torstai 14. kesäkuuta 2012

torvimaista menoa

Torvi on torvi, vaikka paskassa kieris!

Kai toi alunperin on, että vaikka voissa paistais..

Se on helmi tunne kun teet sen virheen, että puhut puhelimessa kun olet koirinesi lenkillä keskellä Utran metsiköitä (tähän iiiiso <3 niillekin lähellä oleville metsille). Jossain hetkessä kesken selitysten havahdut siihen tosiasiaan, että yksi kolmesta uupuu ja sekin yksi on juuri se raidallinen..

No, siinä vaiheessa sitten kun Kiva on hävinnyt, ei tarvitse enää paljoa arvailla mikä saa koiran jäämään vajaan 100m päähän meistä muista. Viuh vaan ja raidallinen porhaltaa tuhatta ja sataa ohi jättäen jälkeensä aivan kammottavan lemun! En tiedä mitä se oli, mutta kaksikaan pesua ei sitä pois vienyt! Kiksi osaa hieroa tavaran oikein ihanasti korvakarvoihin ja niitäpä sitten rapsuttelet irti joutessasi vesilaskun samalla kasvaessa..

Jostain syystä tuolla lenkillä Kiva päätti ensin kuitenkin pyöriä keskellä polkua. Mietin mitä siinä mahtaa olla, koska yleensä kaikki mehevät tuotokset ja raadot löytyy off-roadilta polkujen varrelta. No, lähempi tarkastelu osoitti, että kierimismurhayrityksen kohteeksi joutui jättikokoinen koppakuoriainen! Siitä se sitten kilpi lommolla jatkoi matkaansa..
Tää kieriminen on varmaan kattokaa kans sitä pyrrien paljon puhuttua alkukantaisuutta ;) Se kun tuntuu olevan selitys jos jonkinmoisille jutuille...

Tuittusella on ikää jo 19 viikkoa, mikäli olen oikein laskuissa pysynyt. Ja Tuittu saa nyt epävirallisen kunnian olla se ensimmäinen syy lisätä blogiin myös jonkinlainen "sairaus"-osasto! Tuittu muuttui kummalliseksi viime viikolla. Istahteli kesken lenkin ja oli hieman vaisu. No anaalirauhasten tyhjennys paljasti tulehduksen ja eikun ab-kuuria nassuun. Täytyy tyhjennellä niitä nyt sit ahkerammin jos eivät itsestään tyhjene =/ Muutoin se kyllä on varsinainen teräsmaha, se syö lihoja ja luita ja nappulaa, eikä maha ole kertaakaan ollut löysällä. Ahne pieni porsas se on myös, jos sillä olisi pikkuisen edes pidemmät jalat, se olisi varas siinä missä Kivakin! Antibiootitkin menee helposti ahneelle pentuselle, sen kun laitat ne lattialle :) Mittasin Tuitun tänään ja korkeutta on vain 25cm. Toivottavasti se nyt viruttaisi sen 5cm lisää! Mutta eihän ikää ole vasta kuin 4,5kk hädintuskin. Ajantasaista painoa ei ole kyllä kertoa..

Mejäkuvia otti meistä Suski, kiitos :)
 Käytiin me mejäkokeessakin. Siitä tosin ei jäänyt jälkipolville juurikaan kerrottavaa. Ilma oli ihmiselle kurja, mutta jälkikoirille mitä mainioin. Toisinsanoen satoi vettä..
Harmillisesti meidän jäljelle osui aivan hurjasti häiriötä. Ensimmäisellä suoralla melkein heti alussa kiksi löysi jäljen vierestä luita. Ensimmäisen luun päälle se merkkasi(!) ja sitten jatkoi jäljestämistä, kunnes niitä löytyi lisää, ja se aloitti itsensä palkkaamisen kesken jäljen löytyneillä herkuilla! No, selviydyttiin siitä juuri ja juuri jatkamaan, kun metsässä on tietenkin teeripoikue päiväkävelyllä meidän jäljen päällä! Koiraahan saa kieltää kerran ja kehoittaa, mutta arvatkaapa vaan saako Torvi Pyrrisen jostain jahtihommista yhdellä käskyllä takaisin. Muutama "perkele" ois voinu toimia..

Ja ettei häiriöt tähän loppuneet niin tietenkin jäljen vierestä löytyy lopussa vielä metson raato! Siitä sain kehoituksella Kivan pois, mutta mutta.. Loppupäivän sain jännätä saadaanko edes tulosta! No saatin ja kyllähän Kiva noi väliajat jäljesti oikein hyvin! Mutta kun koira on ahne, niin koira on ahne.. Ja pelkkään saalisviettiin nää Kiksin hommat ei kyllä mene (paskassa pyörimiset mukaanluettuna) vaan väitän, että sillä on myös riistaviettiä.

Koekertomus ei ollut kovin imarteleva..

Lähtömakausta tutkien koira ohjataan 1. osuudelle. Aloittaa hyvän jäljestyksen ja etenee heti miten oikealle ja löytää sieltä luita. Saadan takaisin jäljelle ohjaajan kehoituksella. Jäljestetään muutama kymmentä metriä ja taas luut tulevat mielen ja poistutaan jäljeltä 1. hukkaan saakka. Osoitetaan jälki, jota edetään kumpareelle ja oikealle pyrähtää teeri juoksuun ja koira sinne perään. Kiellosta huolimatta ei saada takaisin, 2. hukka. Osoitetaan taas jälki ja edetään 1. kulmalle, joka tarkistuksella ja makaus hyvin osoittaen. 2. osuus aaltoilevaa ja tarkistelevaa jäljestystä ja lähellä toista kulmaa löydetään sivulta metson jätteet. Sieltä koira kaartaa ohi 2. kulman ja makauksen suoraan 3. osuudelle. 3. osuus mennään sitten mukavaa jäljestystä tarkistellen hajuja kaadolle saakka. Sorkalle jää nuuhkimaan. Tänään koira löytää mielenkiintoisempia hajuja ja makuja verijäljen lähistöltä.

AVO3 24p /tuomari Markku Hassinen

Plaah!

Ehkäpä yritämme seuraavan kerran elokuussa, ehkäpä vasta ensi vuonna. Nyt oon koko kevään rientäny joka viikonloppu jossain koirajutuissa, joinakin viikonloppuina useammassakin. Tämän tulevan viikonlopun jälkeen on kyllä pidettävä taukoa! Ehkä treenailemme jotain pientä, mutta kisoja ei ole kalenterissa ennen elokuuta. Hyvä näin!

Mutta ettei vapaa-ajanvietto-ongelmia tulisi, niin heppailua on luvassa sitten enemmälti koskapa tarkoitus on 1-2x viikossa vuokrata Lenni-heppaa ja sitten tietty käydä Nopsulla ratsastelemassa ja ehkäpä vielä Eeviksen tallilla muillakin. Eeviksen tallilla on nyt sitten ihan oma vetonaula, koska ihanainen Bambi varsoi tiistaina aamuyöllä "Spooky"-varsan, katsokaa miten kaunis <3
muutama kuva lisää täällä

palaillaanhan taas viikonlopun jälkeen! Viikonloppuna luvassa mejätreeniä, näytelmiä ja paljon pyrriporukkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti