lauantai 9. kesäkuuta 2012

pikaisesti: toko sm

ensimmäiset ja (elsan) viimeiset toko-sm:t on käyty. Suuresti ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, meille treenattavaa sensijaan jäi! Siis jos jaksaa, meidän tokotavoitteet kun on jo täynnä :) Tai no..Kai sitä piirinmestaruudesta pitää elokuussa kisata kun saadaan "kunnon" skabat pystyyn kun on koiriakin mahd. jopa 5-6 kisaamassa piirinmestaruudesta.

Sää suosi, joskin koirien kannalta viileämpikin olisi ollut kiva. Sensijaan en halua edes ajatella millainen kenttä olisi sateella ollut :D Miun mielestä järjestelyt myös olivat toimivat ja kehät hyvin sijoitettu. Hyvä Kuopio :)

Ekassa kehässä paikallaolot monen tunnin odottamisen jälkeen:
paikalla istuminen: 10
paikalla makaaminen:0. Ekasta käskystä elsa ei tehny mitään, toisesta käskystä kävi rapsuttamaan korvaa ja kolmannesta maihin. Ehheh...Hyvä makuu, täpäkästi omalla vuorolla ylös.

Sit taas odottelua pari tuntia ennen seuraavia liikkeitä.

 Zeta: 8,5, seisominen vähän vino, miusta muuten oikein kiva :)
Metallihyppy: 9,5 :))
Tunnari:8, perinteiset kapulan pyöräytykset suussa.

sit TAAS taukoa ehkä 1/2h

Samaan kehään oli survottu kasa epämiellyttäviä liikkeitä:

Ohjattu: 0, vasen arvottiin, vasemalla reunalla oli luoksetulotötsät. Meni suoraviivaisesti niille. Ei katsonut kapuloiden vientiä ollenkaan. Myöhemmin tajusin koiran luullen et kyseessä on varmaan ruutu! vaikka valmistelin mielestäni ihan perus ohjatun valmistelut..

Kaukot: 0 tää menee koiran piikkiin, moneen vaihtoon monta käskyä

Luoksari: 9, Elsa yleensä tulee kyl kovempaa, mut stopit ihan jees!

sit kiireellä heti seuraavaan kehään

Ruutu: 0, tän jälkeen tajusin ton ohjatun jutun. Koira teki siinä ruutua (lähti 90 astetta merkiltä suuntaan x) ja tässä taas koira oli tekevinään ohjattua ja kaarsi kivasti merkiltä kuin ohjatulle..

Seuraaminen: 7, ei ihan peruselsaa, jossain vaiheessa haahuili vähän jotain kummaa, mitä ei yleensä tosiaan tee, ihan kohtuullinen muuten.

pisteitä muistaakseni 169 eli ei tosiaan tulosta. Koira hyytyi ekan liikekehän jälkeen kyllä totaalisesti! Ei elsa ole tommoinen laiskiainen! Mutta vaikka häiriötä oli PALJON, Elsa ei kyllä häiriintynyt häiriöistä yhtään :)

Summa summarum: tapaturmainen paikkamakuun nollaus, koiran piikkiin menevä kaukojen nollaus ja sit ruudun ja ohjatun sekoittaminen.. Vaikka treeneissä noita tehdään vaihtelevissa järjestyksissä ja miulla on niihin hieman erilaiset valmistelut, niin koira siitä huolimatta ilmeisesti pinttyneellä koerutiinilla ajatteli (kaikesta liikkurin ja miun valmistelusta huolimatta) noiden aina olevan järjestyksessä ensin ruutu- sitten ohjattu. Lisäksi koepäivä on kyllä PITKÄ, oltiin oltu koepaikalla jo 4h ennen kuin ensimmäistäkään liikettä saatiin tehdyksi ja sitten odoteltiin ja odoteltiin. Ei sillä, sama se on kaikille, mutta ei Elsalla (eikä miulla) ole tuommoiseen rutiinia. Mut toisaalta, eipä meitä hirveesti haittaakaan :)

Tänään oli ihan kiva katsoa kehiä ja kannustaa joukkuekavereita, jotka osa onneksi pärjäsi ihan hienosti alemmissa luokissa! Huomennahan jännitystä ei juuri ole, käytännössä vain (muutamaa piristävää poikkeusta lukuunottamatta) samanrotuisia koiria, samasta kennelistä, samalla tavoin suorittavana.. Vaikkakin siinä on karsinnan perusteella 20 Suomen parasta ja kiistatta hienoja koirakoita, tylsää se silti on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti