keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Reissussa

Viikonloppu vietettiin tokon SM-kisoissa. Elsa oli pihalla kuin lumiukko, se on kahden viimeisen juoksun jälkeen esittänyt vähän valeraskausoireita ja nyt kyllä riitti, leikkaus on edessä ensi talvena. Minen kattele mitään piipittävää ja pesäpaikkoja jatkuvasti tsekkailevaa koiraa kotona.
Sinänsä tuo ei arkeen vaikuta, se ei hoivaile mitään pentuja tms, kysymys toki kuuluu miksi sellaisen kanssa piti sitten lähteä kokeeseen.. Voi olla, että Elsan turkista tulee kamala höttö leikkauksen jälkeen, mutta sen riskin nyt otan.

Elsa siis ei ollut pätkääkään oma itsensä tokokisoissa. Se oli omissa haavemaailmoissaan lähinnä. Sana "pihalla" kuvaa sitä oikein hyvin! Eikä se ikinä ole ollut noin pihalla! Toki hellettä oli kentällä yli 30astetta ja oltiin vasta 95. koirakko ja lähdetty matkaan klo 05.00.
Nollattiin monta liikettä ja niistä mistä pisteitä saatiin, saatiin ihan meille normaaleja pisteitä. Paikkis oli kyllä paras, meni toisella käskyllä maahan, hieman vinoon. Oli kerran nuuskinut ja kerran siirtänyt tassua-> 0p :D Lisäksi miulle keltainen kortti, koska valmistelevassa osuudessa taputin koiraa rintaan ja kerran vähän sitä siitä kohotin. Viereinen koirakko sai keltaisen, koska koira hyppäsi kerran ohjaajaa vasten liikkeen oltua ohi. Tiukkaa!

Ohjatussa kaksi käskyä merkille (liikkui ensimmäisellä vähän matkaa ja NUUSKI maata!), sitten tulin siirtäneeksi jalkaa (en tiedä miksi?!?) ja sen vuoksi nolla. Tuskin tuosta vitosta paljoa enempää olisi muutenkaan tullut.

Luoksarissa toisella käskyllä maahan ja oli noussut seisomaan (nuuskinut). Sit viel läpijuoksu. Great!

Sit pieni kurinpalautus Elsi Pyrriselle, seurautin sitä ja jätti perusasentoja tekemättä. Toruin niistä ja alkoi terästäytyä. Seuraamisesta seiska, joka on paljon paremmin kuin ajattelin :) Nimittäin oli varmaan ainakin 5min seuraaminen..

Ruutu odotetusti nolla, se on ollut viime aikoina murheenkryyni nro 1. Ei löydy ei..

Metsku taisi olla 9,5 ja idari 7. Ihan hyvät vaihdot, seuraaminen vähän laamaa.

Tunnari 8 ja kaukoissa nousi usein vasta toisella, tässä häiriö näkyi kun viereiseltä kentältä kuului käskyjä. Eli siitä 0p. Istumisesta 10.

kuva:katja ojansivu



 Torvi sensijaan oli oma hupaisa itsensä. Saatiin kakkostulos, mutta Torvi teki niin kuin se osaa ja hyvällä fiiliksellä, mikä oli parasta! Se ei myöskään reagoinut mitenkään oikeastaan häiriöihin, jotka olivat alo/avokehissä oikeastaan suuremmat kuin voi/evl-kehissä.

Seuraaminen:9
Liikkeestä maahan: 9 (oli hieno, pojahti innoissaan vinoon istumaan)
Luoksari: 7, valui..
Liikkestä seiso: 0, (stoppasi mut liikkui miun perään..)
Nouto: 5 (juoksi kapulalle ja tuli pois, haki toisella käskyllä, vino pa)
Kaukot:9,5 (hienot!!)
Hyppy: 10
Paikkis: 10
pisteitä 153, jotain

Hienoa oli kuitenkin meidän joukkueen sijoittuminen sijalle 7/70! Mahtavuutta!! Samoin se, että Maija ja Focus kisasivat sunnuntain finaalissa!

Paikkista jouduttiin odottelemaan tovi jos toinenkin. Tuomari piti tauon alo/avo-välissä ja kun miun laskemana oli puoli tuntia kulunut, ilmoitettiin, että avopaikkikset alkaa puolen tunnin kuluttua. Tällaiset tauot ois niin pitäny olla ilmoitettuna! Samoin tauot ylipäätään, meidän valmistautuessa ilmoitettiin ennen yksilöitä, että otetaan vielä 2 koiraa ja tuomari pitää tauon. Aika kiva niille, jotka siinä olivat jo valmistautumassa...Iso miinus siis aikataulutuksen puutteesta noissa kisoissa! Muuten sujui kyllä ihan sujuvasti ja hyvin :) No, mutta siis kävin ilmoittamassa, ettei päästä omaan paikkisryhmään kun Elsan paikkikset alkoi jo painaa päälle. Sovin, että tuun johonkin myöhempään ja se oli ok.

Menin sitten tarjoutumaan paikalle Elsan paikallaolojen jälkeen ja päästiin heti seuraavaan ryhmään viimeiseksi koirakoksi. Kiki makasi rauhallisena ja hyvin, ei siinä mitään. Ohjaaja vaan meinasi "pikkasen" mokata koko homman! Kehtaako tätä ees julkisesti kertoa :D Laitoin hihnan ton treenitaskun takataskuun ja kun sitä paikkiksen jälkeen sieltä kaivoin, tippui taskusta narulelu puoliksi ulos! NOLOA! Tietenkin tuomarin puoleinen tasku ja näin. Ei mulla tosiaan oo tapana mennä lelu taskussa kehään ja Torvin kaa se on vähintään riskialtista kun se saattaa noita taskuja käydä apinan raivolla penkomaan. Hätäpäissäni sit kävin tunkee sitä leluu takas, käännähdin ja menin kyykkyyn. Torvinen innostui tietty miun kyykkyynmenosta ja tökkäs minuu kuonollaan suoraan silmään. Siis ihan suoraan! Silmämuna painui varmaan senttikaupalla kohti takaraivoa ja silmää piti pitää peitettynä ja käydä suunnilleen parkumaan. Siinä sit mietin 6 koiran arvostelun ajan et tuijottaako tuomari minuu siks et on nähny sen miun lelun vai siks et pidän silmääni.. No, arvosanaksi saatiin 10, joten ei huolta. Silmällä alkoi nähdä kunnolla vasta sunnuntaiaamuna..

Kohelletaan sopivasti yhdessä, joten taidetaan sopia Torvin kanssa ihan hyvin toisillemme..
Kuva: Katja Ojansivu
Sillä välin kun me oltiin Pieksämäellä, reissasi Hattara maailmalla kasvattaja-Jonnan kanssa. Suuntana oli tällä kertaa Viro ja ehtihän Hattara pyörähtää tossa toukokuun lopussa myös Latviassa. Latviasta saaliina oli ainakin toisena päivänä VSP ja molempina päivinä ROP-jun ja Junnu-Sertit. Virossa Tuittu oli viime viikonloppuna sit ekaa kertaa oikein ROP ja toisena päivänä PN2. Molempina päivinä ROP-jun ja junnu-Sertit. Junnukehässä yli kahdestasadasta junnukoirasta 12 parhaan joukkoon, mut siitä ei sit pidemmälle. Hattara on siis Viron ja Latvian juniorimuotovalio oikein nyt.

Hattarainen hienona:
FI JV-12, EE&LV JMVA Executive Sabotage "Tuittu" (kuva??)
 ja Hattarainen edellisviikolla vapaalla (kaikkien puudelistien kauhuksi ;)
kuva:Milena Nevanto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti