maanantai 31. elokuuta 2015

Ylpeyttä äänessä

Pikainen tulospäivitys:

Viikonloppuna Mapsku kisasi viimeisen ratansa maxi1-luokassa, kontaktit toimivat viimein (muutama perkele saattoi Katrin suusta päästä torstain treeneissä) ja tuloksena nollavoitto etenemällä 5,05m/s, ykkösille suht vaikealla agiradalla. Hienoa! Ensi viikonloppuna sitten kakkosissa.

Ja on unohtunut hehkuttaa, Mapen veljestä Taavista (JMV-14, V-14 Tottakai Uskomaton olen) tuli muutama viikko sitten Suomen muotovalio, onnea Jenni &co!

Viikonloppuun sisältyi myös historian kirjoihin jäävä saavutus kun Elsan poika Sulo (HK1 Tottakai se on sulo vilen) kisasi ensimmäistä kertaa hakukokeen 2-luokassa ja sieltähän napsahti koulari HK2! Kukaan tämän rotuinen (molemmat muunnokset mukaanluettuna) ei ole kisannut koskaan pk-kokeen avoimessa luokassa, saati saanut sieltä koularia (Sulo oli eka lyhytkarva, jolle pk-koulari ja pitkäkarvoista yhdellä jo edesmennellä koiralla on HK1 ja JK1). Ihan pikkasen oon ylpee! Ari on kyllä tehnyt hienoa työtä Sulon kanssa :)

HK2 Tottakai se on sulo vilen "Sulo" (c) Seija Vikman
ja sitten loppuun vielä terveysuutisia, viimeinenkin pulla uunista ulos ja silleen. Eli Velho (Kivasti ohituskaistalla) vieraili röntgensäteiden alla ja tuloksena sieltä lonkat B/B, kyynärät ja polvet 0/0, selkä: LTV0 ja VA0. Huippuhienoa :)

Samalla voi todeta että 100% Elsan pennuista ja 100% kasvateista on kuvattu ainakin lonkilta ja kyynäriltä ja tutkittu polvista. Kiitokset kuuluu koirien omistajille aktiivisuudesta! Näin sen pitää mennäkin! Sääli että edelleen esim. Kares jaksaa jauhaa siitä miten (terveys) tilastot ovat turhia ja vääristyneitä ja tilastonikkarit kasvattavat koiria jolloin homma menee perseelleen. (Aikamoista aliarviointia muita kohtaan, ikäänkuin kaikki muut kasvattajat katsoisivat asioita pelkästään tuolta kantilta, eiköhän suurimmalla osalla ole jonkinlainen kultainen keskitie..)
[Kärjistys alkaa]Kun katsoo monen koirarodun nykytilaa niin mahtaako syynä olla liialliset teetetyt terveystutkimukset vai kenties mielummin se kuuluisa intuitio mikä rodut on siihen jamaan saanut? [kärjistys päättyy]

No, tästä päästäänkin sitten niihin tilastoihin! Kasvattien tulokset näyttivät tältä: 2x A/A (Hemmo ja Pilvi), 2x B/B (Jeti ja Velho) ja 1x C/C (Ässä). Kaikilla kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja Hemmolla LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne) ja muilla LTV0. Tyytyväinen noihin saa kyllä olla =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti