perjantai 29. maaliskuuta 2013

haaste!

 Katja haastoi kera kysymysten:

1. Miten kehittäisit oman rotusi jalostusta, jos saisit päättää siitä aivan yksin?
Hehe, kuinkahan korkeaksi saisi blogin kävijämäärän vaan vastaamalla tähän kunnolla ;) En taida kokeilla.. mutta vihjaista vois kuitenkin tuonne terveys- ja luonnepuolelle. Jos nyt vaikka alkuun saatais edes perusasiat kuntoon; koiria tutkittaisiin (edes ne perustutkimukset) ja testattaisiin enemmän. En tarkoita, että vikaa pitää etsimällä etsiä, mutta ehkä ne, jotka haluavat, ymmärtävät kyllä pointin :)

2. Miten monta koiranpantaa kotoasi löytyy?
hahah!  villi veikkaus on 20 +++ ainakin...

3. Ketä agilityohjaajaa ihailet eniten? Miksi?
Yleisesti esimerkkinä voisin mainita Silvia Trkmanin (ja ehkä suomalaisista esim. Janita Leinosen). Kova työ ja treeni, kehittäminen, omaan tekemiseen uskominen ja oivaltaminen on tuottanut menestystä, eikä takuulla ilmaiseksi. Eräänlaisia uranuurtajia omalla "alallaan".
Lisäksi Anna Strömin jalat liikkuvat ihailtavan vikkelästi ja Vähäniityn Sarilla on kyllä juuri oikeanlaista asennetta!
Totuus on kyllä se, etten seuraa kovinkaan paljoa suomen enkä maailmankaan (huippu)agilityä, että osaisin antaa tähän yhtään persoonallisempia ja syvällisempiä vastauksia :D

4. Jos koirasi olisi ihminen, miten se käyttäytyisi kaupan kassajonossa kun vanhempi täti-ihminen kiilaisi kärryineen sen eteen?
-Arkielämässäkin usein esilletulevaa poliisi-Elsaa tarvitaan taas! Elsa käärisi hihansa tarttuisi tehtävään ja nauttien siitä täysin siemauksin (myös silloin kun kuka tahansa muu kanssaeläjä joutuisi röyhkeän ohitteluyrityksen uhriksi) Lopputuloksena täti poistuisi kaupasta häpeänpuna kasvoilla (ilman ostoksiaan) julkisesti nöyryytettynä.
-Kiki yrittäisi mulkoilla tätiä pahasti ja välttäisi varsinaista konfliktia viimeiseen asti. Toki tätiä voisi huomauttaa ja yrittää ärsyttää vähän tönimällä ja tuuppimalla. Lopulta Kiki kiilaisi eteen juuri oikeaksi katsomallaan hetkellä ja pääsisi kassalle juuri omalla vuorollaan.
- Tuittu miettisi syvästi järkyttyneenä mitä ihmettä tehdä, kuinka joku voi käyttäytyä noin huonosti? - ja päätyisi rääkäisemään kovaa ja korkealta jotain painokelvotonta (ilman minkäänlaista vaikutusta kyseiseen tätiin).

5. Mikä on mielestäsi tärkein harrastuskoiran ominaisuus? Miksi?
yksikö vain? Hmm.. Leikkisyys? Se kattaa sekä yleisen iloisuuden että takaa pienen pilkkeen silmäkulmaan, mutta myös sen, että koira palkkautuu hyvin ja varauksetta lelulla. Leikki ei ole vain harrastuskoiran yksinoikeus, vaan se on yhteinen hauska hetki koiran ja omistajan välillä, leikki luo suhdetta koiraan ja leikin kautta voit oppia koirastasi. Leikki voi myös toimia koiraa rentouttavana tekijänä jännittävässä tilanteessa. Kannustan aina ihmisiä leikkimään koiransa kanssa ja antautumaan siihen! Leikki ei välttämättä tarkoita pallonheittoa tai lelun kiskomista, mistä leikistä koirasi sitten tykkääkään eniten!

6. Millaisia makupaloja käytät palkkaamisessa? 
Niinä päivinä kun ehdin, palkkoina on yleensä broilerin sydäntä, kivipiiraa tai sianlihakuutioita keitettynä ja pienennettyinä. Joskus jos olen oikein ahkera, tyrkkään ne vielä kuivumaan uuniin. Joskus jaksan tehdä pellillisen maksamakupaloja. Usein kuitenkin matkassa on lihapullia tai nakkeja, tai kuivista natural menua.

7. Mikä on saanut sinut valitsemaan juuri ne rodut, joita kotoasi löytyy?

sattuma. Jussi ei suostunut belggariin vaan koiran piti olla pienempi. Olin nähnyt jopa yhden pyrrin aiemmin ja ihastunut siihen. Siitä se sitten lähti.. Näin niitä järkeviä päätöksiä tehdään ;)
Nyt tuntuu ihan hullulta ajatukselta, että mietin myös lancashirenkarjakoiraa ja espanjanvesikoiraa. Ei millään muotoa pahalla, mutta HAH! Miulla jompikumpi noista?
Ainiin, puudeli. No ei siihen olekaan oikein mitään järkevää selitystä =)

8. Minkä ominaisuuden voisit koirastasi antaa pois ja minkä haluaisit tilalle?
Kikiltä vaihtaisin D-lonkat terveisiin ja Elsalta pikkuhiljaa näin vanhemmiten päätään nostavan ääniherkkyyden pois [tässä siis (yksi) syy miksei Elsalle tule enää kolmansia pentuja, vaikka niitä miulta säännöllisen epäsäännöllisesti kysellään ja vaikkei ääniherkkyys juuri arkielämässä näy]. Hattara taas.. No jos jotain niin ihan pikkasen pehmeyttä ja herkkyyttä pois ja tilalle röyhkeyttä :)

9. Mitä samaa löytyy koiristasi ja sinusta?
Innostutaan herkästi ja sitten kun sen idean saa, niin pistetään tuulemaan (ja mieluiten heti)!

10. Jos ottaisit jonkun muun rotuisen koiran kuin kotoasi nyt löytyy, mikä se olisi? Ja miksi?
voisin ottaa monenkin rotuisia koiria (pääasiassa ryhmästä 1), mutta vain jos saisin tietynlaisen yksilön. Paljastettakoon, että "salainen" ihailuni kohde on kuitenkin (rata) greyhound, mutta se ei noin muuten sovi intresseihini mitenkään päin..

11. Mitkä ovat koirasi parhaat ominaisuudet?
Elsalla motivaatio ja tekemisenhalu, ihailen aina sen intoa ja paloa päästä treenaamaan, vaikka tietenkin sen palon suurin sytyttäjä on pallo :) Kiki on ihailtavan älykäs ja kekseliäs eläin, joka kyllä oivaltaa! Tuittu taas on iloinen ja hyväntuulinen eikä sen seurassa oikein itsekään voi muuta olla:)


mie haastan Katrin, Jennin, Piian, Annen ja Claudian

 Ja kysymykset:

1.Mitä rotua ihailet, mutta et tule todennäköisesti koskaan omistamaan?

2. Kuvitellaan, että sinusta ja koirastasi/koiristasi on otettu valokuva teidän hienoimmalla yhteisellä hetkellä - mitä siinä näkyy ja missä se on otettu?

3. Kuka henkilö on vaikuttanut sinuun eniten koiraharrastuksien suhteen, miten ja miksi?

4. Koirasi erikoisin tapa?

5. Jos koirasi olisi ihminen, mikä sen ammatti olisi?

6. Mitä samaa löytyy koirastasi ja sinusta?

7. Mikä koiraharrastuksissa on parasta/pahinta?

8. Koirasi parhaat kaverit?

9. Mitkä olivat nimivaihtoehdot ennen kun koirastasi tuli sen niminen kun se nyt on?

10. Mitä piirteitä arvostat eniten koirassasi?

11. Nimeä joku sykähdyttävä koira ja kerro miksi juuri se

2 kommenttia:

  1. Voi ei, mut on haastettu :) Ei kai auta muu kuin kääriä hihat ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitti vaan haasteesta, koska mäkin ihan jopa vastasin tähän!

    VastaaPoista