan lomassa ehti myös tuijotella aksan MM-karsintoja ja tietääpä mitä juttuja on seuraavissa treeneissä =) Tahtoo hioa paria alkua ja lauantain hyppiksen putki-kepit- kohtaa. Sellainen kyllä on vähän erilaisena kerran tässä keväällä ollut ja voin sanoa ettei ihan hirveen hyvin menny! Mutta huomisella nähdään meidän ryhmästä Katja ja Hinkuu, ex-treenikaveri Lux ja Elina, pyrreistä Tara ja Annukka sekä muutama muu tuttu, mahtavuutta!! Tässä vaiheessa (kuten SM-kisoissakin) iskee vähän harmitus, oisko sittenkin pitänyt kisata viel niin et ois saanu ne pari hassua irtonollaa... No ehkä ensi vuonna :) Kisatauko päättyy 12.8 mikäli suinkin muistan ilmoittautua.

Nyt täytyy taas suunnata muihin hommiin, loppuun pari kuvaa Bambin ihanaisesta varsasta, joka on jo 1,5kk!


1 kommentti:

  1. Mul on se ongelma et en viitti julkisesti kirjottaa kauheen yksityiskohtaisia juttuja treenaamisesta, esim jätän kertomatta sen miten koiraani tarkalleen koulutan. Tekis mieli kirjoittaa tosi tarkkaan, mutta en jaksa kahta blogia alkaa pitämään. Hankalaa tämä kun koirankoulutus on niin tulenarkaa et jos menee jotain yksityiskohtia kertomaan niin joku voi vetää ihan väärät johtopäätökset siitä.:/

    VastaaPoista