maanantai 18. kesäkuuta 2012

reissussa taas

mut nyt oli kyl viimoinen reissu vähälle aikaa!

Suunnattiin perjantaina Loviisaan, lauantaina päiväseltään Kotkaan, yöksi taas Loviisaan ja sunnuntaiaamuna sit Jyväskylään ja illalla kotiin. Huh!Kyytiin lähti "kenneltyttö", Tuitun kummitäti Katri sekä Milena, sekä koirista Rilla, Dukkis, Kiva ja Tuittu.
Mikä ei focukseen sovi, sitä ei tarvita..

Loviisassa oli pääasiassa Tottakai- ja Zerberan-porukan leireilyä, mejäiltiin, käytiin näyttelyssä lauantaina, grillattiin ja hengailtiin. Olipas hauskaa, kiitos osallisille! :)

Lauantain näyttelyyn oli saatu tuomari Ranskasta asti, joten se näkyi heti koiramäärässä; 9 pitkäkarvaa ja 8 lyhytkarvaa. Loppujen lopuksi numerot kääntyivät toisinpäin, koska Dukkiksen ensimmäinen kehävisiitti oli lyhyt ja ytimekäs. Tuomari totesi heti: "En aio arvostella tätä koiraa vielä, se ei ole pitkäkarvainen, vaan lyhytkarvainen pyreneittenpaimenkoira" ja herra "tyypitön" heilahti lyhytkarvoihin hyvin nopsasti. Siellä sitten näytettiin Dukkiksen ensimmäinen punainen kortti (kuulostaa tosi hyvältä ;) ja kolmen koiran luokassa sijoitus oli toinen, häviten toiselle yhtä tyypittömälle ;) Ranskalaisia tuomareita (Karcher, Pecoult, Manchengal) tuo karvan pituus/lyhyt parta ei tunnu haittaavan, toisin kuin joitakin suomalaisia pyrri-ihmisiä..) vaikka faktahan on, että sileä naama on se mihin pitäisi pyrkiä.
No, mutta tosi tyytyväinen pitää olla myös herran kehäkäytökseen :) Tosin kehäkäytös (sen paremmin hyvä kuin huono) ei laatuarvosteluun tällä tuomarilla vaikuttanut, siellä sai taas käyttää hampaitakin ERI:n arvoisesti..

Lyhytkarvojen tulokset näyttivät tältä, kerrankin tulin jopa seuranneeksi:
Urokset:
JUN
Gin Fizz de la Vie Pastorale ERI, SA, JUK1, PU1, ROP, Sert
Halsou de la Vallee du Mouton EH JUK2

AVO
Ducadou de la Vallee du Mouton ERI, AVOK2
Tottakai Pikku Pietari ERI, SA, AVOK1, PU2, va-sert, Cacib
Tottakai Ryynäsen Topi EH, AVOK3

nartut:

JUN
Helodie de la Vallee du Mouton ERI, JUK1

AVO
Foca de la Vallee du Mouton ERI, SA, AVOK1,PN1, VSP, Sert, Cacib
Tottakai Rentun Ruusu EH AVOK2

Kasvattajaluokka Tottakai sai KP:n.

Tuomarin arvostelu oli sinänsä erikoinen, kaikilta koirilta taisi enimmäkseen löytyä vain ne virheet siihen paperille :D Ihan jokainen lause ei ole auennut miulle, joten arvosteluja ei nyt sitten tule.  Mutta mikäli oikein ymmärsin Kiksin EH tuli mm. pyöreästä päästä ja liian alas/taakse(?) asettuneista korvista.

Lauantaiaamuna kuului Turun suunnalta myös uutisia. Dukkiksen ja Alman pennut näkivät päivänvalon, saldona 2 poikaa ja tyttö. Kaikki pennut ovat fawneja.

Viikonlopun aikana joko Loviisassa tai Jyväskylässä treffasin Pilaa ja Pakkia lukuunottamatta kaikki Elsan pennut, olipas mukava! Roikkiakaan en ollu nähnyt sitten viime syksyn! Kunhan katsotte kuvat (tai kun tapaatte herran), ymmärrätte miksi se on ollut alusta asti miun suosikki yhtään muita hienoja väheksymättä =)

Tottakai Se on Sven Tuuva "KODA"

Tottakai Pikku Pietari "AULIS"

Tottakai Ryynäsen Topi "NERO", Kivan veli, kuten hännästä näkee ;)

Milenalla on paljon parempia kuvia ja jo valmiina, toisin ku miun, niin tässäpä alla siis milenan kuvaamana pyrrejä :) Loput kuvat täällä ja miun kuvia muutama lisää täällä.

Dukkisduu-duu :)
Torvi ottaa näyttelyhommat tosissaan ;)
pallohulluus on periytynyt suoraan alenevassa polvessa. Tottakai se on Sulo Vilen.
Tässäpä sitten Roikki (Tottakai se on Severi Suhonen), joka treffattiin agin SM-kisoissa, rennosti otti poika hälinän :)

Nuttu on niin pieni ja sievä, syliinhän se piti napata :)Hassua, miten erikokoiset siskokset Elsa onkaan saanut aikaan, isosisko Pila lienee lähemmäs 50cm ja pikkusisko Nuttu jäänee mediksi. Isät ovat kuitenkin isohkoja, Chakka 54cm ja Speed 52cm. Kovasti samankaltaisuuksia löytyy pentusista, mutta siinä missä ensimmäisille on siunaantunut pikkusen runsaanlaisesti karvaa, on pikkusisaruspainos saanut vähintään sen verran ääntä tilalle :D


1 kommentti: