sunnuntai 20. toukokuuta 2012

tänään helle ei ollut ystävämme!viikonloppu tuli vietettyä outokummussa mejäkokeessa. Rentoa porukkaa, rento fiilis :) Tosin pitihän sitä omaa opastusta vähän jännittää.. Opastin jäljen, joka ajettiin kolmantena ja heti sen perään oli oma vuoro. Tämä siis joskus puolilta päivin, kun herätty oli jo 5.50. Ehkä joinakin hetkinä kyseenalaistan tätä koiraharrastuksen järkevyyttä toden teolla! Etenkin kun olin kotona klo 20 eikä matkaakaan ole kuin 45min. Pitkäksi venyy viikonloppu!

Noh, mutta.. Kivan jälki (kuten moni muukin avo-luokan jälki) ajoittui pahimpaan helteeseen. Ja se kyllä verotti koiran voimia! En käy kuitenkaan hellettä syyttelemään, enkä myöskään erästä lintua, jonka perään kiva harhautui jäljeltä ja tehtiin lenkki jäljen sivuun aina hukkaan asti =( ja kun hukka tuomitaan, palkinto ei voi olla kakkosta kummempi. Mentiin vielä toisen makuun ohi jossain vaiheessa (ei kaukaa, koskapa opas sanoi kävelleensä kulman ja siinä vaiheessa kyllä näin oppaan lähettyvillä koko ajan). No, elämä on, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä vai mitenseoli :)) No ei vais, olin kyllä pettynyt, en niinkään tulokseen vaan itse suoritukseen. Kiva osaa paljon paremminkin ja menee normaalisti maavainuisemmin. Makuu oli myös tosi hutiloitu verrattuna normaaliin. Kuitenkin tuomarin lukiessa kertomustamme, en meinannut tunnistaa siitä meitä, ei se kai sitten niin huonosti mennytkään:) Mutta kun tietää koiran osaavan paremmin.. No, pidemmittä selittelyittä:

Laukauksensieto hyväksytty (ei edes hätkähtänyt)

a) jäljestämishalukkuus (0-6): 5
b jäljestämisvarmuus (0-12): 6
c) työskentelyn etenevyys (0-10): 7
d) lähdön, kulmien, makauksien selvittämiskyky ja tiedottaminen (0-14): 10
e) käyttäytyminen kaadolla (0-3): 3
f) yleisvaikutelma (0-5): 4

Yhteispisteet siis (jopa) 35/50 eli kakkospalkinto tuon hukan vuoksi.

Lähtömakaus tutkien ohjattuna jäljelle. Heti 1. osuuden alussa koira käy oikealla, josta jatkaa jäljen tuntumassa aina 1. kulmalle. Makaus osoitetaan. Kulman takana lyhyt tarkistus ja 2. osuudelle, jota etenee hyvin aukon laitaan asti. Siinä koira saa hajut riistasta ja hajut pyörittävät koiraa molemmin puolin jälkeä, kunnes edetään niin kauas, että tuomitaan 1. hukka. Osoitetaan puhdas jälki,  jota koira taas etenee erinomaisesti lähelle 2. kulmaa. Kaartaa kuitenkin ennen makausta suoraan 3:lle osuudelle. Osuutta edetään hiukan kanalinnun lähtiessä vas. lentoon, koira taas etenee oikeala jäljestä laajaan tarkistuslenkkiin. Kaartaa kuitenkin sieltä jäljelle edeten sitä hyvin aina kaadolle saakka. Sorkkaa jäi näykkimään. Tänään hyvää työtä tehnyt ja eleettömästi ohjattu koira selviää kaadolle saakka.

Ei muuten moni nimittäin edennyt.. kahdeksasta koirakosta kaksi sai ykköstuloksen (onnea niille, etenkin ilonalle!) ja kiksi sijoittui sitten kolmanneksi. Onnea myös Heidille ja Rapelle, ootte huippuhyviä!! =)

no eikun uutta putkeen..

Kiva muuten taas ilahdutti minuu tempauksellaan eilen illalla. Oon joutunu pitää sitä kii tässä mein pihan lähistöllä ennen ku ollaan menty sen ainoan tien yli, koskapa pupuja on nyt paljon. No, eilen tultiin harjulta taas kävellen ja ylitettiin risteävä jalkakäytävä. No eikös siinä istu yksi pupu ja kiksi säntää perään. Pupu päätti kaartaa parin omakotitalon takapihojen kautta, perässään tietty neiti Torvi. Ei muuten, mut kun nyt vaa ei menny mummoilla grillikylki kurkkuun kun kesken rauhallisen lauantai-illan vieton ja grillauksen nää tyypit pyyhkäisee ohi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti