lauantai 26. toukokuuta 2012

oltiin näyttelyssä!

ihan oikeesti :) ja parin viikon päästä on seuraava. Hurjaa!Milenalle kiitos kuvista :)

Joensuussa oltiin siis kansallisessa näyttelyssä. Kiva oli ainut lyhytkarva ja dukkiksen kaverina oli tämä pitkäkarvanarttu. Tuomarina Maret Kärdi virosta. Uskalsin odottaa mittausta ja vähän maalailin jo mieleeni ajatusta hylätystä, koska dukkishan on liian iso (49cm korkea). Vaan hyvin meillä meni!

Kiva aloitti ja esiintyi kuumuudessa miun mielestä laiskasti kuin lahna. Perässä sitä sai hilata siellä juoksuosuudellakin, kun vertaa sen normaalioloon. 

Todistettavasti  se kyllä on juossut myös niin lähellä ettei ole tarvinnut perässä kiskoa =)

Kiva seisoo vinksallaan joka suuntaan

Tuomari halusi kopeloida pyrrit pöydällä, joten ensikokemus tuli miun koirilla siihenkin. Kiksi antoi kopeloida nätisti, kuinkas muuten, huomionkipeä Torvi kun on :)
Arvostelu kuului näin:

Oikeantyyppinen 21kk ikäinen nuori narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Erinomaiset etu- ja takakulmaukset, tiiviit käpälät. Takaraajoissa solokannukset. Tummasilmäinen pää, oikea purenta. Hieman pyöreä kallo-osa, liikkuvaiset korvat. Erinomainen pigmentti. Rungonmyötäinen karvapeite. Liikkeessä reippaasti lantion päälle nouseva häntä. Pirteä olemus, reippaat liikkeet.

Tuomarisihteeri heilautti punaisen lapun lisäksi vaalanpunaista, joten saaliiksi tuli ERI, SA, AVOK1, PN1, ROP, SERT.
Joten pitää kai sitä hilata joskus talvella vielä pariin näyttelyyn onnea koettamaan...

Dukkiduu oli vuorossa heti seuraavana. Maalaistollo Dukkis yllätti ja oli pöydällä tosi reipas! Ja ylipäätään näyttelypaikalla oleilu sujui tosi hyvin. Tuomarin antoi kopeloida oikein nätisti :)

joku hirttää dukkiksen!

Arvostelu kuului näin:

2,5v tänään kovin niukassa turkissa oleva uros. Hieman pehmyt peitinkarva, aavistuksen pitkänomaiset mittasuhteet. Hyvät kulmaukset. Hyvä kallo-osa, sopivat pään pituusmittasuhteet. Vaaleahkot silmät, erinomainen pigmentti. Korkealle kiinnittyneet korvat. Hieman tukeva kaula, pehmeyttä ranteissa, häiritsee yleisvaikutelmaa. Takaraajoissa irtonaiset kannuskynnet. Vilkkaat liikkeet, pirteä olemus.

AVO EH AVOK1

No heheh.. ton vankempaa turkkia Dukkis ei oo viel tähänkään päivään mennessä kasvattanut! Vaikka sillä nyt karvanlähtö onkin. Ihan au naturel vietiin se kehään, en näyttänyt saksia kuin tassukarvoille. Uskallan olla eri mieltä myös mittasuhteista, koska nythän puhutaan pitkäkarvaisesta pyreneittenpaimenkoirasta ;) (rungoltaan ja mittasuhteiltaan pidempi on ihan for sure Kiva ja lyhytkarvainen pyrri on pitkäkarvaista neliömäisempi) Samoin kyllä olen eri mieltä noista ranteista, höh! Ei dukkiksella oo löysät ranteet! Tuomari kopeloi tosi tarkkaan, katsoi tassut, kannukset, pöyhi karvaa, mittasi mittasuhteita. Mukavaa vaihtelua perinteisille tuomareille, jotka hädin tuskin uskaltavat koskea pyrriin!

Mutta tyytyväinen olen eniwei,realismia on, ettei dukki tuskin tulee tuon kummempaa koskaan saamaan, tyypitön "kiva kotikoira" kun on ;) Eiköhän meidän seuraava näyttely jää tällä erää viimeiseksi, ellen sitten joskus innostu viemään jollekin tietylle tuomarille. Tai ellei dukkis päätä kasvattaa rastoja :)

Kumpanenkin koira sai ruksin kohtaan "rodunomainen lähestyttäessä".

Tuitulla on ikää jo 16 viikkoa. Viikko sitten sen korkeus oli n. 23cm, joten eiköhän se 24cm ole jo nyt. Tiistaina mennään rokotuksille ja tsekataan mihin sillä hetkellä puntari heilahtaa. Viime maanantaina painoa oli 15,5 viikon iässä 2,6kg.


Käytiin siis maanantaina ell asemalla tokotreenien jälkeen. Sen jälkeen suunnattiin lenkille Maijan luo, koiraa oli kyllä jos jonkinmoista sillä reissulla! Oli Sipe-sakemanni, bortsupojat Frodo ja Focus, pyrritytöt, käyttiscockeri Essi ja tietenkin yksi pieni puudeli :) Puudeli on kyllä niin harmiton otus toisten koirien mielestä, et menee siinäkin porukassa kuin vettä vaan! Kotona se on vähän vähemmän harmiton pyrrien mielestä, kissasta puhumattakaan! Pyrrit ilahduttivat minuu tolla reissulla ottamalla kunnon kerroksen lietelantaa pellolta turkkiinsa. Oli kuulkaa kiva ajella kuumassa autossa kotiin!
Syylliset:

Elsa kyllä "onnistui" noissa kuvissa. Katsokaa tuota ilmettä! Saati tätä seuraavaa..Sensijaan Torvi poseerasi istuen kuin pieni tatti :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti